Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławianie nie sprzątają po swoich pupilach
~ niezalogowany
18 marca 2016r. o 16:34

Gość1 napisał:
"Nie da sie wszystkiego odrazu zmienic. Czesto spotykałem się za granicą z opinią o Polakach że to brudasy. Mieszkam w Boleslawcu. Widze ze miasto dba aby było czysto. Pan przychodzi i zamiata wokół blokow, śmieci segreguje i ustawia zeby mniej przeszkadzały. Sa kosze na odpady."
Co z tego, że miasto dba, kiedy lokatorzy nie dbają. Są tacy, którzy pełne wory śmieci z kilkuosobowego gospodarstwa domowego rzucają pod śmietnik, bo nie chce im się klucza z ZGM pobrać. Może chcą zaoszczędzić te kilkadziesiąt złotych, ale syf jest straszny, tym bardziej, że ktoś to rozdziera i przegląda.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
18 marca 2016r. o 16:47
Nie bardzo rozumiem o co ta cała afera. Kto wpadł na tak genialny pomysł, żeby z psimi gównami po kieszeniach biegać? Byłem za granicą skąd to rzekomo przyszło, owszem - głównymi ścieżkami rowerowymi czy chodnikami psów nie wyprowadzają i każdy trzyma się twardo tej zasady, ale w pozostałych miejscach - psy robią ile chcą i nie widziałem, żeby ktoś to w jakikolwiek sposób zbierał czy rozmazywał :/ Ja rozumiem, że na osiedlach to jest problem, bo nie ma gdzie nawet z dzieckiem na spacer wyjść, ale poza osiedlami jest sporo miejsca, gdzie można pójść trochę dalej i nie przeszkadzać nikomu, to kwestia człowieka - a nie psa. Ja tego w życiu nie robiłem i nie będę, bo mało, że psie ***** tam będzie to i moje wymiociny...
~xD niezalogowany
18 marca 2016r. o 16:51
hahaha xD jak mi przykro xD nic nowego bolec za...ny jak nie wiem co gnie idziesz tam gónwo

Zastosowana autokorekta

11445
PanM
18 marca 2016r. o 19:14
Wobec braku wyznaczonych miejsc gdzie mieszkańcy będą mogli wyprowadzać swoje zwierzęta pozostają dwa wyjścia .

Albo całkowicie zakazać posiadania zwierząt domowych .
Albo wyjść na przeciw potrzebom i ustalić takie miejsca .

W odpowiedzi udzielonej na mój wniosek Rada Miasta oświadczyła że nie ma pieniędzy na ogrodzenie stref w których można by wyprowadzać zwierzęta .

Skoro tak to ponawiam wniosek aby tymczasowo przynajmniej wyznaczyć takie strefy w różnych rejonach gminy miejskiej Bolesławiec .

Myślę że dla komisji infrastruktury nie będzie to zadanie przerastające jej możliwości.

System restrykcji przystaje jedynie do polityki dawnego systemu który nie miał szacunku do człowieka i jego potrzeb.

[img=1458324677_mnjh6km.jpg]

Dopisane 18.03.2016r. o godz. 19:14:

Oczekuję poparcia od właścicieli zwierząt oraz Straży Miejskiej , która z pewnością nie chce krzywdzić mieszkańców .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
18 marca 2016r. o 19:46
W Pradze ten system się sprawdza.
~joo niezalogowany
18 marca 2016r. o 21:51
....klasa biznes z osiedla kwiatowego idzie w-y-s-r-a-ć swojego psa do Dobrej , też im kiedyś n-a-s-r-a-m pod domem tak jak ich pies s-r-a pod moim :D :D :D :D :D :D :D :D :D
~dd niezalogowany
18 marca 2016r. o 22:22
Kupa szczęścia; ) :):)
~ niezalogowany
19 marca 2016r. o 8:07
~& napisał(a): A może trzeba tak zrobić jak w filmie "Dzień świra" Załatwić swoją potrzebę pod balkonem właściciela pieska :P

Ul. Małachowskiego - Jezierskiego...właściciel idzie CHODNIKIEM, a pies ........TRAWNIKIEM i załatwia się koło innego bloku !!!!! Właściciel zadowolony, że wyprowadził jak najdalej od swojego bloku. I tak jest codziennie ......
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza