~~Przeciwnicy prawdy ! napisał(a): Sensem lustracji nie jest zemsta.
Jest przywrócenie elementarnej sprawiedliwości.
Nikt nie będzie mscil się na ludziach, którzy potrafią stanąć w prawdzie.
Ci zaś, którzy szkodzili winni ponieść karę.
Tu chodzi o zasady.
Pannazdzieckiem napisał(a):~~ napisał(a):~~ napisał(a)::) :) :)~~ napisał(a):I wreszcie ktoś pisze do żeczy~~SPOKOJNY napisał(a): Już pod koniec roku 1997 partia PZPR wiedziała że jest na przegranej pozycji,ale mieli jeszcze i długo potem swoich żołnierzy SB.Na wszystkich wpływowy i znaczących ludzi musieli i chcieli znależć i mieć haka ,jak nie było haka to musiała być teczka ( NIE KONIECZNIE PRAWDZIWA ) ale jest. Ktoś napisał że te teczki to największa głupota i to prawda! Tak zwane TECZKI to wielka intrytga. Mam wielką przyjemność i znam Pana Jana wiem jakim jest człowiekiem i wiem też ilu osobą które potrzebowały wsparcia i pomocy wszelakiej ,nie odmówił. Malo tego wiele osób zatrudnia, wiele. Ktoś pisze;("że gdyby nie współpracował to by nie miał takiego majątku") Bzdury. kolego WEŻ sie do pracy proponuje i nie licz cudzych pieniędzy bo to najgorsze SKU.....STWO ,policz swoje kolego.Pozdrawiam :)PRAWDA!!!
Spokojny , Janka Kanistra nie znam osobiście i nie wiem jakim jest człowiekiem . Jednak jestem pewien tego , że " polski kapitał " nie tworzy się w jednym pokoleniu uczciwą pracą. Trzeba było mieć w latach dziewięćdziesiątych właściwe konszachty i odpowiednie papiery , aby być przedsiębiorcą całą gębą , że się tak wyrażę ( układ Okrągłego Stołu ). Nowożytna historia Polski , wraz dziką prywatyzacją majątku narodowego dziewiątej dekady uczyniła lokalnych kacyków panami . Być może starsza razwietka ma na wszystkich haki , ale po owocach poznajemy. Zwykły Kowalski do u.s.r.a.n.e.j śmierci szarpie się z jakimś drutem , a TW , ten lepszy sort , miota pieczątkami i podpisami.
Daleki jestem od tego , żeby na taczkach , jak Marynę wywozić , ale mam wrażenie , że Ziemia Bolesławiecka na zlecenie TW Marek wystawiła do walki " rzecznika prasowego " w osobie Spokojnego ze wsparciem kilku bezimiennych klakierów :D
Co za Naród. Chyba , jak Ryży Olsen zostanę kosmopolitą :D
~~klucznick napisał(a): tajnym współpracownikiem to każdy mógł zostać nawet stolarz z tartaku bo pewnie płacili za to,ale pan Janek TW Markiem ? to jakaś kpina,pewnie ktoś z pisu chce miejsce w radzie?