~za,,,na napisał(a):falco napisał(a):Jak to "nikt nie potrafi'? Wcale nie musiało być i na pewno nie było tak jak ktoś pisze ,że te dzieci między sobą "bara-bara",poza ogrodem Eden byli inni ludzie,przecież jak Bóg wypędził Kaina z tegoż Edenu to go naznaczył widomym znakiem jako zabójcę za co tamten miał zal do Najwyższego mówiąc "teraz każdy kto mnie spotka będzie mógł mnie zabić poznawszy po znaku kim jestem"-wniosek nasuwa sie sam ,byli inni ludzie,ksiądz katolicki mi to wytłumaczył ,że ludzie inni byli ale najczęściej o sobie nie wiedzieli ,gdyż byli rozrzuceni na ogromnych obszarach a to co zostało opisane w Piśmie obejmuje tylko pewne miejsce,ograniczone miejsce,ale ludzie jako nomadzi wędrowali wciąż ze swoimi rodzinami ,bydłem itd już to w poszukiwaniu paszy dla inwentarza juz to dla własnie znalezienia partnera czy partnerki życiowej,jest o tym w Piśmie,Laban,Rebeka Lea,Jakub,czy Izaak ,tak się mieszali ,nie musieli się między sobą "kazirodczyć".blues napisał(a):mecenaso napisał(a): Adam baraa bara z Ewą :D a dzieci z kim robiły bara bara ?? ?? ?? ?? ale Sodoma i Gomora :DAle bzdety niedocieczonego
tylko dlaczego do tych "bzdetow" nikt nie potrafi się logicznie odnieść?
może Ty?
może "Nowak"?
taki" W"ierzący !...taki gorący chrześcijanin!
to pismo ma wykute "na blachę" :D
północ wybiła ,godzina duchow ,wampiry wyruszają na łowy więc znikam ... :D
~za,,,na napisał(a):falco napisał(a):Jak to "nikt nie potrafi'? Wcale nie musiało być i na pewno nie było tak jak ktoś pisze ,że te dzieci między sobą "bara-bara",poza ogrodem Eden byli inni ludzie,przecież jak Bóg wypędził Kaina z tegoż Edenu to go naznaczył widomym znakiem jako zabójcę za co tamten miał zal do Najwyższego mówiąc "teraz każdy kto mnie spotka będzie mógł mnie zabić poznawszy po znaku kim jestem"-wniosek nasuwa sie sam ,byli inni ludzie,ksiądz katolicki mi to wytłumaczył ,że ludzie inni byli ale najczęściej o sobie nie wiedzieli ,gdyż byli rozrzuceni na ogromnych obszarach a to co zostało opisane w Piśmie obejmuje tylko pewne miejsce,ograniczone miejsce,ale ludzie jako nomadzi wędrowali wciąż ze swoimi rodzinami ,bydłem itd już to w poszukiwaniu paszy dla inwentarza juz to dla własnie znalezienia partnera czy partnerki życiowej,jest o tym w Piśmie,Laban,Rebeka Lea,Jakub,czy Izaak ,tak się mieszali ,nie musieli się między sobą "kazirodczyć".blues napisał(a):mecenaso napisał(a): Adam baraa bara z Ewą :D a dzieci z kim robiły bara bara ?? ?? ?? ?? ale Sodoma i Gomora :DAle bzdety niedocieczonego
może Ty?
może "Nowak"?
taki" W"ierzący !...taki gorący chrześcijanin!
to pismo ma wykute "na blachę" :D
północ wybiła ,godzina duchow ,wampiry wyruszają na łowy więc znikam ... :D
falco napisał(a):blues napisał(a):mecenaso napisał(a): Adam baraa bara z Ewą :D a dzieci z kim robiły bara bara ?? ?? ?? ?? ale Sodoma i Gomora :DAle bzdety niedocieczonego
~małpa z raju napisał(a):
Skoro stworzył tych dwoje jako początek to kto stworzył pozostałych ?
~ napisał(a):~małpa z raju napisał(a):
Skoro stworzył tych dwoje jako początek to kto stworzył pozostałych ?
Jeżeli Bóg stworzył Adama i Ewe, to co za problem dla wszechmocnego Boga stworzyć całe plemię kilka plemion, kilka ras na każdym z kontynentów? Tylko niedowiarki doszukują się i bredzą. Albo wierzysz, albo nie i tyle w tym temacie. Ateuszom bałwochwalcom radzę zająć się sobą, a nie życiem innych :|
PanM napisał(a): A skąd anonimie masz te informacje ? W świętej księdze pisze zupełnie inaczej.