~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): I jeszcze jedno. Jesteś gotowym produktem nowego świata. Produktem człowiekopodobnym. Produktem bez Boga, produktem bez HONORU, produktem bez OJCZYZNY. Sam przy swojej antypolskiej deklaracji napisałeś że hasło Bóg, honor, Ojczyzna nic dla ciebie nie znaczą. I takich "ludzi" potrzeba w nowym porządku świata. Piszę w "" dlatego, bo wyrzekłeś się swojej wolnej woli. Swoją wolę oddałeś władzy. Co władza ustali jako dobre, będzie dobre i dla ciebie, choćby wszystko w środku ci mówiło że jest inaczej. Wyrzekając się wolnej wolnej woli, wyrzekasz się swojego człowieczeństwa.
co za stek bzdur...
tytoń ...nie oburzam się na to że piszesz o mnie ''zaprzaniec '' a teraz o jakimś ''produkcie człowiekopodobnym'' ;D
raczej mnie to dziwi że ty jako ''bogobojny katolik'' posuwasz się do takich słów wpisując się klasycznie w retorykę polskich biskupów ...
i wychodzi na to że ty jesteś właśnie takim ''produktem'' który jest ich dziełem ...
mnie zarzucasz tu brak własnej woli a sam jaką masz?...twoja ''wola'' oparta jest o nakazy i zakazy kościelne...
swoją wolę ja oddałem władzy?...jakiej ?
a ty komu oddałeś swoją wolę ? przecież każdy twój wpis oparty jest o ''wolę '' Kościoła...;D
nie piszesz nic co by temu zaprzeczało ...
to że napiszesz po raz kolejny o jakiejś ''czarnej owcy'' to ma być twój sprzeciw przeciwko poczynaniom klechów? jesteś ''indoktrynałem'' i takim pozostaniesz ...;D
jesteś takim ''półproduktem'' Kościoła który ten sam spreparował bo właśnie na takich od wieków buduje swoje istnienie...
a to że ludzie są coraz bardziej otwarci na świat i coraz mniej wierzą w jakieś brednie o ''świętościach'' jest dla Kościoła cierniem w oku ...to że ludzie widzą ile zła jest w samym sercu Kościoła i od niego odchodzą boli takich jak ty ale jesteście tak ''zabetonowanymi hipokrytami '' że przez gardło wam nie potrafi przejść jedno słowo krytyki ...
''Sam przy swojej antypolskiej deklaracji napisałeś że hasło Bóg, honor, Ojczyzna nic dla ciebie nie znaczą. ''
tak ...napisałem to z pełną świadomością tego co piszę ...
epatowanie dzisiaj bogobojnymi sloganami kiedy samemu czyni się zło -a tak widzę dzisiaj polski Episkopat- jest groteskowe...
stawianie dzisiaj milionów kolejnych ''figur'' czy kapliczek nie zmieni tego jak wiele zła Kościół dzisiaj wyrządza i pominiczki czy krzyże na rozstajach tego nie przykryją ...
honor? ...ojczyzna?
dzisiaj to puste słowa co potwierdzają działania władz zarówno politycznych jak i kościelnych ...
ale spoko ...napisz jak ty to widzisz i na czym opierasz swoje przekonanie że ''bóg,honor.ojczyzna '' ma dzisiaj wartość ...