~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a): a kogo mam winić?
cech rzemiosł różnych? ;D
Jak już musisz być sędzią i koniecznie chcesz wydać wyrok to oskarżaj winnego, który sprzeniewierza się prawom Boskim. Ale pamiętaj, jaką miarą ty będziesz sądził, taką miara i ciebie kiedyś zmierzą.
~~arek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): a kogo mam winić?
cech rzemiosł różnych? ;D
Jak już musisz być sędzią i koniecznie chcesz wydać wyrok to oskarżaj winnego, który sprzeniewierza się prawom Boskim. Ale pamiętaj, jaką miarą ty będziesz sądził, taką miara i ciebie kiedyś zmierzą.
Nie ma czegoś takiego jak "prawa boskie".
Wszystkie te "prawa" napisali ludzie i wielokrotnie zmieniali i zmieniają nadal.
To zwykła polityka tyle że uprawiana przez organizację istniejącą już niemal 2 tys. lat i mającą spore doświadczenie socjologiczne i polityczne.
Wiele obecnych sił politycznych świata mogłoby się id nich wiele nauczyć.
Głębia myśli osobnika o nicku arek jest niesamowita. Jak coś napisze to od razu dno widać :)
~~arek napisał(a):
Nie ma czegoś takiego jak "prawa boskie".
Wszystkie te "prawa" napisali ludzie i wielokrotnie zmieniali i zmieniają nadal.
To zwykła polityka tyle że uprawiana przez organizację istniejącą już niemal 2 tys. lat i mającą spore doświadczenie socjologiczne i polityczne.
Wiele obecnych sił politycznych świata mogłoby się id nich wiele nauczyć.
Horus napisał(a):
a jakim to sędzią ja tu jestem ?
ja opisuję tylko przypadki z rzeczywistości jaka mnie (i ciebie też ) otacza...
kiedy ty odniosłeś się do jakiegoś wyroku sądu który skazał jakiegokolwiek kleszego pedofila czy oszusta?
a kto mnie będzie ''mierzył ''? jaka ''miarą''? ;D
uważasz że jeśli istnieje ''bóg'' to będzie mi miał za złe że piszę o ''wałach'' i pospolitych przestępstwach swoich kleszych ''namiestników na ziemi''?
bo mnie się wydaje że raczej będzie miał do mnie uznanie że przeciwstawiam się takim jak np. ty..;D
''tytoniu'' ...nie zrobisz się bardziej ''boskim'' nawet jak będziesz to pisał z wielkiej litery...;D
teologia teologią ale wiesz ...przymiotnik nawet jeśli to nazwa własna ...itd. ;D
był tu jeden co to pisał -''mój Proboszcz'' :D
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Horus napisał(a)
ramaj napisał(a):
Wielebny.
Jak na razie to ty sądzisz tutaj i epitetujesz innych wycierając sobie gębę wiarą.Wiarą, dodam w katabasów,bo na tyle tylko wystarcza ci twój horyzont myślowy.
Horus napisał(a):
nie dalej jak wczoraj też to zrobiłeś pisząc do mnie ''zaprzańcu'' ;D
i nie wiem jak to się ma do jednej z nauk twojego ''pana'' -nie sądź bo sam będziesz sądzony...
nie wysilaj się ...nie mam teraz czasu ...