Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wolna Polska wolne media ?

2161
#fobiak nieaktywny
29 maja 2016r. o 16:58
Pannazdzieckiem napisał(a):

Jeśli pozwolisz Fobiczny , ja cham bez matury postawię własną definicję wolności ...

... dopóki mam odwagę mówić prawdę , to jestem wolny ...

To oczywiście parafraza słów pana Henryka Pająka , ale jakże mądra. Też się zgodzisz. Znam Cię , choć nigdy nie widziałem :D Dopisane 29.05.2016r. o godz. 15:06:... nie mądra , tylko mądrych ... miało być , ale jak każde dziecko chciałbym sprostać Autorytetom , co mnie wychowują :) Stąd pomyłka. Wybaczcie :)

zacznijmy od tego, ze prawda jest subiektywna, dla ciebie wolyn to genocide a dla altera walka niepodleglosciowa. odwaga gloszenia prawdy bez liczenia sie z konsekwencjami to anarchia. prawda mozesz kogos zranic, zabic, otworzyc komus oczy, pomoc, doinformowac. twoja prawde moze czesc przyjac a pozostali odrzucic uwazajac ja za bla bla bla... odwaga mowienia prawdy daleko cie nie zaprowadzi jesli ktos tej prawdy nie przymie, jesli ktos nie rozumie twojego jezyka. mozna jeszcze na migi ale jesli odpiorca dalej nie zrozumie to charatnie w gale.
jesli sa jakies ograniczenia zewnetrzne w mowieniu prawdy, to wtedy odwaga jest zbyteczna i jej sie nie glosi, wtedy ja sie zna i zatrzymuje dla siebie.
kazde ograniczenie potwierdza to, ze wolnosc jest fikcja.
jedyny wyjatek to bezludna wyspa, tam odwage mowienie prawdy mozna zaliczyc do wolnosci ale ty tam nie bedziesz wolny a wrecz przeciwnie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 maja 2016r. o 17:25
Oczywiście , że prawda jest jak dupa , każdy ma swoją. Najważniejszy z moich Autorytetów , a na nich trzeba się opierać , bo nie jesteśmy , jak Stwórca ... wszędzie , mówi tak : " jeśli w twoim umyśle pojawia się sen , że jesteś Bogiem , to trzeba tą głowę do mikrofalówki " .

Powiedz mi Fobiczny ( ładne wypracowanie , żeby nie było ) , co zrobić , aby każdy Polak czuł się wolny ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14505
DP
29 maja 2016r. o 17:36
fobiak napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):

Jeśli pozwolisz Fobiczny , ja cham bez matury postawię własną definicję wolności ...

... dopóki mam odwagę mówić prawdę , to jestem wolny ...

To oczywiście parafraza słów pana Henryka Pająka , ale jakże mądra. Też się zgodzisz. Znam Cię , choć nigdy nie widziałem :D Dopisane 29.05.2016r. o godz. 15:06:... nie mądra , tylko mądrych ... miało być , ale jak każde dziecko chciałbym sprostać Autorytetom , co mnie wychowują :) Stąd pomyłka. Wybaczcie :)

zacznijmy od tego, ze prawda jest subiektywna, dla ciebie wolyn to genocide a dla altera walka niepodleglosciowa. odwaga gloszenia prawdy bez liczenia sie z konsekwencjami to anarchia. prawda mozesz kogos zranic, zabic, otworzyc komus oczy, pomoc, doinformowac. twoja prawde moze czesc przyjac a pozostali odrzucic uwazajac ja za bla bla bla... odwaga mowienia prawdy daleko cie nie zaprowadzi jesli ktos tej prawdy nie przymie, jesli ktos nie rozumie twojego jezyka. mozna jeszcze na migi ale jesli odpiorca dalej nie zrozumie to charatnie w gale.
jesli sa jakies ograniczenia zewnetrzne w mowieniu prawdy, to wtedy odwaga jest zbyteczna i jej sie nie glosi, wtedy ja sie zna i zatrzymuje dla siebie.
kazde ograniczenie potwierdza to, ze wolnosc jest fikcja.
jedyny wyjatek to bezludna wyspa, tam odwage mowienie prawdy mozna zaliczyc do wolnosci ale ty tam nie bedziesz wolny a wrecz przeciwnie.

etyka, moralność, prawo, zasady funkcjonowania w społeczeństwie....to wszystko tworzą ludzie, nazywając ''swobodami'', właśnie w ten sposób ogranicza się wolność

2900
#falco nieaktywny
29 maja 2016r. o 17:55
wolność?
o czym w sumie my tu pieprzymy?

co wiecie o NSA? w sumie może nawet niektórzy o tym nie słyszeli ale może coś więcej powie wam Snowden...
popatrzcie gdzie leży teraz wasza komórka ,wasza karta kredytowa ...
co teraz ''mieli'' w sobie wasz komp ...
kto was obserwuje kiedy spacerujecie sobie w Rynku czy po jakimś parku...
i nie chodzi mi w sumie o jakiegoś tam kaprala ze straży miejskiej :D
itd. itd.
jesteście wolni? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
2161
#fobiak nieaktywny
29 maja 2016r. o 17:59
Pannazdzieckiem napisał(a): Oczywiście , że prawda jest jak dupa , każdy ma swoją. Najważniejszy z moich Autorytetów , a na nich trzeba się opierać , bo nie jesteśmy , jak Stwórca ... wszędzie , mówi tak : " jeśli w twoim umyśle pojawia się sen , że jesteś Bogiem , to trzeba tą głowę do mikrofalówki " .

Powiedz mi Fobiczny ( ładne wypracowanie , żeby nie było ) , co zrobić , aby każdy Polak czuł się wolny ?

prosta sprawa, nie mozesz przyjmowac tego co pisza inni, przed sprawdzeniem czy to jest prawda, jesli nie jestes w stanie tego sprawdzic to mozesz w to wierzyc do czasu do kiedy nie sprawdzisz. aby polak byl wolnym musi go byc stac na fundniecie sobie wolnosci a za nia placi sie slono. calkiem wolnym i tak sie nie bedzie czul bo zacznie mu brakowac kasy, to by bylo na tyle jesli chodzi o to co on moze sam zrobic w tym kierunku. ale nie uwolni sie od pasorzytow, utrata zdrowia, kupienia kazdego czy starzenia sie i smierci. czyli polak nie moze sie czuc wolnym w pelnym tego slowa znaczeniu bo wolnosci nie ma.
4335
29 maja 2016r. o 18:01
Kaczucha , to nie jest sól tej ziemi . Mylisz się :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14505
DP
29 maja 2016r. o 18:04
Pannazdzieckiem napisał(a): Kaczucha , to nie jest sól tej ziemi . Mylisz się :)

to czego wciąż czuję ją w oczach?
wolne nie są nawet
atomy ;)
4335
29 maja 2016r. o 19:32
fobiak napisał(a):
prosta sprawa, nie mozesz przyjmowac tego co pisza inni, przed sprawdzeniem czy to jest prawda, jesli nie jestes w stanie tego sprawdzic to mozesz w to wierzyc do czasu do kiedy nie sprawdzisz. aby polak byl wolnym musi go byc stac na fundniecie sobie wolnosci a za nia placi sie slono. ...

Owszem . Zgadzam się. Ale przyznasz chyba , że hipotetyczna wolność istnieje ? Oczywiście nie będziemy dyskutować o nadziejach i całej reszcie chrześcijańskich p.ierdoletów , kwiatkach , bławatkach i demotach. Interesuje mnie , jak wyrwać jedną taką Słowiankę ze szponów byłego Cesarstwa. Jak zmusić Ją do czytania czegoś innego jak ewangelie ? Poradzisz coś ?

Papuga , a czytałeś coś o " Echelonie " ? Żeby śmieszniej było , to żyd Soros , autor pomarańczowej zbrodni na Ukrainie , fundator Batorego i marionetka poukrywanej chazarskiej dziczy , jak wszędzie ... ma udziały. Nie wiem ile to jest akcji , ale nie zdziwił bym się , gdyby dobrze opłacani strażnicy systemu ... podsłuchujący absolutnie wszystkich w poszukiwaniu politycznej niepoprawności ... też byli żydami.

Obrzezanie jest jak chrzest , nie masz wyboru nienarodzony Niemowlaku. Tradycja zabija , a już na pewno kaleczy :D

Dopisane 29.05.2016r. o godz. 19:32:

DP napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Kaczucha , to nie jest sól tej ziemi . Mylisz się :)

to czego wciąż czuję ją w oczach?
wolne nie są nawet
atomy ;)

Nie mówiąc o elektronach ... czyżbyś chciała w szachy ze mną grać ? Służę swym jestestwem :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza