emem napisał(a):
Płykaczka, fakty sa takie, ze od momentu wejscia do UE PKB Polski bardzo mocno wzroslo, place poszly mocno w gore, kraj sie rozwinal. Mozesz wypisywac bzdury, bo internet i papier przyjma wszystko - ale faktom nie dasz rady zaprzeczyc. Bo te fakty sa na ulicy. Na co dzien sam korzystasz z rzeczy, ktore dostales dzieki czlonkostwu Polski w UE.
1. PKB to jest licznik wartości produkcji wszystkich zakładów pracy na terenie Polski.
Głównym beneficjentem zysku z PKB są Niemcy.
2. Płace poszły mocno w górę. Jak już pisałem dolar był po 2 zł, euro po 2.50 zł.
Podziel sobie dzisiejsze wypłaty przez 4 zł i 4.30 zł i wyjdzie ci ile płace wzrosły.
Dodam jeszcze że masa produktów które kupują Polacy to zagraniczne produkty czyli nie kupujemy ich za dolary po 2 zł tylko za dolary po 4 zł, przeliczone na złotówki.
3. Nie korzystam z rzeczy które dostałem z UE, korzystam z rzeczy na które wpłaciłem składki do UE i zaciągnąłem bilionowy dług w ich bankach.
Z różnych rzeczy korzystam dzięki rozwojowi techniki, najczęściej Japońskiej.
4. Czasem zastanawiam się jak ty skończyłeś liceum i studia jeżeli twierdzisz że matematyka kłamie bo PKB coś tam....
To wszystko jest prosta matematyka ,nie wiem dlaczego ludzie nie potrafią jej rozgryźć.