Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
27 lutego 2023r. o 9:12
~~Falco111 napisał(a): a Czajkowski donoszący na Popiełuszkę?
to nie miało żadnego wpływu na to by go zamordowano?
lista donosicieli w polskim Kościele jest długa jak tasiemiec...;D

Jest o wiele dłuższa. Może nawet dłuższa niż wśród budowlańców :-)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
27 lutego 2023r. o 9:22
~~Nowoczesne ruchadło napisał(a):
Bo ruchadła myślą o lepszej przyszłości a bzyki rozpamiętują dziadowską przeszłość.

Gdyby myślały, to z pewnością by dostrzegły, że ta nowa przyszłość na pewno nie jest lepsza. Nie zadowoliłyby się tym że ktoś wmówił im tę "lepszość". Same by przeanalizowały zmiany, które nadchodzą, co w nich na lepsze, co na gorsze. Szczerze mówiąc zmian na lepsze to ja tu niewiele widzę. Za to na gorsze całe multum. Eutanazja, aborcja, antyhumanizm,moderacja i ogólnie terror i zamordyzm. Jeśli masz duszę niewolnika, to przyszłość będzie dla ciebie znośna.

Zastosowana autokorekta

~~Petz niezalogowany
27 lutego 2023r. o 9:24
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Falco111 napisał(a): a Czajkowski donoszący na Popiełuszkę?
to nie miało żadnego wpływu na to by go zamordowano?
lista donosicieli w polskim Kościele jest długa jak tasiemiec...;D

Jest o wiele dłuższa. Może nawet dłuższa niż wśród budowlańców :-)

Nadal twierdzisz że Lolek nic nie wiedział , tak samo jak i jego szef ?
27 lutego 2023r. o 9:40
~~Petz napisał(a):

A co ja mogę stwierdzić? Można tylko domniemywać. Takie gdybanie niczego nie wnosi. To tylko puste bicie piany, mające odwrócić naszą uwagę od spraw naprawdę ważnych. Choćby papież był diabłem wcielonym, jak to się ma do naszej wiary? O wierze powinno przesądzać to, co mamy w środku, a nie to co się dzieje w świecie.
22744
Falco111 nieaktywny
27 lutego 2023r. o 9:41
Ktoś napisał: ~~Nowoczesne ruchadło napisał(a):
Bo ruchadła myślą o lepszej przyszłości a bzyki rozpamiętują dziadowską przeszłość.

Gdyby myślały, to z pewnością by dostrzegły, że ta nowa przyszłość na pewno nie jest lepsza. Nie zadowoliłyby się tym że ktoś wmówił im tę "lepszość". Same by przeanalizowały zmiany, które nadchodzą, co w nich na lepsze, co na gorsze. Szczerze mówiąc zmian na lepsze to ja tu niewiele widzę. Za to na gorsze całe multum. Eutanazja, aborcja, antyhumanizm,moderacja i ogólnie terror i zamordyzm. Jeśli masz duszę niewolnika, to przyszłość będzie dla ciebie znośna.
Zastosowana autokorekta

a więc co zrobić by było lepiej? ...masz na to jakąś radę?
~~Tadeusz niezalogowany
27 lutego 2023r. o 10:46
Ktoś napisał: ~~Petz napisał(a):

A co ja mogę stwierdzić? Można tylko domniemywać. Takie gdybanie niczego nie wnosi. To tylko puste bicie piany, mające odwrócić naszą uwagę od spraw naprawdę ważnych. Choćby papież był diabłem wcielonym, jak to się ma do naszej wiary? O wierze powinno przesądzać to, co mamy w środku, a nie to co się dzieje w świecie.

Skoro tak to na xuja trypla nam te wszystkie Lolki , Jendraszeskie , Głodzie i inne zboki. ? Po co nam zboczeni, bardzo drodzy pośrednicy ?
27 lutego 2023r. o 11:34
~~Tadeusz napisał(a): Skoro tak to na xuja trypla nam te wszystkie Lolki , Jendraszeskie , Głodzie i inne zboki. ? Po co nam zboczeni, bardzo drodzy pośrednicy ?

Ktoś musi nieść depozyt wiary. Samo czytanie Pisma niestety nie wystarczy. Ktoś musi nam pomóc w jego interpretacji. Problem w tym, że nawet jeśli oni lepiej wiedzą co jest zapisane w Biblii, to niekoniecznie muszą się do tego stosować. Podobnie jak lekarz, który będzie ci tłumaczył jak zdrowo żyć, sam rzadko stosuje się do tych zasad. Ale to jeszcze nie powód by twierdzić że lekarze są niepotrzebni.
~~fanka Franka niezalogowany
27 lutego 2023r. o 11:41
Ktoś napisał: ~~Tadeusz napisał(a): Skoro tak to na xuja trypla nam te wszystkie Lolki , Jendraszeskie , Głodzie i inne zboki. ? Po co nam zboczeni, bardzo drodzy pośrednicy ?

Ktoś musi nieść depozyt wiary. Samo czytanie Pisma niestety nie wystarczy. Ktoś musi nam pomóc w jego interpretacji. Problem w tym, że nawet jeśli oni lepiej wiedzą co jest zapisane w Biblii, to niekoniecznie muszą się do tego stosować. Podobnie jak lekarz, który będzie ci tłumaczył jak zdrowo żyć, sam rzadko stosuje się do tych zasad. Ale to jeszcze nie powód by twierdzić że lekarze są niepotrzebni.

Nnnniiiieee no Tytoniu , to jakieś herezje , z dudy przykład . Po co katolikowi lekarz jak to wszystko wola NIEBA ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza