PanM napisał(a):~~Szymon Pogoda napisał(a):PanM napisał(a): Czy za wynajem sali projekcję i wszystko z tym związane zapłaci też PiS Bolesławiec ?
Było by wskazane aby PiS otwarcie rozliczył się z Bolesławianami .
Drogi Panie Moszczyński. Dziwne pytanie, jednak odpowiem. Tak za wynajem sali oraz wszystkie koszty poniesione z tytułu emisji filmu ponosi PiS Bolesławiec. Jestem zaskoczony Pana pytaniem? A kto inny miałby ponieść koszty skoro organizatorem jest PiS Bolesławiec.
p.s. Pana również zapraszam na emisję
Mam na imię Przemysław Panie Szymonie.
Skoro się Pan już odezwał mam pytanie zasadnicze .
Dlaczego PiS mając całą władzę nie wysyła żadnych sygnałów do obywateli na temat budowania przyszłości dla starych i młodych Polaków a z uporem wspomina zdarzenia z przed ponad 70 lat ?
Nie kwestionuję , pamięć o przodkach jest potrzebna ale myśl o jutrze ważniejsza.
~~ napisał(a): Panie Przemysławie. Myslę, że jest Pan w błędzie mówiąc, że nie wysyła. Uważam ,że takie działania mają miejsce. Po wielu latach stagnacji poruszane są tematy, które są bolączką Polski. Przykładem jest choćby program 500+, który ma być impulsem do poprawy sytuacji demograficznej Polski, która przecież ma ogromny wpływ na system emerytalny jak i stopę bezrobocia, które przekładają się na życie starszego jak i młodego pokolenia. Oczywiście zdarzają się błędy jednak w odróżnieniu poprzedniej władzy są one niwelowane.
Jeżeli chodzi o pamięć o przodkach i bohaterach jest ona tak samo ważna jak wizja jutra. Musimy o niej mówić ponieważ przez wychowywanie patriotyczne kształcimy przyszłych państwowców, którzy będą budowali właśnie to "jutro". Dlatego bardzo serdecznie zapraszam Pana na dzisiejszy film.
~~ napisał(a): Panie Przemysławie. Myslę, że jest Pan w błędzie mówiąc, że nie wysyła. Uważam ,że takie działania mają miejsce. Po wielu latach stagnacji poruszane są tematy, które są bolączką Polski. Przykładem jest choćby program 500+, który ma być impulsem do poprawy sytuacji demograficznej Polski, która przecież ma ogromny wpływ na system emerytalny jak i stopę bezrobocia, które przekładają się na życie starszego jak i młodego pokolenia. Oczywiście zdarzają się błędy jednak w odróżnieniu poprzedniej władzy są one niwelowane.
Jeżeli chodzi o pamięć o przodkach i bohaterach jest ona tak samo ważna jak wizja jutra. Musimy o niej mówić ponieważ przez wychowywanie patriotyczne kształcimy przyszłych państwowców, którzy będą budowali właśnie to "jutro". Dlatego bardzo serdecznie zapraszam Pana na dzisiejszy film.
~~bolo napisał(a): Ja to jestem za Prawem i Sprawiedliwością, czy to za słowami czy za partią, wszystko jest nośne. Ale pytam siebie, czemu lokalni działacze tej partii wzorem towarzysza Lenina przemawiają do naszej społeczności tylko poprzez filmy propagandowe inaczej bardziej po ludzku nie można.No bo co, partia nie pozwala??????????----W imieniu Prawa i Sprawiedliwości Bolesławiec bardzo serdecznie zapraszamy na pokaz filmu dokumentalnego "Pilecki" który odbędzie się z okazji obchodów Narodowego Dnia Żołnierzy Wyklętych. Pokaz odbędzie się 02.03.2017r o godz.18:00 w sali CIK Orzeł w Bolesławcu. Co do Lenina , jego specjalność to wystąpienia na wiecach i mordy opozycjonistów . Poza tym zgoda aktywność PiS w naszym rejonie jest bardzo mała i to tylko przy okazji wyborów .