falco napisał(a): przeczytaj bo warto :)
~kk napisał(a): Emem zgaszony, juz zamknal jape i sie nie odzywa. Oczywiscie zaraz napisze, ze to nieprawda i my-szary tlum poddajemy sie propagandzie. Najmadrzejszy sie znalazlMożna(a nawet trzeba) nie zgadzac sie z panami Marczewskimi,ale trudno ich nie lubić,bo nie wycinają prawie żadnych postów na forum bolca.Spróbujcie napisać cos nie po myśli Grażynki i Krzysia na portalu obrazajacym czytelnikĂłw swoich i Bolec.Info....
Tak Ci na nich zalezy? Tak bardzo ich lubisz? To wypad tam do nich i tu ich nam nie sprowadzaj
Zastosowana autokorekta
gover napisał(a):falco napisał(a): przeczytaj bo warto :)
Czytalem w czasach studenckich. Lektura tej pozycji umocnila moja wiare.
falco napisał(a):gover napisał(a):falco napisał(a): przeczytaj bo warto :)
Czytalem w czasach studenckich. Lektura tej pozycji umocnila moja wiare.
masz takie prawo jak i ja mam swoje ;)
falco napisał(a): prawa?
nie wiem o jakim ''prawie'' tu prawisz ale książka, źródłem prawdy może być bezsprzecznie
falco napisał(a): jeszcze jeden cytacik gover :)
wklej odpowiednio a znajdziesz ''źródełko''... może przeczytasz ale czy zrozumiesz?
"- Ludzkość kopiuje swoich bogów według swoich tyranów
Teologowie i filozofowie, którzy podają Boga za twórcę przyrody i budowniczego wszechświata, przedstawiają nam go złym i nierozumnym. Nazywają go dobrym, bo go się boją, ale zmuszeni są przyznać, że postępuje w sposób okrutny. Przypisują mu złośliwość rzadką nawet u człowieka. I przez to robią go godnym uwielbienia. Bo nędzny nasz ród nie czciłby bogów sprawiedliwych i dobrych, których nie potrzebowałby się obawiać, i dla ich dobrodziejstw nie czułby niepotrzebnej wdzięczności. Bez czyśćca i piekła Bóg byłby bardzo mizernym władcą."