PanM napisał(a): ... Bardzo ciekawym pozostaje fakt jakich argumentów wobec redakcji użył ZLECENIODAWCA ? ...
To jest dobre pytanie . Nawet bardzo dobre. Nie wszyscy muszą być operatorami betoniary , jak ja . Niektóre zwierzęta są równiejsze , jak pisał Orwell. Równie dobrze mógłbym napisać " Pan Prezydent Bolesławca , Piotr Roman ... to dureń " .
Uzasadnienie :
" Mocą Woli Wyborców , nadany Mu Tytuł przedstawiciela Lokalnej Społeczności , pozwala Mu na wprowadzenie lokalnej waluty , a dureń z tego prawa nie korzysta , zasłaniając się ustawodawstwem państwa istniejącego jedynie teoretycznie i unijnymi dyrektywami , otwierając kolejne " wolne strefy ekonomiczne " i ... betonując miasto plastikiem , gliną , granitem i długiem "
Quo Vadis , Dwuimienny i Wy ... przydupasy ?
Przemo , nie wiem , co się działo na tamtej sesji , bo mnie tam nie było. No wiesz , ciągle ta betoniara :D Ale jeśli jutro nie będę pisał o tym w co wierzę , to znaczy , że ... psy Orwella już mnie mają :D
Dopóki mogę , to piszę :)
Miłego wieczoru Wam życzę Bracia Lachy i Wam Piękne Słowianki :)
Dopisane 05.06.2016r. o godz. 20:06:
I jeszcze jedno , ja , Piotr Różański nie zamierzam popełnić samobójstwa :) Marzy mi się wolna ... nie tylko Polska , ale cała Cywilizacja ... wolna od tradycji , Droga Kc :) Niech się Panie przebierają w co chcą , ale niech chociaż dbają o dzieci jak moja mama o mnie. Chwała i szacunek tym Paniom , które dbały i dbają o ... nie swoje dzieci .