Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jakiś pomysł na obiad

~ niezalogowany
18 września 2016r. o 21:38
Do CNC : ha ha ha,spienił się,ironi nie załapał,ucieka się do inwektyw ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Delme niezalogowany
19 września 2016r. o 9:36
Ja dzisiaj na obiadek gotuję rosół z kury:
https://www.przepisy.pl/przepis/rosol-z-kury-2

Nie z żadnej kostki ale kupuje całą kurę. W poniedziałek na korpusie ze skrzydełkami gotuję rosół.
We wtorek piekę udka z przyprawą i podaję z ziemniaczkami.
W środę robię gulasz z piersi kurczaka albo kotlety.
Dzięki temu z jednej kury jest kilka obiadów.
~klucznick niezalogowany
19 września 2016r. o 9:38
~Delme napisał(a): Ja dzisiaj na obiadek gotuję rosół z kury:
https://www.przepisy.pl/przepis/rosol-z-kury-2

Nie z żadnej kostki ale kupuje całą kurę. W poniedziałek na korpusie ze skrzydełkami gotuję rosół.
We wtorek piekę udka z przyprawą i podaję z ziemniaczkami.
W środę robię gulasz z piersi kurczaka albo kotlety.
Dzięki temu z jednej kury jest kilka obiadów.
a w piątek stary się z tobą rozwodzi bo ma dośc kurczaka :P
~INGA niezalogowany
19 września 2016r. o 13:33
~klucznick napisał(a):
~INGA napisał(a): Kochany jeśli Ty odżywiasz się kiełbasą z Biedy i zupami w puszce to bałabym się, że moich rarytasach dostałbyś obstrukcji ;) ;)
u mnie niestety tylko swojskie wyroby,to nie jest temat jak się odżywiamy tylko jak tanio i szybko zrobić obiad,odechciało mi się tej padliny co podajesz ,wolę owoce morza :P

Jeszcze nie spróbowales a już Ci się odechcialo :D
~INGA niezalogowany
19 września 2016r. o 13:35
Umnie też swojskie wyroby...ale to też zdaje się padlina
~klucznick niezalogowany
19 września 2016r. o 13:40
~INGA napisał(a): Umnie też swojskie wyroby...ale to też zdaje się padlina
w większości ,dlatego dzisiaj ryby morskie,to może jednak wstąpie na degustacje?
~ niezalogowany
19 września 2016r. o 13:44
Ale po co wogóle ta dyskusja - wszak mamy wrzesień. Czas placków ziemniaczanych. Cieplutkich, ze śmietaną. No a na wypasie to babka ziemniaczana. Ale to już więcej pracy i oczywiście zawiera mięso.
~klucznick niezalogowany
19 września 2016r. o 14:34
~ napisał(a): Ale po co wogóle ta dyskusja - wszak mamy wrzesień. Czas placków ziemniaczanych. Cieplutkich, ze śmietaną. No a na wypasie to babka ziemniaczana. Ale to już więcej pracy i oczywiście zawiera mięso.
ja robię placki ziemniaczane z kiełbasą swojską grilową na lekko słono,jak kto woli mozna dodać sos czosnkowy polecam :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza