Horus napisał(a): dobrze myślisz a tymczasem ...
Abp Marek Jędraszewski mówił do zgromadzonych na mszy, że "Izraelici, choć zobowiązali się do posłuszeństwa Bogu, odwrócili się od niego, postępując, jak ludzie pozbawieni zdrowego rozsądku".
- Zdawali sobie sprawę z tego, kto wyprowadził ich z Egiptu, a mimo to stworzyli posąg cielca i oddawali mu hołd - kontynuował.
, jako kobietę i mężczyznę, i tworzy sobie zupełnie nowe definicje tego, czym jest małżeństwo i rodzina, propagując związki jednopłciowe, zalecając swoisty "przemysł", produkujący dzieci, opowiadający się za ideologią gender, propagujący wszelkie ruchy związane z LGBT+? - mówił duchowny.''
jak to się ma do księciuni w purpurach i złotowgłowiach za ''wuja '' nie wiem...;D
za chrzest kasa,za ślub kasa,za pogrzeb kasa,za jakieś durnowate ''odpusty'' kasa...
współczesna wersja ''złotego cielca''?...nic innego...;D
''- Jak to możliwe, że człowiek odwraca się od zamysłu Boga-Stwórcy, który powołał do istnienia człowieka na swój obraz i podobieństwo...''
na swój obraz i podobieństwo?...czy to odnosi się też do braciszków w sukienkach którzy łamią ''przykazania'' na wszystkie możliwe sposoby łącznie z tymi najohydniejszymi jakim jest pedofilia?
jak to się ma do ''obrazu i podobieństwa'' za ''wuja '' nie wiem...;D
"przemysł", produkujący dzieci,''
tutaj czytając takie słowa , przypominają mi się słowa wielebnego ''tytonia'' który pisał wcześniej o ''odmóżdżonych produktach''
czy miał na myśli takich dupków jak jędraszewski?...być może...;D
No cóż. W pierwszych słowach mojego listu dziękuję ci za przytoczenie tej wypowiedzi. Nie słyszałem jej.
Oczywiście w pełni się z nią zgadzam. Wcale się nie dziwię że niczego z niej nie zrozumiałeś. Nawet nie próbowałeś zrozumieć. Niedawno opisałem swój i twój sposób myślenia. W skrócie ja dopuszczam że adwersarz ma rację i rozkminiam czy aby na pewno. Ty z zasady przyjmujesz że się myli i szukasz argumentów potwierdzających te tezę, pozostałe odrzucając. Jeśli nawet nie znajdziesz żadnych argumentów przeciw, to wtedy po prostu wyśmiejesz tę wypowiedź i stwierdzisz że jest głupia. Może i się z tym lepiej czujesz. Ale z tego nic nie wynika. Tkwisz w jednej bańce. Nie masz szans na rozwój. Nie myślisz. Pole oddajesz innym, którzy myślą za ciebie. To też jeden z głównych symptomów lewactwa, którym tak przesiąknąłeś, że nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. zarzucasz mi, ze ze mną jest podobnie. Ja nie łykam jak pelikan każdego słowa "plebana". Słucham krytycznie i jak tylko coś mi zazgrzyta z pewnością o tym z owym księdzem pogadam.
Z abp Markiem Jędraszewskim w pełni się zgadzam, bo to mądry człowiek, którego słowa ani o milimetr nie odchodzą od tego, co zapisano w Biblii. A przynajmniej od tego, jak ja ją rozumiem. Nawet jego słowa ważę, czy aby na pewno jest tak jak mówi. Ty słowa swoich "wodzów" przyjmujesz bez cienia krytyki. Tak im ufasz. Oddałeś im duszę. A co najgorsze, także mózg.