Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~zawsze dziewica niezalogowany
12 kwietnia 2022r. o 3:58
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):

Jestem przekonany, że ani Pan, ani Pański Kościół nie należą do tych, którzy prawdziwie szukają pokoju i pracują dla niego.

Fałszywy tytoniu. Każdy trzeźwo myślący człowiek wie i widzi jak Amerykanie niosą "demokrację" na cały świat. Odpowiedź Prezydenta Stanów Zjednoczonych jest bezczelna i arogancka.
A teraz może mały rys historyczny. W okresie międzywojennym w czasie wojny domowej w Hiszpanii setki o ile nie tysiące duchownych zostało okrutnie zamordowanych. Papież, podpisując konkordat z Mussolinim czy Hitlerem zrobił to z obawy, że historia może się powtórzyć. Gdyby doszło do rzezi katolickich księży we Włoszech, praktycznie oznaczałoby to koniec Kościoła Katolickiego. Watykan nie dysponuje armią, pakty zawierane z poszczególnymi państwami są jedynym narzędziem, jakim dysponuje. Łatwo jest nawrzucać papieżowi za pakty podpisane z faszystami, ale przypomnę, że wtedy cała Europa lizała tyłek Hitlerowi (bardziej niż dziś Putinowi). A głowa malutkiego państwa, nie posiadającego armii miała się postawić?
Amerykański prezydent pięknie mówi o swojej wierze. Tyle tylko że tę wiarę Amerykanie sobie tak skonstruowali, by nie przeszkadzała im nieść zagłady innym narodom. Dlatego właśnie tak zajadle zaatakował Watykan, bo ten miał czelność przypomnieć mu o faktycznych Prawach Boskich.

Bogobojny Tytoniu , a watykańskie paszporty do państw Ameryki Południowej , dla hitlerowskich zbrodniarzy to ja wydawałam ?
Za Bóg zapłać oczywiście .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
12 kwietnia 2022r. o 7:32
Nie wiem czy wydawałaś. Ja na pewno nie. Ale zawsze znajdzie się jakaś czarna owca. A może i nie czarna? Chrystus uczył nas wybaczać. Tyle tylko że wybaczenie zawsze powinien poprzedzić akt skruchy, wyznanie win i zadośćuczynienie Bogu i bliźniemu. Trudno mi powiedzieć jak to było w tym przypadku. Nie znam szczegółów.
~~ niezalogowany
12 kwietnia 2022r. o 7:42
Wybaczasz Putinowi tak jak kazał ci nauczyciel?
12 kwietnia 2022r. o 7:48
~~ napisał(a): Wybaczasz Putinowi tak jak kazał ci nauczyciel?

Zadośćuczynienie Bogu i bliźniemu. Nie wydaje mi się że za to co już zrobił można zadośćuczynić.A wojna wciąż trwa i staje się coraz bardziej okrutna :-|
~~wikary niezalogowany
12 kwietnia 2022r. o 7:54
Co to znaczy zadośćuczynienie? Jak ma to zrobić? Wyspowiadać się i po sprawie? Zaproponuj jaką byś mu dał pokutę.
12 kwietnia 2022r. o 8:04
Zadajesz dobre pytania. Zachęcam cie do przestudiowania katechizmu pod kątem Sakramentu Pokuty.
Nie jestem księdzem. Nie wiem jakie powinno być zadośćuczynienie w tym wypadku.
W moim odczuciu za takie winy zadośćuczynić się nie da. Ale jestem laikiem. Spytaj może swojego księdza.
~~wikary niezalogowany
12 kwietnia 2022r. o 8:10
Czy sakrament pokuty dzieli morderców? Czy ktoś kto zamordował jedną osobę jest lepszy od tego kto zamordował dziesięć? A może nie karać tylko osądzenie win zostawić Bogu?
12 kwietnia 2022r. o 9:39
Mówiłem że się na tym nie znam. Nigdy nikogo nie zabiłem, więc skąd mogę wiedzieć jaka jest za to pokuta? Spytaj swojego księdza.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.