Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wolna Polska wolne media ?

9176
kc
5 czerwca 2016r. o 20:23
Piotrze Różański a co mnie to obchodzi, po co ten elaborat ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 czerwca 2016r. o 20:55
kc napisał(a): Piotrze Różański a co mnie to obchodzi, po co ten elaborat ?

Po nic :) Obraz moich myśli. Możesz sobie krążyć w procesjach Pokrzywko :) Nikt Ci nie broni , ale czy wiesz po co to robisz ? Jakiemu Panu służysz ? Czy mógłbym Cię prosić o Twoje nazwisko ? :) Stać Cię na odwagę ... Wędrowczyni ? :*

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10592
#bieda nieaktywny
5 czerwca 2016r. o 21:14
Pannazdzieckiem napisał(a): Marzy mi się wolna ... nie tylko Polska , ale cała Cywilizacja ...

Jest KOD a można jeszcze utworzyć KOC ( Komitet Obrony Cywilizacji)
14505
DP
5 czerwca 2016r. o 21:47
''Rodzaj ludzki żyje w ciągłym i nieprzerwanym samookłamywaniu. Oszukuje się on od kołyski do grobu. Kłamstwami i ułudami, które bierze za realność i to czyni całe jego życie jednym pasmem oszustw. Z mnóstwa pięknych zalet, które ród ludzki sobie przypisuje i którymi się szczyci, naprawę posiada tylko jedną. Ludzie uważają się za złoto, a są tylko miedzią.''
Mark Twain
11445
PanM
5 czerwca 2016r. o 21:52
Nie ma ani demokracji ani swobody

Rządzący już wiedzą że plebs można przekupić ich własną kasą.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
6979
E
5 czerwca 2016r. o 21:52
W tym przypadku nie zgadzam się z Markiem Twain, bo nie lubię uogólnień.

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
~klucznick niezalogowany
5 czerwca 2016r. o 21:54
PanM napisał(a): Nie ma ani demokracji ani swobody

Rządzący już wiedzą że plebs można przekupić ich własną kasą.
tylko cz to plebs rozumie?cz te oczy mogą kłamac?
2161
#fobiak nieaktywny
5 czerwca 2016r. o 22:01
Pannazdzieckiem napisał(a):
PanM napisał(a): ... Bardzo ciekawym pozostaje fakt jakich argumentów wobec redakcji użył ZLECENIODAWCA ? ...

To jest dobre pytanie . Nawet bardzo dobre. Nie wszyscy muszą być operatorami betoniary , jak ja . Niektóre zwierzęta są równiejsze , jak pisał Orwell. Równie dobrze mógłbym napisać " Pan Prezydent Bolesławca , Piotr Roman ... to dureń " .

Uzasadnienie :

" Mocą Woli Wyborców , nadany Mu Tytuł przedstawiciela Lokalnej Społeczności , pozwala Mu na wprowadzenie lokalnej waluty , a dureń z tego prawa nie korzysta , zasłaniając się ustawodawstwem państwa istniejącego jedynie teoretycznie i unijnymi dyrektywami , otwierając kolejne " wolne strefy ekonomiczne " i ... betonując miasto plastikiem , gliną , granitem i długiem "

Quo Vadis , Dwuimienny i Wy ... przydupasy ?

Przemo , nie wiem , co się działo na tamtej sesji , bo mnie tam nie było. No wiesz , ciągle ta betoniara :D Ale jeśli jutro nie będę pisał o tym w co wierzę , to znaczy , że ... psy Orwella już mnie mają :D

Dopóki mogę , to piszę :)

Miłego wieczoru Wam życzę Bracia Lachy i Wam Piękne Słowianki :)Dopisane 05.06.2016r. o godz. 20:06:I jeszcze jedno , ja , Piotr Różański nie zamierzam popełnić samobójstwa :) Marzy mi się wolna ... nie tylko Polska , ale cała Cywilizacja ... wolna od tradycji , Droga Kc :) Niech się Panie przebierają w co chcą , ale niech chociaż dbają o dzieci jak moja mama o mnie. Chwała i szacunek tym Paniom , które dbały i dbają o ... nie swoje dzieci .

panienko, moga bys ale nie napisalas, czy ty myslisze, ze romciu betoniarz o tym nie wie? na dolnych mlynach na kazdego tak mowia
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo