~ps napisał(a): Panna, alkoholizm powoduje nieodwracalne zmiany w mózgu więc teraz dla mnie już wszystko jasne. Spadam.
Zgadza się . Powoduje . Mam taką nieodwracalną zmianę w mózgu . Wiem ... czym jest skur . wysyństwo fiducjarnego pieniądza i nie zapomnę , ta zmiana się nie odwróci :) Dlatego panu Betoniarzowi od lat już proponuję , korzystając z gościnnych łamów ... wolnych jeszcze lokalnych mediów , w postaci Bolec.info , aby dał się namówić na lokalną , bezodsetkową walutę rozliczeniową między Kowalskim , a Kowalską. Idea jest w gruncie rzeczy prosta. Ja umiem kleić płytki do podłogi , sąsiad umie piec chleb , a mój Kolega świetną wódę pędzi. Pani trzy przecznice dalej " robi " najlepsze pomidory jakie jadłem . To się nazywa wymiana barterowa , ale laureat Nagrody Nobla , Żyd Friedman , w swoim " Wolnym Wyborze " stwierdza , że pieniądzem można i trzeba zamienić wymianę barterową . Oczywiście ma rację , bo barter nie jest matematycznym ułamkiem ... łapiesz jeszcze , czy już przestać ? :D Skoro nie protestujesz Psychiatro , to lecę dalej :D Dylemat polega na tym , że pieniądz też jest towarem , a ten co jest właścicielem fabryki tego towaru , to nie jest Twój przyjaciel Psychiatro :) Ale jeśli byśmy się skrzyknęli , to możemy ustalić między sobą ... załóżmy bony rozliczeniowe ... jeden BLNR ... ( czyli jedna godzina pracy na rzecz Innych ) za jedną godzinę pracy na rzecz drugich. Można ? Można :D Żyjemy wszak w wolnym kraju. Tyle tylko , że wtedy Dwuimienny straci robotę za tworzenie pozorów :D Stąd Jego niechęć :D A Ty mnie tu na leczenie kierujesz :D Sam się skieruj :D