Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Życzenia
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Strajkują tylko w Gimnazjum nr 2
~~Nauczyciel niezalogowany
31 marca 2017r. o 10:31
Panie prezydencie, dzwonek panu zadzwonił. Czas na przerwę, jeśli nie potrafi się sprostać wyzwaniom.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~tylda niezalogowany
31 marca 2017r. o 10:43
~~Do roboty napisał(a): A ja nie popieram. Nauczyciele mają życie jak w Madrycie 13 pensja, wolne wakacje, wolne ferie, roczny urlop płatny zdrowotny, wolne soboty i niedziele, wcześniejsza emerytura a i zawsze mogą dorobić na korkach i jeszcze źle. Jak nie pasuje mogą poszukać innej pracy. Ale gdzie oni będą mieli lepiej??????????????????? Panie Premierze jak żyć.

W drugą stronę też to działa - zapraszam do szkoły :-) Zawsze można samemu nieść kaganek oświaty :-) Jak Ci źle w Twojej pracy, bo narzekasz na innych, że mają lepiej, to ją po prostu zmień :-)
~~ niezalogowany
31 marca 2017r. o 11:19
~~tylda napisał(a):
~~Do roboty napisał(a): A ja nie popieram. Nauczyciele mają życie jak w Madrycie 13 pensja, wolne wakacje, wolne ferie, roczny urlop płatny zdrowotny, wolne soboty i niedziele, wcześniejsza emerytura a i zawsze mogą dorobić na korkach i jeszcze źle. Jak nie pasuje mogą poszukać innej pracy. Ale gdzie oni będą mieli lepiej??????????????????? Panie Premierze jak żyć.

W drugą stronę też to działa - zapraszam do szkoły :-) Zawsze można samemu nieść kaganek oświaty :-) Jak Ci źle w Twojej pracy, bo narzekasz na innych, że mają lepiej, to ją po prostu zmień :-)

Brawo, świetny komentarz.Tak trzeba postępować z rogaczami,walić ich po rogach.
~~Więcej pieniędzy i gwarancji.../?/ niezalogowany
31 marca 2017r. o 11:42
W stanie wojennym kupiono dwie grupy zawodowe kartami: górników i nauczycieli. Górnicy dawno stracili przywileje a nauczyciele ' n i e .
Generalnie mają w sumie 3 miesiące wolnego płacone z podatków.
Poza tym roczny pełnopłatnych urlop dla podratowania zdrowia - i jeszcze źle!
W s t y d.
Zabrać się do pracy i porządnie uczyć nasze dzieci - a nie wprowadzać i promować zboczenia.
Prezydencie, proszę się nie kompromitowac ta wypowiedzia. Nie ma Pan racji. Panu juz nie dzwoni dzwonek ale bije dzwon - na aut.
~~tylda niezalogowany
31 marca 2017r. o 11:57
Nie chcę Karty Nauczyciela - dzięki niej nie pracuję już w tym zawodzie, bo pozwoliła na zwolnienie mnie z pracy na urlopie wychowawczym, chorobowym, zdrowotnym - do wyboru. Karta na to zezwala, choć Kodeks Pracy nie.
Nie chcę Karty Nauczyciela, bo ona mówi, że płacą mi za 18 godzin pracy, a resztę robię za darmo, a mój czas pracy tygodniowy to 40 godzin. W tym czasie jestem do dyspozycji dyrektora i za darmo prowadzę zajęcia dodatkowe dla Waszych dzieci, ocieram im łzy, słucham, spędzam z nimi czas, wiem więcej, niż Wy rodzice... Jeżdżę na wycieczki i cały dzień i noc jestem odpowiedzialna za Wasze pociechy i dowiedz się, ile za to dostaję pieniędzy... Jestem na zebraniach po godzinie 16... Czekam na Was na dniach otwartych, a i tak nie przychodzicie, bo lepiej `'pokłapać" anonimowo na forach, jak mają dobrze ci nauczyciele...
Nie chcę Karty Nauczyciela, bo ona mi nic nie daje: nie daje mi tuszu do drukarki - sama kupuję.... Nie daje mi pomocy dydaktycznych - sama kupuję i robię... Nie daje godnego miejsca do sprawdzania zadań, zeszytów, sprawdzianów - robię to w domu, kosztem swoich bliskich...
Ale ja nie narzekam - ja kocham swój zawód i to co robię i robię to bardzo dobrze, co przekłada się na wyniki Waszych dzieci...

Ale jako rodzic - popieram strajk, bo to moje dzieci będą doświadczać skutków nowej "lepszej" zmiany. I Wasze też...

PS Jakich zboczeń? to do przedmówcy... Każdy mierzy świat swoją miarą?
PS2 Zapraszam do zmiany zawody - te wakacje 3 miesiące - miodzio po prostu!!! I jeszcze za nie płacą - naprawdę proszę się zastanowić nad zmianą kwalifikacji!!!
~~ann niezalogowany
31 marca 2017r. o 12:25
Mam tam znajomych i wiem, że nie wszyscy nauczyciele strajkują - portal podaje błędne informacje.
~~Grzegorz Jankowski niezalogowany
31 marca 2017r. o 13:04
Piszecie Państwo nieprawdę. Jako nauczyciel wychowania fizycznego pracowałem dzisiaj zgodnie z planem tj. 3 lekcje, na których było 12 uczniów. Dzieci obecne na zajęciach SAME WPISYWAŁY SIĘ NA LISTĘ OBECNOŚCI, którą mam do wglądu. Dyrektor szkoły pod nieobecność niektórych klas zlecił mi zadania opiekuńczo-wychowawcze od godz 9:50 do godz. 12:25. O godz. 12:40 skończyłem pracę. Proszę o napisanie prawdy, w innym razie będę zmuszony wyjaśniać tę sprawę w sposób administracyjny.
Grzegorz Jankowski nie strajkujący dzisiaj nauczyciel Gimnazjum Samorządowego nr 2 w Bolesławcu.
Dość manipulacji.
29
Bernard
31 marca 2017r. o 13:09
~~Grzegorz Jankowski napisał(a): Piszecie Państwo nieprawdę. Jako nauczyciel wychowania fizycznego pracowałem dzisiaj zgodnie z planem tj. 3 lekcje, na których było 12 uczniów. Dzieci obecne na zajęciach SAME WPISYWAŁY SIĘ NA LISTĘ OBECNOŚCI, którą mam do wglądu. Dyrektor szkoły pod nieobecność niektórych klas zlecił mi zadania opiekuńczo-wychowawcze od godz 9:50 do godz. 12:25. O godz. 12:40 skończyłem pracę. Proszę o napisanie prawdy, w innym razie będę zmuszony wyjaśniać tę sprawę w sposób administracyjny.
Grzegorz Jankowski nie strajkujący dzisiaj nauczyciel Gimnazjum Samorządowego nr 2 w Bolesławcu.
Dość manipulacji.

Panie Grzegorzu, informację, że wszyscy nauczyciele strajkują otrzymaliśmy z Wydziału Społecznego Urzędu Miasta. Zaraz ją zweryfikujemy i podamy stan faktyczny.

bobrzanie.pl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia
REKLAMA Życzenia