~ napisał(a): PanM napisał(a): Korzystając z okazji parę słów o ostatnim pożegnaniu .
" DOBRY JEZU A NASZ PANIE DAJ MU WIECZNE SPOCZYWANIE "
To słowa towarzyszące ostatniemu pożegnaniu w czasie ceremonii religijnej.
Na cmentarze mówi się " MIEJSCE WIECZNEGO SPOCZYNKU "
Czy tak jest w rzeczywistości ? -
Otóż absolutnie nie - Ceremonie pochówku stały się miejscem jednego z najbardziej intratnych biznesów .
Żadne wieczne spoczywanie .Żadne miejsce wiecznego spoczynku .Żadna kaplica cmentarna.
Wystarczy przejść się po cmentarzu i zobaczyć jak duża jest ilość tabliczek informujących -- " MIEJSCE PRZEZNACZONE DO PONOWNEGO POCHÓWKU "
Wystarczy że rodzina nie ma pieniędzy i po 20 latach kończy się WIECZNE SPOCZYWANIE.
To się połóż pod płotem i zdechnij... idio..to... To gdzie leżą ateiści? Na wysypisku czy na cmentarzach? Jesli nie jesteś wierzący w cokolwiek, to na temat wiary nie wypowiadaj się. Aha...zanotuj mój IP , bo w tym jesteś dobry. I idź się leczyć na nogi i to co tam masz , bo na łeb za późno i ludzi wkur..asz tym swoimi pseudopsycho wywodami. kura ma więcej rozumu od ciebie, bo umie znieść jajko, a ty tylko znosisz literowe wypociny na forum.
Trudno uwierzyć że takie negatywne emocje mogły by się udzielić komuś kto nie czerpie korzyści z pochówków .
No cóż bogobojny dobry człowieku .Proszę Cię uprzejmie przeczytaj raz jeszcze powyższy wpis .
Jest on protestem przeciwko tak krótkiemu okresowi ochronnemu dla grobów.
Puszczają Panu nerwy ? Proszę się nie irytować , to zachowanie oczywiste w sytuacji gdy zaczyna brakować argumentów.
Życzy mi Pan po katolicku bogobojnie abym zdechł pod płotem .
Pan kompendium intelektu wystawia mi cenzurkę idioty --- dziękuję po laicku .
Możemy przejrzeć cały net -- ani razu pierwszy nie zaczepiałem bogobojnych.[img=1471771838_wkg2riy.jpg]