~~Kruczoczarny Orlik napisał(a):Ktoś napisał: ~~olo napisał(a): W naszym szpitalu, lekarze , są takimi doktorami, że nawet gdy sie takiego pana chce, o cokolwiek zapytać ( np. na korytarzu !) to nawet się nie zatrzyma....czuje sie wręcz urażony !!!Tak najczęściej bywa, jak z całego rodzinnego drzewa genealogicznego----takiemu jednemu udało sie zdobyć wykształcenie lekarskie !!!!! I godnie sie z tym obnosi, głowa wysoko uniesiona......patrzcie i podziwiajcie !!!!
Raczej nie na co podziwiać, szkoda że tak nie fajnie się porobilo, lata 70te , 80te, 90te bylismy wiodącym na Dolnym Śląsku szpitalem który realnie zajmował się pacjentem
~~Kasztanowatordzawa Karagana napisał(a): Dopóki nie traficie na neurologię to nie jest tak źle.. niestety zdarzają się niedouczeni i nie zainteresowani młodzi lekarze. I to trochę smutne jak z góry widzisz jak ktoś chce Ciebie zbyć.
~ napisał(a): A ja mam odmienne od Państwa krytykujących zdanie na temat bolesławieckiej służby zdrowia i SOR-u. Moja starsza już matka z kłopotami krążenia, którą sami zawieżliśmy na SOR, a z SORu na wózku została szybko przewieziona na oddział wewnętrzny i ...dzięki natychmiastowej pomocy lekarza dyżurnego żyje do dzisiaj, a mogło być różnie, bo stan był naprawdę ciężki, spotkałam się z dużym zaangażowaniem całego personelu, nikt z nas nie jest idealny, ma gorszy dzień, wolę żeby lekarz nie był miły niech będzie profesjonalny. Druga podobna sytuacja z tym, że mama jest już na wózku znowu problem z zatrzymaniem krążenia ale tym razem dzwonię po karetkę , karetka przyjeżdża - zespół trzy osobowy, w pełni profesjonalnie zadziałali , pełna kultura, pełna informacja na piśmie co zostało podane, w jakiej dawce, jak postępować dalej. Nie wiem czy my mówimy o tym samym bolesławieckim szpitalu i SOR ale ja mam zupełnie odmienne zdanie.O Zgorzelcu wolę się nie wypowiadać, bo po prostej okulistycznej operacji we Wrocławiu załamali ręce , bo już nic nie dało się zrobić. Tak więc wiele zależy od lekarza ale również od pacjenta - często pacjent wszystko wie lepiej, nie potrafi dostosować się do zleceń .