Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Czarna magia w budowlance?
211
skorn
19 lutego 2016r. o 23:08
PanM napisał(a): Znaczy się teraz NFZ zamiast do psychologa będzie kierowało do egzorcysty ?

Co ma NFZ do psychologa?

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
20 lutego 2016r. o 0:05
Czyżby PanM wysyłali do psychologa z NFZ? hmm? PanieM proszę nam o tym opowiedzieć :)

Dopisane 20.02.2016r. o godz. 00:05:

Mgosia napisał(a): Czy pan myśli , że psycholog jest w stanie pomóc każdemu ?
Jeśli tak , to dlaczego tak wielu młodych schodzi na złą drogę i nie potrafi odnaleźć się w dzisiejszym świecie , dlaczego dzieci popełniają samobójstwo.
Wreszcie, dlaczego nawet niektórzy powołani do pomocy , którzy zajmują się problemami młodzieży nie radzą sobie z problemami własnych dzieci ?
Poza tym egzorcysta nie byłą tam po to, żeby zastąpić psychologa, a spełnić swoją , ważną rolę.

MGosiu jak sądzę ten temat stał się już dla PanM za trudny ;) już się tu raczej nie pojawi :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
20 lutego 2016r. o 8:38
jegomosc napisał(a): Moim zdaniem nie, mimo że pozwolili sobie na humorystyczną uwagę ("nas nie dogoniat"). Tekst na naszym portal to de facto przedrukowanie tego wpisu, nie zawierające wartościowania, z dodanym fragmentem o "aferze" celowo ujętej w cudzysłów. To, że ów ksiądz jest znany właśnie z tego epizodu to nie oszczerstwo, tylko bezdyskusyjny fakt (chociaż to przykre). Zapytaj googla:)

Nie szukaj wszędzie nagonki. To po prostu informacja o wydarzeniu.

Nie nagonka? Myślę że z dzialalności wspomnianego księdza można by przytoczyć wiele ciekawszych epizodów. I żeby pokazać że to jednak nagonka posłużę się dowcipem:
- Ty, pamiętasz tego Nowaka? No tego, co to ukradł Ruskiemu zegarek.
- Tak, pamiętam. Tylko że to jemu ukradli zegarek i ten zegarek był ruski.

A to że szanowna redakcja okrasza swoje wypociny cudzysłowami niczego nie zmienia. Ot kolejna okazja by odświeżyć "temat".
A o poglądach szanownej redakcji najlepiej świadczy wypowiedź synalka szanownego redaktora, który chętniej od księdza, widziałby w szkole krzewicieli ideologii gender. Jak taki postępowy to może niech odda swoje dzieci na wychowanie lesbijkom i pedałom. A nóż okaże się że dzieciaczki mają inną orientację seksualną i jeszcze biedactwa o tym nie wiedzą.
1
emem
20 lutego 2016r. o 8:46
~ napisał(a): A o poglądach szanownej redakcji najlepiej świadczy wypowiedź synalka szanownego redaktora, który chętniej od księdza, widziałby w szkole krzewicieli ideologii gender.

Tak to jest jak anonimowy czytelnik nie czyta ze zrozumieniem. Wiec wyjasnie raz jeszcze - ja uwazam, ze jezeli szkola zaprasza ksiedza, to powinna rowniez zapraszac innych ludzi np. tych ktorzy opowiedza dzieciom, ze to ze ktos jest lesbijką czy gejem nie oznacza, ze jest zlym czlowiekiem - tak, aby dzieci/uczniowie mogli sobie wyrobic mozliwie najszerszy poglad na zycie.
Osobiscie jednak uwazam, ze to jakim kto bedzie czlowiekiem nie zalezy wcale od Boga czy modlitwy, ale od tego na ile dana osoba jest zdeterminowana, aby rozwijac wlasne umiejetnosci i dazyc do celu.

Pozdr,
emem

PS. Dla Ciebie drogi anonimie, nie synalek. Mozesz sie do mnie zwracac: Panie Marcinie lub emem.

Zmoderowano 20.02.2016 godz.9:07 - powód: korekta (moderator)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~ niezalogowany
20 lutego 2016r. o 8:48
PanM napisał(a):
Mgosia napisał(a):
emem napisał(a): Jak to jest - jak przyjdzie ksiaz to szkoly to ok, a jak przyjdzie ktos kto mowi np. o gender to juz nie jest ok.
Albo pozwalamy jednym i drugim rozmawiac z mlodzieza, albo i jedni i drudzy do szkoly nie wchodza.

Bo ksiądz był tam po to , żeby pomóc uwikłanym w różne trudne , dla wielu niezrozumiałe sprawy ... a nie zaszkodzić .

Znaczy się teraz NFZ zamiast do psychologa będzie kierowało do egzorcysty ?

W Pana przypadku zdecydowanie egzorcysta w drugiej kolejności.
~ niezalogowany
20 lutego 2016r. o 9:05
emem napisał(a): Tak to jest jak anonimowy czytelnik nie czyta ze zrozumieniem. Wiec wyjasnie raz jeszcze - ja uwazam, ze jezeli szkola zaprasza ksiedza, to powinna rowniez zapraszac innych ludzi np. tych ktorzy opowiedza dzieciom, ze to ze ktos jest lesbijką czy gejem nie oznacza, ze jest zlym czlowiekiem - tak, aby dzieci/uczniowie mogli sobie wyrobic mozliwie najszerszy poglad na zycie.

To że ktoś jest gejem, czy lesbijką czy hetero to jego prywatna, intymna sprawa. A jak lata wszędzie gdzie się da i nadaje o tym, ze posuwa chłopców czy dziewczyny to ma widocznie problem. A skoro ma problem to niech się z nim zwróci do psychologa czy psychiatry. Ja nie biegam po szkołach i nie muszę nikogo informować z kim współżyję. To moja prywatna sprawa. I niech taką pozostanie.

emem napisał(a): Osobiscie jednak uwazam, ze to jakim kto bedzie czlowiekiem nie zalezy wcale od Boga czy modlitwy, ale od tego na ile dana osoba jest zdeterminowana, aby rozwijac wlasne umiejetnosci i dazyc do celu.

A co do Boga... Od niego wiele zależy. Może kiedyś zrozumiesz... A jeśli nie... No cóż... Bóg dał Ci wolną wolę, a jak z niej skorzystasz... Twój wybór

Zmoderowano 20.02.2016 godz.9:07 - powód: korekta (moderator)
1
emem
20 lutego 2016r. o 9:11
~ napisał(a):
emem napisał(a): Tak to jest jak anonimowy czytelnik nie czyta ze zrozumieniem. Wiec wyjasnie raz jeszcze - ja uwazam, ze jezeli szkola zaprasza ksiedza, to powinna rowniez zapraszac innych ludzi np. tych ktorzy opowiedza dzieciom, ze to ze ktos jest lesbijką czy gejem nie oznacza, ze jest zlym czlowiekiem - tak, aby dzieci/uczniowie mogli sobie wyrobic mozliwie najszerszy poglad na zycie.

To że ktoś jest gejem, czy lesbijką czy hetero to jego prywatna, intymna sprawa. A jak lata wszędzie gdzie się da i nadaje o tym, ze posuwa chłopców czy dziewczyny to ma widocznie problem. A skoro ma problem to niech się z nim zwróci do psychologa czy psychiatry. Ja nie biegam po szkołach i nie muszę nikogo informować z kim współżyję. To moja prywatna sprawa. I niech taką pozostanie.

Wyglada na to, ze albo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, albo celowo piszesz bzdury. Ja nidzie nie napisalem, ze ktos ma chodzic do szkoly i mowic o tym z kim uprawia seks, tylko o tym, zeby oprocz ksiedza do szkoly przychodzili tez ludzie, ktorzy beda mowili uczniom o tolerancji, o rozumieniu dla odmiennosci, innych przekonan. Wlasnie po to, zeby uczniowie nie pisali tak jak Ty, ze lesbijka czy gej "to posuwanie wszedzie gdzie sie da".

Kosciol katolicki ewidentnie sa z tym nie radzi (mam na mysli tolerancje dla innego czlowieka), wiec tego typu wiedze/umiejetnosci musi/powinien ksztaltowac ktos inny. Egzorcyzmy tego nie zalatwia, bo to ze ktos jest i czuje sie inny to nie jest kwestia magii ale ludzkiej natury.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~ niezalogowany
20 lutego 2016r. o 9:25
Mam tolerancję dla gejów, a jeszcze większą dla lesbijek ;) Jednak jeśli ktoś na okrągło nadaje na lewo i prawo kogo posuwa i czy robi to od przodu czy od tyłu i jest to główną treścią jego życia to mi takiego kogoś normalnie szkoda. Seksualność jest tylko jednym z elementów życia i robienie z tego głównej treści naszego bytu uważam za chore.
Mam przyjaciela geja. Ale jak się spotykamy to gadamy o wielu ciekawszych sprawach niż seks. A jeśli ktoś sprowadza wszystko do rozporka to powtarzam, psycholog lub psychiatra.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.