adi napisał(a): Jak się pyta same babcie i dziadków (tak wiem student też był ;) ) to i ma się takie odpowiedzi. Gdzie ludzie 25-50 lat?Adi,myślisz,że ta babcia i ten dziadek znależli się tam przypadkiem?
Jest nawet kandydatka z jedynką na liście. Zmoderowano 10.10.2015 godz.6:36 - powód: Link (moderator)
~ napisał(a):adi napisał(a): Jak się pyta same babcie i dziadków (tak wiem student też był ;) ) to i ma się takie odpowiedzi. Gdzie ludzie 25-50 lat?Adi,myślisz,że ta babcia i ten dziadek znależli się tam przypadkiem?
Jest nawet kandydatka z jedynką na liście. Zmoderowano 10.10.2015 godz.6:36 - powód: Link (moderator)
~Art napisał(a):~Marian napisał(a): I jak w tym kraju ma być dobrze? Swoją drogą śmieszna jest kampania wyborcza kogoś kto jest na 15 miejscu i prosi o głosy na siebie, a one idą na "jedynkę".
nie jest tak ,ten który zdobędzie z listy najwięcej jest wtedy jedynką i po kolei wg. ilości głosów.Na jedynkę głosują najczęściej ludzie którzy oddają głos na listę bez względu na kandydata
~ napisał(a):~Art napisał(a):~Marian napisał(a): I jak w tym kraju ma być dobrze? Swoją drogą śmieszna jest kampania wyborcza kogoś kto jest na 15 miejscu i prosi o głosy na siebie, a one idą na "jedynkę".
nie jest tak ,ten który zdobędzie z listy najwięcej jest wtedy jedynką i po kolei wg. ilości głosów.Na jedynkę głosują najczęściej ludzie którzy oddają głos na listę bez względu na kandydata
W polsce jest ordynacja proporcjonalna. Niestety najwieksze szanse maja osoby umieszczone na tzw "jedynkach" bez wzgledu na to ile głosów otrzymają. Głosujemy bardziej na partię niż na danego kandydata...
adi napisał(a): Dlaczego mój post został zmoderowany i usunięto link do filmu z debaty bolesławieckich kandydatów na posłów? :|