Kazimierz Marczewski napisał(a): Byłem w Jordanii,byłem w Syrii, byłem w Izraelu, byłem na Wzgórzach Golan, byłem w Autonomii Palestyńskiej czułem się wszędzie znakomicie,ludzie byli życzliwi i bardzo wyrozumiali. Mają wojnę, uciekają bo nie chcą zginąć, trzeba im pomóc. A ksenofobia jest u nas jest od dawna i dotyczy wielu.
Panie Kazimierzu ,też mam masę znajomych z jednostki wojskowej ,którzy byli parę lat temu na misji w Syrii i generalnie były to półroczne wakacje- spokojnie,bezpiecznie.
Teraz wygląda to inaczej.
Wiadomo,że osoby totalnie tolerancyjne bedą widziec tylko bijace dobro od tych biednych muzułmanów ,i nawet nie będą sie starali dostrzec niebezpieczeństwa.
tak jak p.szczuka,która wypaliła,że jak wśród muzułmanów będą terroryści to będziemy wtedy reagować.Będzie za późno.
Czy wielcy obrońcy muzułmanów wiedzą choćby o tym,że jak muzułmanin zgwałci kobietę ,to jedyna osoba winna jest kobieta ,bo uprawiała seks poza małzeński?
Wine gwałciciel poniesie tylko wtedy jak sie przyzna?
Takiego chcemy prawa??
Dla muzułmanina drugi człowiek jeśli nie jest tej samej wiary to jest tzw.niewiernym i religia zabrania mu podporządkowac sie niewiernemu.A tym niewiernym może byc np.policjant ,którego rozkazom/nakazom muzułmanin nie będzie musiał się podporządkować.
Przyjeżdżają tutaj ,bo tu sa pieniądze Allacha i im się należą,nie przyjeżdżają tu aby zarobić,aby sie jakoś dostosować ,przyjeżdżaja na gotowe ,bo myslą,że im się wszystko automatycznie należy i europa wcale ich z błedu nie wyprowadza :(
Nie muszą pracować,nie muszą uczyć się języka - a i tak kasę z socjalu dostaną :(
Mamy przyjąć kilka tysięcy - ok, pytanie gdzie ich umieścić? Specjalnie mieszkań sie im nie wybuduje tylko dostaną np.te ,na które ktoś latami czeka :(
Polak bedzie w dupe kopany ,a taki muzułmanin dostanie wszystko jak na tacy i tak będzie miał na wszystko i wszystkich wywalone, mało tego będzie sie domagał dodatkowych przywilejów.
Może jak będzie mała grupka ,to się wychylać nie będą ,ale większa grupa już zrobi dym i tyle !!
Grupka ponad prawem dodajmy - jakis policjant wjedzie do np.takiego muzułmańskiego osiedla? Nie !! Wywalą radiowóz kołami do góry i to będzie tyle wprowadzania porządku przez policję..