Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
SONDA: Dlaczego protestowali?
~~gfrte niezalogowany
21 lipca 2017r. o 15:13
Po prostu nie wiedzą , nie mają zielonego pojęcia przeciwko czemu protestują. Za dużo TVN sie naoglądali i innych badziewi. Ja nie wiem jakim ślepcem trzeba być żeby nie widzieć że reforma jest potrzebna i zrobienie porządku z tymi złodziejami co wyprowadzili z sądów miliony!!!!!!! Wystarczy obejrzeć sprawę dla reportera co sądy robią z ludżmi! Dzięki Bogu ze taki program istnieje i wielu ludziom pomogli dojść do jakiejkolwiek sprawiedliwości.. A to tylko kropla w morzu!!!! Na bruk z tymi wszystkimi złodziejami i krętaczami! A film "Układ Zamknięty" dokładnie pokazuje jaka to mafia złodziejska jak potrafią zniszczyć życie ludzkie ! Największa i najgorsza bo w ręce maja prawo. :> :> :> :>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Łaciata niezalogowany
21 lipca 2017r. o 15:31
Ręce i cycki opadają jak tego się słucha i na to patrzy ! Brawo PIS - jestem dumna!
~~sprawiedliwość niezalogowany
21 lipca 2017r. o 15:38
Kolejny przykład manipulacji elity sędziowskiej z prezes Małgorzatą Gersdorf na czele, na którą dają się nabrać media i protestujący przeciwko ustawie o Sądzie Najwyższym! Sędzia Gerdorf przekonuje, że nowa ustawa ograniczy prawo obywatela do ostatniej deski ratunku w sądzie, czyli prawa do skargi kasacyjnej. Dziś Marcin Warchoł, wiceminister sprawiedliwości, ujawnił szokujące statystyki, które wskazują, że prawo do kasacji jest czystą iluzją!

Okazuje się, że ponad 2/3 wniosków kasacyjnych kierowanych do Sądu Najwyższego trafiają do kosza! Jak to się ma do stwierdzeń Małgorzaty Gersorf, że reforma sądownictwa grozi odebraniu Polakom prawa do kasacji?

To pokazuje złą wolę pani prezes. Prawda jest taka, że chcemy rozszerzyć społeczeństwu dostęp do kasacji, bo prawo do niej jest dzisiaj często iluzją. Spójrzmy na statystyki skarg kasacyjnych w sprawach cywilnych - w 2016 roku na 2500 skarg kasacyjnych Sąd Najwyższy odmówił przyjęcia do rozpoznania aż 1862 z nich! (…)SN uchylił orzeczenie lub zmienił w przypadku 522 spraw, a odrzucił 79 skarg. Widzimy więc iluzoryczność prawa skargi kasacyjnej.

– mówił dziś w Senacie wiceminister sprawiedliwości.

http://wpolityce.pl/polityka/349834-marcin-warchol-demaskuje-manipulacje-prezes-gersdorf-sad-najwyzszy-wyrzucal-do-kosza-1800-wnioskow-kasacyjnych-rocznie
~~Śmiech na sali, sąd się wali !! niezalogowany
21 lipca 2017r. o 15:43
Czy ktoś z Was protestujących jest w stanie mi powiedzieć konkretnie, jakich trzech ustaw się boicie ? Bo mam wrażenie, że stasujecie efekt kur, które lecą na oślep bo inne to robią. 3 konkretne ustawy, a nie pierdo..nie o utracie wolności i sprawiedliwości. No słucham !
~~Zofija katoliczka niezalogowany
21 lipca 2017r. o 16:50
~~Śmiech na sali, sąd się wali !! napisał(a): Czy ktoś z Was protestujących jest w stanie mi powiedzieć konkretnie, jakich trzech ustaw się boicie ? Bo mam wrażenie, że stasujecie efekt kur, które lecą na oślep bo inne to robią. 3 konkretne ustawy, a nie pierdo..nie o utracie wolności i sprawiedliwości. No słucham !

,,Kara do trzech lat więzienia za niepoinformowanie organów ścigania o przestępstwie pedofilii - między innymi taką zmianę obejmuje nadchodząca nowelizacja Kodeksu karnego. Oznacza to, że prawny obowiązek informowania o tego typu przestępstwach zacznie obowiązywać również polskich księży. ''

Ja boję się tego. Jak to osobę duchowną do wiezienia ? Nie wystarczą przenosiny na drugą parafię ?
2900
#falco nieaktywny
21 lipca 2017r. o 16:58
dobrze że prawo ponoć nie działa wstecz bo rzadziutko było by wśród ''purpuratów '' :D
a i ''świetości'' może by było trzeba cofać ...hahaha

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~ niezalogowany
21 lipca 2017r. o 17:01
falco napisał(a): dobrze że prawo ponoć nie działa wstecz bo rzadziutko było by wśród ''purpuratów '' :D
a i ''świetości'' może by było trzeba cofać ...hahaha

Ty przez ten koksownik juz jestes cofniety.
~~ niezalogowany
21 lipca 2017r. o 17:02
Falco był? :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.