PanM napisał(a): Prawda Smoleńska ;
Dnia 07 kwietnie odbyła się w Smoleńsku oficjalna uroczystość z udziałem premierów Polski i Rosji .
W mniemaniu pewnego człowieka to nie wystarczyło i postanowiono zorganizować swoją " prawidłową pielgrzymkę do Smoleńska "
Ówczesny minister Stasiak tak to przedstawiał
" Warszawa 05 marca 2010
Pan Bronisław Komorowski
Marszałek Sejmu RP
Z upoważnienia Pana Prezydenta pragnę poinformować, że na uroczystości 70 rocznicy zbrodni katyńskiej w dniu 10,04,2010 w Katyniu Kancelaria Prezydenta RP organizuje przelot samolotu specjalnego.
Obok Pana Prezydenta w skład wchodzą przedstawiciele rodzin katyńskich ,wojska, duchowieństwa , osoby zaproszone przez Pana Prezydenta.Liczba miejsc w samolocie jest ograniczona.Odpowiadając jednak na prośbę Pana Marszałka proponuje na udostępnienie w samolocie miejsc dla 12 przedstawicieli parlamentu , po trzech z każdego klubu.
W związku z koniecznością prowadzenie dalszych prac organizacyjnych proszę o przekazanie listy osób zgłoszonych na uroczystości.
Władysław Stasiak .
Oto dwie inne wypowiedzi
" Każdy kto będzie próbował zmienić miejsce lądowanie Prezydenckiego samolotu zostanie oskarżony o utrudnianie Prezydentowi RP sprawowania władzy "
Jarosław Kaczyński .
" Ja i moja kancelaria przygotowujemy wizytę w Smoleńsku.Tusk i rząd mają się do tej wizyty nie wtrącać."
Lech Kaczyński - marzec 2010 wystąpienie w TVP / archiwum TVP/[img=1491806309_rruv9e1.jpg]Dopisane 10.04.2017r. o godz. 08:41:Wniosek uzupełniający ;
Śmierć 12 osób powinna obciążać sumienie Bronisława Komorowskiego .To on w piśmie domagał się od Prezydenta Kaczyńskiego tych 12 miejsc.Dopisane 10.04.2017r. o godz. 09:52:Antoni Macierewicz w pigułce;
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wszystkie-zamachy-macierewicza-teorie-dot-katastrofy-tu-154/81t6hvb
Prawda tylko o Komorowskim.Reszta wyssane z palucha.