Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

22258
#Horus nieaktywny
18 stycznia 2022r. o 16:21
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): a kogo mam winić?
cech rzemiosł różnych? ;D

Jak już musisz być sędzią i koniecznie chcesz wydać wyrok to oskarżaj winnego, który sprzeniewierza się prawom Boskim. Ale pamiętaj, jaką miarą ty będziesz sądził, taką miara i ciebie kiedyś zmierzą.

a jakim to sędzią ja tu jestem ?
ja opisuję tylko przypadki z rzeczywistości jaka mnie (i ciebie też ) otacza...
kiedy ty odniosłeś się do jakiegoś wyroku sądu który skazał jakiegokolwiek kleszego pedofila czy oszusta?
a kto mnie będzie ''mierzył ''? jaka ''miarą''? ;D
uważasz że jeśli istnieje ''bóg'' to będzie mi miał za złe że piszę o ''wałach'' i pospolitych przestępstwach swoich kleszych ''namiestników na ziemi''?
bo mnie się wydaje że raczej będzie miał do mnie uznanie że przeciwstawiam się takim jak np. ty..;D

''tytoniu'' ...nie zrobisz się bardziej ''boskim'' nawet jak będziesz to pisał z wielkiej litery...;D
teologia teologią ale wiesz ...przymiotnik nawet jeśli to nazwa własna ...itd. ;D

był tu jeden co to pisał -''mój Proboszcz'' :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ciemnożółta Gipsówka niezalogowany
18 stycznia 2022r. o 18:15
~~arek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): a kogo mam winić?
cech rzemiosł różnych? ;D

Jak już musisz być sędzią i koniecznie chcesz wydać wyrok to oskarżaj winnego, który sprzeniewierza się prawom Boskim. Ale pamiętaj, jaką miarą ty będziesz sądził, taką miara i ciebie kiedyś zmierzą.

Nie ma czegoś takiego jak "prawa boskie".
Wszystkie te "prawa" napisali ludzie i wielokrotnie zmieniali i zmieniają nadal.
To zwykła polityka tyle że uprawiana przez organizację istniejącą już niemal 2 tys. lat i mającą spore doświadczenie socjologiczne i polityczne.
Wiele obecnych sił politycznych świata mogłoby się id nich wiele nauczyć.

Głębia myśli osobnika o nicku arek jest niesamowita. Jak coś napisze to od razu dno widać :)
22258
#Horus nieaktywny
18 stycznia 2022r. o 19:40
dopiero po twojej ''odpowiedzi'' można dostrzec jaką to ''mondrość'' napisałeś ...;D
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
19 stycznia 2022r. o 7:41
~~arek napisał(a):
Nie ma czegoś takiego jak "prawa boskie".
Wszystkie te "prawa" napisali ludzie i wielokrotnie zmieniali i zmieniają nadal.
To zwykła polityka tyle że uprawiana przez organizację istniejącą już niemal 2 tys. lat i mającą spore doświadczenie socjologiczne i polityczne.
Wiele obecnych sił politycznych świata mogłoby się id nich wiele nauczyć.

No właśnie o to chodzi, ze istnieje coś takiego jak prawo naturalne, które wewnętrznie czuje nawet dziecko. Nie zabijaj, nie kradnij, nie kłam, nie obrażaj. Zauważ że taki dzieciak jak kłamie robi się czerwone na twarzy. I właśnie do tego prawa naturalnego odnoszą się prawa Boskie. Dobrze napisałeś, że ludzie próbują je zmieniać, pisać je na nowo. I dlatego tak uwiera ich Kościół, który wciąż mówi to samo, nie zabijaj, nie kradnij, nie oczerniaj, nie kłam...
A że dobrze by było jakby siły polityczne brały przykład z Kościoła i nie próbowały ciągle zmieniać praw, tu się z tobą zgadzam w całej rozciągłości :-)
19 stycznia 2022r. o 7:49
Horus napisał(a):
a jakim to sędzią ja tu jestem ?
ja opisuję tylko przypadki z rzeczywistości jaka mnie (i ciebie też ) otacza...
kiedy ty odniosłeś się do jakiegoś wyroku sądu który skazał jakiegokolwiek kleszego pedofila czy oszusta?
a kto mnie będzie ''mierzył ''? jaka ''miarą''? ;D
uważasz że jeśli istnieje ''bóg'' to będzie mi miał za złe że piszę o ''wałach'' i pospolitych przestępstwach swoich kleszych ''namiestników na ziemi''?
bo mnie się wydaje że raczej będzie miał do mnie uznanie że przeciwstawiam się takim jak np. ty..;D

''tytoniu'' ...nie zrobisz się bardziej ''boskim'' nawet jak będziesz to pisał z wielkiej litery...;D
teologia teologią ale wiesz ...przymiotnik nawet jeśli to nazwa własna ...itd. ;D

był tu jeden co to pisał -''mój Proboszcz'' :D

Taki jesteś niewinny. Opisujesz tylko "rzeczywistość". Czytając twoje posty, jasno z nich wynika, że każdy ksiądz to pedofil, a w najlepszym wypadku złodziej. O innych nie piszesz. Taka to ta twoja "rzeczywistość". Masz rację, Bóg oceni co mówiłeś i przede wszystkim z jaka intencją. Czy chodziło ci o wzmocnienie, czy zniszczenie Jego Kościoła. Co do twojej intencji ja mogę tylko domniemywać. Ale Bóg wie i ty także wiesz. I wiesz już teraz czy spotka cię za to kara czy nagroda. Ale nie trać ducha. Święty Paweł z Tarsu , o którym wczoraj wspomniałem, pomimo że wcześniej gnębił chrześcijan, poprawił się i został świętym. Wiec i dla ciebie jest jeszcze nadzieja ;-)
22258
#Horus nieaktywny
19 stycznia 2022r. o 7:58
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Horus napisał(a)

Taki jesteś niewinny. Opisujesz tylko "rzeczywistość". Czytając twoje posty, jasno z nich wynika, że każdy ksiądz to pedofil, a w najlepszym wypadku złodziej. O innych nie piszesz. Taka to ta twoja "rzeczywistość". Masz rację, Bóg oceni co mówiłeś i przede wszystkim z jaka intencją. Czy chodziło ci o wzmocnienie, czy zniszczenie Jego Kościoła. Co do twojej intencji ja mogę tylko domniemywać. Ale Bóg wie i ty także wiesz. I wiesz już teraz czy spotka cię za to kara czy nagroda. Ale nie trać ducha. Święty Paweł z Tarsu , o którym wczoraj wspomniałem, pomimo że wcześniej gnębił chrześcijan, poprawił się i został świętym. Wiec i dla ciebie jest jeszcze nadzieja ;-)

nigdy nie uznawałem siebie za niewinnego ...;D
jeszcze raz proszę -znajdź tu mój jeden post gdzie pisze że wszyscy księża to pedofile lub złodzieje...jeden ...

o innych nie piszę ?
dobro broni się samo ...nie potrzebuje nagłaśniania...
czy ''bóg'' mnie oceni?...być może ...ty go tutaj wyręczasz ...;D

nie dalej jak wczoraj też to zrobiłeś pisząc do mnie ''zaprzańcu'' ;D
i nie wiem jak to się ma do jednej z nauk twojego ''pana'' -nie sądź bo sam będziesz sądzony...
nie wysilaj się ...nie mam teraz czasu ...
19 stycznia 2022r. o 8:03
ramaj napisał(a):
Wielebny.
Jak na razie to ty sądzisz tutaj i epitetujesz innych wycierając sobie gębę wiarą.Wiarą, dodam w katabasów,bo na tyle tylko wystarcza ci twój horyzont myślowy.

Mylisz się, nie osądzam. Napominam. Kocham cię ramaj i boli mnie jak widzę w jakim kierunku zmierzasz. Przedstawiam ci swój punkt widzenia. Jedyną konsekwencją tego, ze nie weźmiesz go pod uwagę, może być to, że być może nie dostąpisz zbawienia. Jeśli nie wierzysz w Boga i życie wieczne, nie powinno cię to w ogóle obchodzić. Niech sobie tytoń truje, co mi tam. Mam swoje wartości i tych się trzymam. Tylko właśnie, co to są za wartości. Te, które niesie Kościół są powiedzmy ze stałe (ostatnio niestety różnie z tym bywa), a jakie są twoje wartości. Czy jesteś jak ten listek na wietrze. Dziś eutanazja jest u nas jeszcze przestępstwem. Wkrótce będzie "dobrodziejstwem". Co wtedy będzie o niej myślał ramaj? Kościół (mam nadzieję) wciąż będzie ją uważał za sprzeciwienie sie prawom Boskim.
19 stycznia 2022r. o 9:04
Horus napisał(a):
nie dalej jak wczoraj też to zrobiłeś pisząc do mnie ''zaprzańcu'' ;D
i nie wiem jak to się ma do jednej z nauk twojego ''pana'' -nie sądź bo sam będziesz sądzony...
nie wysilaj się ...nie mam teraz czasu ...

Zaprzaniec to człowiek wypierający się czegoś. Niestety często jest używane jako epitet, bez konotacji z jego właściwym znaczeniem, stąd być może twoje oburzenie. Wydaje mi się, że osoby, które mienią się bardziej Europejczykami niż Polakami, na takie miano jak najbardziej zasługują. Łączy je wszystkie jedna cecha wspólna, zamiast o Polsce, mówią o "tenkraju". I na to zwróciłem ci uwagę. Ty zaś w odpowiedzi wylałeś całą masę "argumentów" dlaczego nie chcesz być Polakiem tylko Europejczykiem. Zaprzaństwo to zaprzaństwo, niezależnie od ilości powodów, które cię do tego skłoniły.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.