Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Gdy pierwszy raz zapukała
2161
#fobiak nieaktywny
20 sierpnia 2016r. o 18:42
DP napisał(a): To nie wiara kształtuje charakter człowieka
lecz człowiek kształtuje wiarę
pozdrawiam
''domorosły filozof'' ;)

oczywiscie to jest bzdet

czlowiek nie ma wplywu na wiare
wiara ma na czlowieka
czlowiek wierzy albo nie wierzy
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
20 sierpnia 2016r. o 18:49
fobiak napisał(a):
pozdrawiam
''domorosły filozof'' ;)

oczywiscie to jest bzdet

wiara ma na czlowieka

Moim zdaniem człowiek i jego psychika ma ogromny wpływ na wszystko co go otacza.
Wiarę tworzą ludzie.Ludzie podporządkowują sobie pozostałych wykorzystując wiarę./ związki wyznaniowe /

Dopisane 20.08.2016r. o godz. 18:49:

Zdrowie i psychika to nierozłączny tandem.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
2161
#fobiak nieaktywny
20 sierpnia 2016r. o 19:04
PanM napisał(a):
fobiak napisał(a):
pozdrawiam
''domorosły filozof'' ;)

oczywiscie to jest bzdet

wiara ma na czlowieka

Moim zdaniem człowiek i jego psychika ma ogromny wpływ na wszystko co go otacza.
Wiarę tworzą ludzie.Ludzie podporządkowują sobie pozostałych wykorzystując wiarę./ związki wyznaniowe /Dopisane 20.08.2016r. o godz. 18:49:Zdrowie i psychika to nierozłączny tandem.

przemciu, przestan w koncu pier..lic jak potluczony
jak ja tobie pozycze stowe to wierze, ze mi oddasz
kto inny tobie nie pozyczy bo ciebie lepiej zna i wierzy, ze nie oddasz
jedni wierza, ze pis uratuje polske inni nie wierza i to jest ich indywidualna sprawa
jedni wierza w stworce inni w kosciol a sa tacy co nie wierza ani w jedno ani w drugie
wszyscy w cos wierza i nie oni kszatuja wiare tylko wiara kszatltuje ich, jesli sie rozczaruja tym w co wierzyli to szukaja sobie nowej wiary.
ty wierzysz w to, ze jestes ateista to sobie wierz, przeciez tobie nie udowodnie, ze nim nie jestes bo na wiare dowodow nie ma, nie bylo i nie bedzie.
jeszcze raz przeczytaj i przestan pier..lic
2900
#falco nieaktywny
20 sierpnia 2016r. o 19:16
nie bardzo pojmuję...
ja nie mam wpływu na swoją wiarę?
jeśli nie ja to kto ?
pleban?
prezesik?
:D

Dopisane 20.08.2016r. o godz. 19:16:

DP napisał(a): haha
to i PanM się zalicza :)
co mi tam
idę w ''miasto''
miłego Wam życzę wieczoru :) :) :)

a mi się nie chce :D
zresztą po co?
wszędzie tylko piwsko i piwsko... :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
20 sierpnia 2016r. o 19:18
PanM napisał(a): No tak Piotrze , każesz naukę włożyć w kalosze i zastąpić ją mniemanologią ?

Przemo , problem z nauką w dzisiejszych czasach jest jeden . Jest sponsorowana. To nie jest tak , że Społeczeństwa finansują życie naukowców , traktując to jako inwestycję , tylko jest tak , że nałukowcy powtarzają zasłyszane i potwierdzone tytułem profesorskim frazolety , żerując na naiwności Społeczeństw , szczególnie jeśli chodzi o fizykę kwantową. Nasim Haramein wysłał bozony Higsa do stu diabłów i opracował nowy model konstrukcji atomu oparty na torusie z mocnym matematyczno - doświadczalnym dowodem na istnienie źródła grawitacji wewnątrz atomu o imieniu czarna dziura :) Nobla za to nie dostał , bo to przewraca do góry nogami kwestię dystrybucji energii i korzyści z tego płynących dla żydobanksterki. Teoria Harameina , którą kosmita Jahwe stosował ... jakieś trzysta tysięcy lat temu , umożliwia olanie rachunków Taurona :D

Jest taki jeden gościu w okolicach Bolesławca , co postanowił zbudować źródło bezpłatnej energii . Będę Wam relacjonował , co Mu z tego wyszło . Bo jeśli Haramein ma rację , a Kolega zbuduje , to wszystkich nałukowców można spokojnie na śmietnik historii ... równomiernym łukiem i nawodnić ciepłym moczem :D

Miłego wieczoru :) Idę popatrzeć na baby :D Bo dzisiaj , jakoś tak się porobiło , że ;

Nara :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2161
#fobiak nieaktywny
20 sierpnia 2016r. o 19:30
falco napisał(a): nie bardzo pojmuję...
ja nie mam wpływu na swoją wiarę?
jeśli nie ja to kto ?
pleban?
prezesik?

na jaka twoja wiare, ty ja stworzyles?
twoja wiara bedzie wtedy, jesli galerianka powie tobie, ze cie bardzo kocha a ty w to uwierzysz
pozostali beda sie skrecac ze smiechu
2900
#falco nieaktywny
20 sierpnia 2016r. o 20:02
zaraz ,zaraz ...napisałeś że człowiek nie ma wpływu na wiarę ?
napisałeś ...

a jeśli ktoś jest katolikiem i zmienia wiarę na islam to kto to zrobił ?
miś coralgol czy człowiek?...i wychodzi mi na to że jednak ma wpływ :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
2161
#fobiak nieaktywny
20 sierpnia 2016r. o 21:59
falco napisał(a): zaraz ,zaraz ...napisałeś że człowiek nie ma wpływu na wiarę ?
napisałeś ...

a jeśli ktoś jest katolikiem i zmienia wiarę na islam to kto to zrobił ?
miś coralgol czy człowiek?...i wychodzi mi na to że jednak ma wpływ :D

czlowiek tej wiary nie znienil, ona zostala w takiej samej formie, dla pozostalych wiernych
czlowiek dokonal wyboru i wybral inna wiare
zwatpil w poprzednia i wybral ta do ktorej ma przekonanie, nowej wiary tez nie zmieni jesli mu sie uda to powstanie sekta. rozumie, ze pod pojeciem wiara w twojej terminologii jest tylko to w co sie wierzy, czyli przewaznie jakas religia lub ideologia.
a czlowiek nie wierzy tylko w religie ale i w to co go nauczono i co nie ma nic wspolnego z religia, np. etyka srodowiska w ktorym zyje, zasady prawne, bezpieczenstwo itp.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Media Expert zaprasza