Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Burmistrzu, coś się Panu pomyliło
~~ niezalogowany
29 lipca 2017r. o 14:14
Kodeks Cywilny chyba wyraźnie traktuje ,że wszelkie zmiany w umowach powinno się uzgadniać przez porozumienie stron ?
Mamy jak zwykle z lekceważeniem społeczeństwa . Publiczne pieniądze można marnować a prywatne wyciągać bez porozumienia z usługobiorcą. Myślę ,że weto powinno zapytać o zdanie UOKiK.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
29 lipca 2017r. o 14:15
~~ napisał(a): Tak, tak nigdy nie byłeś. A my w to wierzymy. To taka nasza umowa :>
Możesz nie wierzyć twoja sprawa a mi na tym wcale nie zależy. Nie mam doła z tego powodu.
~~ niezalogowany
29 lipca 2017r. o 14:48
~~ napisał(a): Kodeks Cywilny chyba wyraźnie traktuje ,że wszelkie zmiany w umowach powinno się uzgadniać przez porozumienie stron ?
Mamy jak zwykle z lekceważeniem społeczeństwa . Publiczne pieniądze można marnować a prywatne wyciągać bez porozumienia z usługobiorcą. Myślę ,że weto powinno zapytać o zdanie UOKiK.
Uchwałę o zasadach selektywnej zbiórki odpadów komunalnych podejmuje Rada Miejska na wniosek Burmistrza tak jest w całej Polsce i nie ma to nic wspólnego z Kodeksem Cywilnym. Ale można zapytać. Można też złożyć wniosek do prokuratury czy jest to zgodne z prawem. Przy okazji można zapytać czy Burmistrz nie chodzi w za dużych butach i czy jest to zgodne z prawem bo na pewno nie etyczne.
~~ niezalogowany
29 lipca 2017r. o 14:52
CNC napisał(a): władza zawsze sie obawia jak patrzy sie im na ręce :) jak dobrze ze nie mieszkamy na Ukrainie lub Białoruś ;) pisać i ujawniać wszystkie krzywe ruchy
~~ niezalogowany
29 lipca 2017r. o 14:54
~~ napisał(a):
~~ napisał(a):
~~ napisał(a):
~~ napisał(a): Regulamin obowiązuje od 1 lipca.
Informacja na stronie opublikowana 25 lipca.

Czy rozumiesz różnicę między tymi dwiema datami?
W dniu 25 maja 2017 roku na stronie urzędu pojawiła się informacja o zmianach zasad selektywnej zbiórki odpadów komunalnych . Rozumiem, a ty rozumiesz ? ;)

A czy ty rozumiesz ,że 99% mieszkańców nie czyta tej strony internetowej ponieważ wiele osób jest starszych i nawet nie mają internetu.Więcej wydawajcie na wycieczki do Bośni i na Ukrainę a mieszkańcy im mnij wiedzą tym dla was lepiej.
Dopiero miałeś pretensje, że informacja się pojawiła za późno a teraz piszesz, że 99% ludzi w gminie to są ludzie starsi którzy nie mają internetu. Masakra jakaś. To po co były te pretensje, że informacja pojawiła się za późno

skoro nikt tego nie czyta. A ani w Bośnii ani na Ukrainie nie byłem nigdy.

Ja nie miałem żadnych pretensji tylko napisałem, że 99% mieszkańców nie czyta internetu i co jest na stronie gminy ,w wioskach są tablice ogłoszeniowe i tam powinny być wszelkie ogłoszenia podobnie z przetargami każdy mówi ,że chętnie kupił by te działki w Nowogrodźcu ale nie wiedział o sprzedaży ,więc nie podpinaj mnie pod czyjeś wpisy.

~~ niezalogowany
29 lipca 2017r. o 15:01
~~ napisał(a):
~~ napisał(a):
~~ napisał(a):
~~ napisał(a):

W dniu 25 maja 2017 roku na stronie urzędu pojawiła się informacja o zmianach zasad selektywnej zbiórki odpadów komunalnych . Rozumiem, a ty rozumiesz ? ;)

A czy ty rozumiesz ,że 99% mieszkańców nie czyta tej strony internetowej ponieważ wiele osób jest starszych i nawet nie mają internetu.Więcej wydawajcie na wycieczki do Bośni i na Ukrainę a mieszkańcy im mnij wiedzą tym dla was lepiej.
Dopiero miałeś pretensje, że informacja się pojawiła za późno a teraz piszesz, że 99% ludzi w gminie to są ludzie starsi którzy nie mają internetu. Masakra jakaś. To po co były te pretensje, że informacja pojawiła się za późno

Ja nie miałem żadnych pretensji tylko napisałem, że 99% mieszkańców nie czyta internetu i co jest na stronie gminy ,w wioskach są tablice ogłoszeniowe i tam powinny być wszelkie ogłoszenia podobnie z przetargami każdy mówi ,że chętnie kupił by te działki w Nowogrodźcu ale nie wiedział o sprzedaży ,więc nie podpinaj mnie pod czyjeś wpisy.

No to sorry. Skojarzyłem nie potrzebnie
~~cos z logiki niezalogowany
29 lipca 2017r. o 15:18
~~ napisał(a):
~~ napisał(a):
~~ napisał(a):
~~ napisał(a):
~~ napisał(a):

Określona ścieżka jest używana w zastępstwie.

No to sorry. Skojarzyłem nie potrzebnie
~~ niezalogowany
29 lipca 2017r. o 22:51
Gmina Nowogrodziec to najsłabiej rozwijająca się enklawa w Powiecie Bolesławieckim,przydała by się nowa miotła bo stara jest już zużyta .Szkoda że PIS wycofał się z dwu kadencyjności.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.