Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Walczy o transparentność wydatkowania publicznych pieniędzy
~ niezalogowany
28 marca 2016r. o 20:28
~ccc napisał(a): Moje ścieki co do litra są oczyszczane w nowoczesnej oczyszczalni, dziękuję za troskę i nie żal mi jest że wzrośnie o kilka groszy cena za ścieki.
Rzucacie tylko kalumnie na burmistrza i radę. Mój adres jest wam nie przydatny, to nie ja rzucam oszczerstwami o szykanowaniu i nie musicie mnie przekonywać że Gmina się zmienia, tylko ślepiec tego nie dostrzeże.

Nie jestem ślepcem i widzę jak się rozwijają ościenne Gminy. Gmina Nowogrodziec jest gminą zapóźnioną w rozwoju o jakieś 9 lat .Co do ścieków to obrażasz ludzi bo pisanie że wylewają do rowów jest chamstwem.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ccc niezalogowany
28 marca 2016r. o 20:45
Oczyszczalnia jest zaprojektowana na odpowiedni wydatek zużywanej wody. Od tej ilości należy odjąć wodę zużyta a ścieki oczyszczone w przydomowych oczyszczalniach, niektórzy rolnicy mogą po spełnieniu osobnych warunkach wykorzystać rolniczo, pewna część jest zużywana do celów p.poż. i ogrodniczych reszta powinna trafić na oczyszczalnię. Jak nie trafia to nie dziw że cena jednostkowa idzie w górę.

Mniemam że cześć ścieków trafia do rowu bo to często czuję jak jeżdżę po wioskach.

To jest rola radnych jak ten problem rozwiązać. Może jakieś bonifikaty dla ludzi co rzetelnie wywiązują się z obowiązków wszak wraz z przeróbek cena winna spadać jak w hurtowni.

Dajcie propozycje, zachęty dla mieszkańców a nie siać żale-nie tędy droga.
~ niezalogowany
28 marca 2016r. o 21:06
~ccc napisał(a): Oczyszczalnia jest zaprojektowana na odpowiedni wydatek zużywanej wody. Od tej ilości należy odjąć wodę zużyta a ścieki oczyszczone w przydomowych oczyszczalniach, niektórzy rolnicy mogą po spełnieniu osobnych warunkach wykorzystać rolniczo, pewna część jest zużywana do celów p.poż. i ogrodniczych reszta powinna trafić na oczyszczalnię. Jak nie trafia to nie dziw że cena jednostkowa idzie w górę.

Mniemam że cześć ścieków trafia do rowu bo to często czuję jak jeżdżę po wioskach.

To jest rola radnych jak ten problem rozwiązać. Może jakieś bonifikaty dla ludzi co rzetelnie wywiązują się z obowiązków wszak wraz z przeróbek cena winna spadać jak w hurtowni.

Dajcie propozycje, zachęty dla mieszkańców a nie siać żale-nie tędy droga.

Przestań pisać bzdury, nie ma takiej opcji żeby tyle wody co było pobrane wróciło do oczyszczalni ,ludzie poją zwierzęta ,podlewają ogródki , zużywają do posiłków myją samochody.Wytłumacz dlaczego nie tanieją śmieci ,paliwo potaniało z 5zł na 3,70 a wywóz nie potaniał.
~ccc niezalogowany
28 marca 2016r. o 21:14
Napisane w mym słowiu było o różnicy. Właśnie mycie samochodów (solanka, olej, detergenty)- fuj i to wszystko też do rowu. No nie znów mieszkańcy się obrażą.......
~xyz niezalogowany
28 marca 2016r. o 21:23
~ccc napisał(a): Napisane w mym słowiu było o różnicy. Właśnie mycie samochodów (solanka, olej, detergenty)- fuj i to wszystko też do rowu. No nie znów mieszkańcy się obrażą.......

Ja w przeciwieństwie do ciebie jak wjeżdżam do Nowogroźca to czuję fetor z tej waszej nowoczesnej oczyszczalni ,co do mycia samochodów to powiedz gdzie myją mieszkańcy Nowogrodźca a szczególnie ty.
~ccc niezalogowany
28 marca 2016r. o 21:34
Proszę już znaleźliśmy rozwiązanie jeszcze tylko kapucha. Dofinansować Hydro-tech niech stawia myjnię samochodową. Jednak Internet jest twórczy.

Teraz koalicja nieformalna Razem dla Gminy i Veto niech szpera w rozdziałach budżetu i do burmistrza. Można coś konstruktywnego zrobić dla mieszkańców, wychodząc na przeciw transparentności na bramie myjni powiesić rejestr umów na zakup detergentów.

~xyz niezalogowany
28 marca 2016r. o 21:44
~ccc napisał(a): Proszę już znaleźliśmy rozwiązanie jeszcze tylko kapucha. Dofinansować Hydro-tech niech stawia myjnię samochodową. Jednak Internet jest twórczy.

Teraz koalicja nieformalna Razem dla Gminy i Veto niech szpera w rozdziałach budżetu i do burmistrza. Można coś konstruktywnego zrobić dla mieszkańców, wychodząc na przeciw transparentności na bramie myjni powiesić rejestr umów na zakup detergentów.

Nie otrzymałem odpowiedzi gdzie myjesz swój samochód ,tylko nie pitol że jedziesz do Bolesławca na myjnię ,sama robisz syf a zganiasz na mieszkańców.
~ccc niezalogowany
28 marca 2016r. o 21:47
Myję samochód na myjni.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo