Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Czy Jan Cołokidzi to TW "Marek"?
~~Do TW niezalogowany
5 marca 2017r. o 10:06
Rozumie. Byłeś oficerem prowadzącym.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
5 marca 2017r. o 11:01
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,5112862.html

"Odbyło się kilka przetargów. Pierwszy w 2005 r. Nikt się nie zgłosił. Następny unieważniono z przyczyn formalnych. W końcu do kolejnego, w czerwcu 2006 r., stanął tylko jeden oferent, i wygrał. Lokalna firma kupiła działkę za 4,5 mln zł. Jej współwłaścicielem jest Jan Cołokidzi, znany w Bolesławcu przedsiębiorca o ambicjach politycznych. "
~~ niezalogowany
5 marca 2017r. o 11:18
Po przeczytaniu artykułu powyżej o nabyciu działki od miasta za 4,5 mln i sprzedaży za 17 mln można mieć wątpliwości i nie tylko. Ale to misterna robota, trzeba przyznać. Gdyby tak działało PO i SLD, to rządziliby po dzień dzisiejszy. Nauka to potęgi klucz.
~~Tak z boku patrząc... niezalogowany
5 marca 2017r. o 11:23
~~Przeciwnicy prawdy ! napisał(a): Sensem lustracji nie jest zemsta.
Jest przywrócenie elementarnej sprawiedliwości.
Nikt nie będzie mscil się na ludziach, którzy potrafią stanąć w prawdzie.
Ci zaś, którzy szkodzili winni ponieść karę.
Tu chodzi o zasady.

Słowo klucz, "ZASADY" nie było po okrągłostołowym przekręcie i dlatego teraz larum szeroko pojętej " ZUPEŁNIE NADZWYCZAJNA KASTA LUDZI" zagnieżdżonej we WSZYSTKICH strukturach państwa. Reszta to gra pozorów dla dla obezwładnienia społeczeństwa-suwerena :-) Miłej niedzieli :-)
~~Tak z boku patrząc... niezalogowany
5 marca 2017r. o 11:33
Pannazdzieckiem napisał(a):
~~ napisał(a):
~~ napisał(a):
~~ napisał(a):
~~SPOKOJNY napisał(a): Już pod koniec roku 1997 partia PZPR wiedziała że jest na przegranej pozycji,ale mieli jeszcze i długo potem swoich żołnierzy SB.Na wszystkich wpływowy i znaczących ludzi musieli i chcieli znależć i mieć haka ,jak nie było haka to musiała być teczka ( NIE KONIECZNIE PRAWDZIWA ) ale jest. Ktoś napisał że te teczki to największa głupota i to prawda! Tak zwane TECZKI to wielka intrytga. Mam wielką przyjemność i znam Pana Jana wiem jakim jest człowiekiem i wiem też ilu osobą które potrzebowały wsparcia i pomocy wszelakiej ,nie odmówił. Malo tego wiele osób zatrudnia, wiele. Ktoś pisze;("że gdyby nie współpracował to by nie miał takiego majątku") Bzdury. kolego WEŻ sie do pracy proponuje i nie licz cudzych pieniędzy bo to najgorsze SKU.....STWO ,policz swoje kolego.Pozdrawiam :)
PRAWDA!!!
I wreszcie ktoś pisze do żeczy
:) :) :)

Spokojny , Janka Kanistra nie znam osobiście i nie wiem jakim jest człowiekiem . Jednak jestem pewien tego , że " polski kapitał " nie tworzy się w jednym pokoleniu uczciwą pracą. Trzeba było mieć w latach dziewięćdziesiątych właściwe konszachty i odpowiednie papiery , aby być przedsiębiorcą całą gębą , że się tak wyrażę ( układ Okrągłego Stołu ). Nowożytna historia Polski , wraz dziką prywatyzacją majątku narodowego dziewiątej dekady uczyniła lokalnych kacyków panami . Być może starsza razwietka ma na wszystkich haki , ale po owocach poznajemy. Zwykły Kowalski do u.s.r.a.n.e.j śmierci szarpie się z jakimś drutem , a TW , ten lepszy sort , miota pieczątkami i podpisami.

Daleki jestem od tego , żeby na taczkach , jak Marynę wywozić , ale mam wrażenie , że Ziemia Bolesławiecka na zlecenie TW Marek wystawiła do walki " rzecznika prasowego " w osobie Spokojnego ze wsparciem kilku bezimiennych klakierów :D

Co za Naród. Chyba , jak Ryży Olsen zostanę kosmopolitą :D

Bardzo celna diagnoza :-) Reszta to milczenie i słowa, słowa, słowa.... :-)
2161
#fobiak nieaktywny
5 marca 2017r. o 12:24
~~klucznick napisał(a): tajnym współpracownikiem to każdy mógł zostać nawet stolarz z tartaku bo pewnie płacili za to,ale pan Janek TW Markiem ? to jakaś kpina,pewnie ktoś z pisu chce miejsce w radzie?

nie przesadzaj to, ze byl tw to pewne, nie wiadomo tylko czy komus zaszkodzil. a jak mogl zaszkodzic? przeciez wyroku smierci nie wydal. ci na ktorych donosili maja sie dobrze a nawet lepiej, widzac po maslickiej.

przeciez to pis rozlicza tylko nie wiem za co. u tego pisuara nie widze szkodliwego donoszenia
http://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,21448913,andrzej-przylebski-byl-tw-wolfgang-wynika-z-akt-ipn.html
~~MM niezalogowany
5 marca 2017r. o 12:30
Czy Pan DwojgaImion czyta te wpisy? Myślę, że tak..wszakże on był sprawcą tego całego zamieszania samorządowego. Pycha kroczy przed upadkiem
~~Yogi niezalogowany
5 marca 2017r. o 12:39
Ziemia Bolesławiecka trzeszczy. Prezes oskarżony o wspołpracę ze Służbą Bezpieczeństwa zaczyna uwierać.To on wspiera finansowa Stowarzyszenie. Jego brak, to agonia instytucji. Wtedy pan MM ma pod górkę w wyborach sami wiecie jakich.Wiara opuści tonący statek.Celny strzał przed wyborami. Jeżeli jest to prawda, jak pisze IPN, to mamy nowe rozdanie w Bolcu.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza
REKLAMA Orange zaprasza