Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Gdy pierwszy raz zapukała
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 sierpnia 2016r. o 21:25
~x napisał(a): Panna, jesteś alogiczny. Skoro życie jest po to, by nauczyć się kochać, to nie ma w tym temacie żadnego "można". Albo uczysz się kochać, albo nie. Wybieranie "obiektów" kochania oznacza pychę i brak zrozumienia Universum. Twój błąd logiczny polega na stwierdzeniu, że w czasie życia doczesnego mamy nauczyć się kochać. Nie jest tak. Wszystkie istoty mają dążyć do osiągnięcia stanu miłości, a to coś innego niż kochanie, prawda?

Prawda. Faktycznie brakuje tu nieco logiki . Mea culpa. Ale gdyby Kolega tyle klepał w klawiaturę , co ja na przestrzeni ostatnich siedmiu lat , traktując intelektualny ekshibicjonizm za konieczność i nowoczesną spowiedź , to wiedział by Kolega , że Panna się dopiero uczy. A proszę mi wytłumaczyć pojęcie " stan miłości " , czy aby przypadkiem to nie jest osławiona uczta z Jahwe , zwana komunią z bogiem ? Jeśli tak , to ja dziękuję. Jezus w ewangelii Judasza ( w pozostałych też ) kazał po owocach poznawać ... i o ile ja się znam na rzeczywistości , w jakiej egzystujemy , to stwierdzić mogę bez wyrzutów sumienia ... chociaż lubię piwo , to z tym bogiem , nie chcę mieć komunii , ani też wspólnie wypitego pucharu , wspólnej gry w krykieta , szachy , karty , kości i bierki ... nie mówiąc o wspólnych zakupach w astralnych hipermarketach :D .

Oszukuje.

Stwórca nie oszukuje :)

Stwórca daje nam Istotę , której podświadomie się boimy ... śmierć , a która doprowadzi nas do ... wzrostu świadomości :)

I ułatwi powrót do Źródła , Absolutu , Ducha Wszechświata i okolicznych działek :D Do jedynej Istoty , która tak na prawdę istnieje , bo reszta jest poskładana z atomowej pustki .

I Ty , i ja :)

Pisz Przemo , olej pieniaczy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
12 sierpnia 2016r. o 21:33
DP napisał(a): witaj
coś w tym jest
bo ja też nie latam, ale w pewnych krajach to przymus

a dobry wieczór :)
no widzisz ?...nie ''latasz'' a cieszysz się zdrowiem bo nie zauważyłem by Ci coś dolegało lub ''doskwierało'' ;)

''przymus'' powiadasz?
może i u nas to wprowadzą bo przecież u nas ''pany doktory'' tak mizernie zarabiają... ;)
ja nie znoszę przymusu w jakiejkolwiek formie a więc będę miał kolejny powód do ''buntu'' :D

spokojnego wieczoru :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
14505
DP
12 sierpnia 2016r. o 21:35
hahaha
A Ty niezmiennie swoje
szkoda że poparte na tz. autorytetach a nie na własnych...

Dopisane 12.08.2016r. o godz. 21:35:

falco napisał(a):
DP napisał(a): witaj
coś w tym jest
bo ja też nie latam, ale w pewnych krajach to przymus

a dobry wieczór :)
no widzisz ?...nie ''latasz'' a cieszysz się zdrowiem bo nie zauważyłem by Ci coś dolegało lub ''doskwierało'' ;)

''przymus'' powiadasz?
może i u nas to wprowadzą bo przecież u nas ''pany doktory'' tak mizernie zarabiają... ;)
ja nie znoszę przymusu w jakiejkolwiek formie a więc będę miał kolejny powód do ''buntu'' :D

spokojnego wieczoru :)

Tobie też falco
spokojnego :)

ale ale ale
czasem złe jest dobre :)
2900
#falco nieaktywny
12 sierpnia 2016r. o 21:39
:)
tak -niezmiennie ''swoje'' bo dla mnie jak ''na zachodzie -bez zmian'' ;) ogólnie ...jestem konserwatystą i nie ulegam modom ... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
2945
Mgosia
12 sierpnia 2016r. o 21:43
DP napisał(a):

Liczy się profilaktyka zdrowotna której w Polsce nie ma

To może kiedyś się sprawdzało, ale nie teraz.
Znam wiele osób , które były pod stała opieką lekarzy, regularnie się badały..ba robiły badanie specjalistyczne .... Tylko po to, żeby za kilka miesięcy dowiedzieć się o tym, że to już III stadium . Niestety teraz nowotwór potrafi zaatakować bardzo szybko i w zaskakującym tempie się rozwinąć. Czasami nowotwór płuc może się objawić bólem nogi, dziwne, ale prawdziwe.
Panie Przemku, nie powiem, żebyśmy się zgadzali w czymkolwiek, ale czy w życiu o to chodzi, żeby mieć takie same poglądy ? Wiem przez co Pan przechodzi i życzę wytrwałości i siły . Nic nie jest przesądzone, czasami z byle czego można stracić życie , ale bywa i tak, że lekarza nie dają szansy, a człowiek wychodzi z tego .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
14505
DP
12 sierpnia 2016r. o 21:50
MGosia
są badania które w pewnych krajach są obowiązkowe, jeśli się na nie nie zgłosisz płacisz wysoką karę
dotyczą chorób śmiertelnych, lub takich których leczenie przekracza ''kosztowo'' profilaktykę

Dopisane 12.08.2016r. o godz. 21:50:

falco napisał(a): :)
tak -niezmiennie ''swoje'' bo dla mnie jak ''na zachodzie -bez zmian'' ;) ogólnie ...jestem konserwatystą i nie ulegam modom ... ;)

modom?
a co to takiego?
2945
Mgosia
12 sierpnia 2016r. o 21:51
Nie chodziło mi o to, tylko ogólnie o profilaktykę .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
14505
DP
12 sierpnia 2016r. o 21:56
Mgosia napisał(a): Nie chodziło mi o to, tylko ogólnie o profilaktykę .

ogólnie to jej nie ma

Dopisane 12.08.2016r. o godz. 21:56:

widzisz
w mojej rodzinie jest osoba chora na chorobę słabo znaną
wszyscy ręce rozkładają, bo badania są drogie, bo za skierowania trzeba się rozliczyć , bo pod co podpiąć leczenie skoro.....
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza