Horus napisał(a): tutaj też zniknie? ;DDopisane 13.02.2022r. o godz. 17:06:O molestowanie seksualne księdza Henryka K. oskarżyło czterech mężczyzn z jednej parafii. W pierwszej kolejności duchownym zajął się sąd kościelny, który za karę wysłał mężczyznę na odwyk i rekolekcje. Teraz K. może stanąć przed sądem. Akt oskarżenia w tej sprawie wystosowała bowiem Prokuratura Rejonowa w Rypinie.
Sprawa swój medialny początek ma w kwietniu 2021 roku, kiedy to "Gazeta Wyborcza" informowała o proboszczu parafii bł. Michała Kozala w Lipnie, oskarżonym przez kilku mężczyzn o przemoc seksualną. Duchowny stał się bohaterem wielkiego skandalu, tak dużego, że ostatecznie skomentował go publicznie, w czasie mszy świętej. Wystosował do parafian specjalny list, w którym przepraszał za zachowanie.
- W związku z oskarżeniami skierowanymi pod moim adresem i zakończeniem wstępnego dochodzenia przed sądem kościelnym wyrażam ubolewanie, że musicie doświadczać tej sytuacji i jednocześnie przepraszam Was za zgorszenie, którego źródłem stało się nadużywanie alkoholu i moje zachowanie - pisał.
Więcej: https://www.planeta.pl/Kronika-policyjna/Ksiadz-z-Lipna-chcial-zakazac-LGBT-.-Molestowal-mezczyzn-13-02-2022?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=CampaignName
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
NIECH PRZEPROSI I PO SPRAWIE .
Horus napisał(a):
przeszkadza ci zło jakie widzisz w islamie ale nie przeszkadza ci zło jakie toczyło się przez wieki za Kościołem...
~~ed napisał(a): Cały rozwój ludzkości zaczął się od grzechu więc nie ma co narzekać na grzeszenie.
Bez wielu grzechów świat i życie byłyby bardzo smutne, szare i do dupy.