Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
O co tak naprawdę chodzi w połączeniu Tysiąclecia z Kosiby?
~ niezalogowany
3 czerwca 2016r. o 13:33
Kłamiesz Wojciechu!,
bo tak zwana przez Ciebie "większość z Konradowskiej" podpisała protest do Prezydenta - 130 osób.Natomiast co do mieszkańców ze Starzyńskiego i Kosiby to też są przeciw - NIE SZCZUJ LUDZI NA SIEBIE !!!. Tu nie wydaje się pieniędzy Konradowskiej,Kopernika,Piastów czy Jagiellonów a wszystkich mieszkańców i podatników Gminy Bolesławiec.Nie ma chodników,drogi są łatane,nie ma przedszkola na osiedlu 40-lecia,poczty z prawdziwego zdarzenia czy zwykłego bankomatu a walczymy o jakąś wymyśloną przez urzędnika drogę - niech powiedzą ile ten łącznik,który skróci czas przejazdu o 2-3 minuty do słynnego TESCO będzie kosztował.

A może ty mieszkasz w Osiecznicy i mało wiesz o naszych potrzebach!!
Tam masz ciszę i spokój,tutaj natomiast chcesz zmienić życie setkom ludzi!!! w tym wielu działkowcom właśnie ze Starzyńskiego i Kosiby,którzy tak wypoczywają po pracy i emerytom, dla których działka to sposób na dalszą aktywność życiową.
Ty też się kiedyś zestarzejesz - jeszcze o tym nie myślisz!!!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
3 czerwca 2016r. o 13:49
~Do Wojciech Marek Kasprzyk napisał(a):
~Wojciech napisał(a): Witam.
Jako mieszkaniec ul. Kosiby (górnego odcinka) jestem bardzo zainteresowany jak najszybszym wybudowaniem wspomnianej drogi.
Najważniejsze, co za tym przemawia, to ominięcie ul. Spokojnej, na której nieustannie parkują samochody (aż dziwne, że nie ma tam zakazu postoju).
Myślę też, że nazywanie takiego wewnętrznego łącznika obwodnicą (nawet mini) to gruba przesada.
Argumemt o tym, że ktoś na tym straci też jest nietrafiony. Przecież każdy kto buduje się w mieście musi się liczyć z tym, że infrastruktura będzie się rozwijać. Nie powinno się hamować rozwoju miasta w żaden sposób.
Co do rzeszy osób, które jakoby są przeciw ww drodze, to większość z moich sąsiadów z ulic Konradowskiej, Kosiby i Starzyńskiego również popiera to rozwiązanie.
Pozdrawiam wszystkich.

Wojciech Marek Kasprzyku! Najpierw zamieszkaj na naszym osiedlu a dopiero potem głoś swoje opinie. Do chwili obecnej znalazła się JEDNA osoba na Konradowskiej, która popiera pomysł Twój i p. Prezydenta. Skończ ściemniać i podawać błędne i nieprawdziwe informacje!

Kłamiesz Wojciechu!,
bo tak zwana przez Ciebie "większość z Konradowskiej" podpisała protest do Prezydenta - 130 osób.Natomiast co do mieszkańców ze Starzyńskiego i Kosiby to też są przeciw - NIE SZCZUJ LUDZI NA SIEBIE !. Tu nie wydaje się pieniędzy Konradowskiej,Kopernika,Piastów czy Jagiellonów a wszystkich mieszkańców i podatników Gminy Bolesławiec.Nie ma chodników,drogi są łatane,nie ma przedszkola na osiedlu 40-lecia,poczty z prawdziwego zdarzenia czy zwykłego bankomatu a walczymy o jakąś wymyśloną przez urzędnika drogę - niech powiedzą ile ten łącznik,który skróci czas przejazdu o 2-3 minuty do słynnego TESCO będzie kosztował.

A może ty mieszkasz w Osiecznicy i mało wiesz o naszych potrzebach
Tam masz ciszę i spokój,tutaj natomiast chcesz zmienić życie setkom ludzi! w tym wielu działkowcom właśnie ze Starzyńskiego i Kosiby,którzy tak wypoczywają po pracy i emerytom, dla których działka to sposób na dalszą aktywność życiową.
Ty też się kiedyś zestarzejesz - jeszcze o tym nie myślisz!
~droga do nikąd niezalogowany
3 czerwca 2016r. o 21:41
Do Stammbucha radnego : tej drogi nikt, nigdy nie planował i nie przewidywał w perspektywicznych planach rozwoju miasta ...do teraz. Do sprawdzenia. Obawiam się o kolor uszu radnego i jego pryncypała :>
~Dobra zmiana niezalogowany
3 czerwca 2016r. o 21:54
Ty "do nikąd" - ortografie jeden! Wara ci od naszej nowej drogi,którą nam Prezydent i Radny załatwi.Ona jest dla nas najpotrzebniejsza,bo do marketu TESCO z ul.Kosiby prowadzi. Wiadomo,że bogacze z Jagiellonów będą się denerwować, ale wiadomo,że rządzi nasz Prezydent, więc nie ma o co bić piany,bo temat zamknięty.Popieram! :)
~ niezalogowany
3 czerwca 2016r. o 22:18
~Dobra zmiana napisał(a): Ty "do nikąd" - ortografie jeden! Wara ci od naszej nowej drogi,którą nam Prezydent i Radny załatwi.Ona jest dla nas najpotrzebniejsza,bo do marketu TESCO z ul.Kosiby prowadzi. Wiadomo,że bogacze z Jagiellonów będą się denerwować, ale wiadomo,że rządzi nasz Prezydent, więc nie ma o co bić piany,bo temat zamknięty.Popieram! :)

Mam dla Ciebie propozycję - poproś swojego ukochanego Prezydenta i Radnego żeby ci wszystkie markety z Bolesławca skumulował na końcu Kosiby,będziesz mógł całymi dniami w nich siedzieć!!!
A ludzi z Jagiellonów nie obrażaj,weź kredyt i też będziesz bogaczem!!!
~ niezalogowany
4 czerwca 2016r. o 13:14
~droga do nikąd napisał(a): Do Stammbucha radnego : tej drogi nikt, nigdy nie planował i nie przewidywał w perspektywicznych planach rozwoju miasta ...do teraz. Do sprawdzenia. Obawiam się o kolor uszu radnego i jego pryncypała :>

Jak to nie planował? W planach jest już od dawna. Nawet tu na forum była zadyma jakiś czas temu bo pasy na 1000-lecia namalowali tak jakby obwodnica już była zrobiona.
~ niezalogowany
4 czerwca 2016r. o 20:53
Ktoś napisał: Kłamiesz Wojciechu!,
bo tak zwana przez Ciebie "większość z Konradowskiej" podpisała protest do Prezydenta - 130 osób.Natomiast co do mieszkańców ze Starzyńskiego i Kosiby to też są przeciw - NIE SZCZUJ LUDZI NA SIEBIE !. Tu nie wydaje się pieniędzy Konradowskiej,Kopernika,Piastów czy Jagiellonów a wszystkich mieszkańców i podatników Gminy Bolesławiec.Nie ma chodników,drogi są łatane,nie ma przedszkola na osiedlu 40-lecia,poczty z prawdziwego zdarzenia czy zwykłego bankomatu a walczymy o jakąś wymyśloną przez urzędnika drogę - niech powiedzą ile ten łącznik,który skróci czas przejazdu o 2-3 minuty do słynnego TESCO będzie kosztował.

A może ty mieszkasz w Osiecznicy i mało wiesz o naszych potrzebach
Tam masz ciszę i spokój,tutaj natomiast chcesz zmienić życie setkom ludzi! w tym wielu działkowcom właśnie ze Starzyńskiego i Kosiby,którzy tak wypoczywają po pracy i emerytom, dla których działka to sposób na dalszą aktywność życiową.
Ty też się kiedyś zestarzejesz - jeszcze o tym nie myślisz!

Nie wiem skąd pomysł, że mieszkam w Osiecznicy? hehe
Mieszkam w jednym z ostatnich domków na Kosiby. Nie znając mnie, proszę nie zarzucać mi kłamstwa. Nie wiem kto i co podpisywał i z jakich ulic. Mogę się wypowiedzieć tylko w swoim imieniu i grona znajomych, z którymi rozmawiałem. Nie będę oczywiście przytaczać nazwisk, bo chyba nie o to chodzi. Mój syn uczęszcza do szkoły na 1000-lecia, zakupy robię praktycznie tylko w TESCO, mięso w INTER ;) Co dzień więc drogę pomiędzy ul. Kosiby a 1000-lecia pokonuję wielokrotnie. Łącznik byłby udogodnieniem dla mnie i podobnych mi (jak pisałem wielu z osiedla 40-lecia myśli tak samo). Oczywiście rozumiem, że są inne potrzeby miasta oraz różne opinie, ale nie mogę mówić negatywnie o inwestycji, która w znaczącym stopniu ułatwiłaby mi komunikację do miejsc, w których często bywam.
Jeżeli mowa o działkowcach, to nie wiem w czym problem. Miasto się rozwija adaptując kolejne tereny. Taka praktyka jest czymś normalnym i nikt nie powinien się temu dziwić.
~ niezalogowany
5 czerwca 2016r. o 0:25
kurrrrrr... mnie zaraz strzeli. Też mieszkam na tym osiedlu (tzn 40-lecia), drogę ulicą Spokojną pokonuję dość często, czy to wyjeżdżając z miasta w kierunku Legnicy, czy do teszczaka, tudzież biedry. Jestem też działkowcem. Po co ta droga? Ja jej nie potrzebuję - Spokojna zastawiona samochodami działkowiczów, którym notabene wystarczyłoby wybudować zatoczkę tak na 10 aut i problem przepustowości ulicy by się rozwiązał. Za dwa-trzy lata będziemy mieli zatwierdzoną już południową nitkę obwodnicy, która ma połączyć tysiąclecia (rondo) z jeleniogórską (na wysokości leśniczówki). Po co dodatkowa droga Konradowska - Tysiąclecia? Zgadzam się,że osiedle Jagellonów potrzebuje dodatkowego połączenia z miastem ze względów bezpieczeństwa. Wyasfaltujcie ten kawałek do Konradowskiej który już jest,przebijcie połączenie przez szpital (albo za) do Tysiąclecia i będzie oki.
Po kiego czorta likwidować część działek (na szczęście nie moją), zaburzać spokój osiedla Jagiellonów,które dzięki położeniu między lasem a ogródkami ma swój klimat? Co do argumentu, że ogródki tylko dymią - od tego roku w regulaminie ogrodów jest wyraźny zakaz palenia ognisk. Jeden telefon i po problemie... dajcie ludziom trochę spokoju... Ale pewnie - kasa w skarbcu miejskim musi się zgadzać - co kogo obchodzi mieszkaniec miasta...
BTW, też mam znajomych - z Jagiellonów, działek, Kosiby, Konradowskiej, Starzyńskiego, Kiińskiego, Łasickiej... Nie znam ani jednej osoby, która popierała by ten pomysł. Jaja sobie robicie?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza