PanM napisał(a): ...
Powiedz mi -- a z kim Ty byś tu polemizował gdyby nie moje posty ? ...
Jakiś jeszcze czas temu uważałem , że dyskutować znaczy żyć.
Wierzyłem w powodzenie walki z wiatrakami. Myliłem się. Ale , to trzeba mieć pewne doświadczenia życiowe i odrobinę wiedzy , aby polemizować. Tak więc masz rację , nie specjalnie jest z kim. Bo jeśli człowiek przez całe życie myśli stereotypami , to nie da się kilkoma zdaniami zmienić Jego światopoglądu , tym bardziej , jeśli uzależniony jest od telewizji , która jak wiadomo " rzetelnie " informuje o śmierci Ryśka z Klanu i równie ważnych zdarzeniach :D Pomijając zaś przyczyny depopulacji Narodu Polskiego , której jesteśmy naocznymi świadkami. Podlegamy nieustannej dezinformacji w odniesieniu do nowożytności , a co dopiero mówić o czasach przeszłych , relacjonowanych przez zwycięzców ? Osobiście uważam , że Stwórca posługuje się również ewolucją w dziele kreacji życia. Nie mam na to nałukowych , akademickich dowodów , tak samo , jak Ty nie masz nałukowych dowodów na nieistnienie Stwórcy :D Ale przypomnij sobie proszę , gdzieś na początku tegoż tematu prosiłem Cię o zapoznanie się z teorią Szypowa , licząc na roztrzaskanie Twego ateizmu .
Zapoznałeś się ?
Miłego :)