~~Mark napisał(a):
Komu by się chciało w weekend chodzić na jakieś idiotyczne manifestacje?
Kilku sędziów do zmiany, a larum na całą Polskę, jak nam zakłady sprzedawali i zamykali to nikt nie strajkował . Sędziowie siedzieli spokojnie i na to patrzyli bez emocji............
~~ napisał(a):~~ napisał(a): Nowe przepisy dotyczące sądownictwa maja spowodować że każdy z nas będzie miał wpływ na to jak działają sądy.
Pod warunkiem , że jest z partii aktualnie będącej przy władzy!
I właśnie dlatego są protesty !!! :)
~~To ja napisał(a): Też uważam, że sądy i sędziów należy kontrolować-ale diabeł tkwi w szczegółach i należy nad tym spokojnie popracować osiągając konsensus. To, co dzisiaj czyni PIS, to zwykły zamach stanu w obszarze wymiaru sprawiedliwości. Chcą go po prostu przejąć i obsadzić swoimi ludźmi, którzy klepną każdy pomysł Jarosława czy innego Ziobry. Nie dopuszczą do wolnych wyborów, raz zdobytej władzy nie oddadzą-jak w wcześniej komuniści. Z komunistami nam się udało, tym bardziej uda się nam obronić wolności i demokrację. Jestem przekonany, że wojsko i policja nie stanie po stronie szalonego Jarka, Antoniego i Mariusza. Nie pomogą WOT, gdy prawdziwe wojsko tupnie nogą, dzieciaki wrócą do swoich mam, do domu.
~~tlx napisał(a):~~Mark napisał(a):
Komu by się chciało w weekend chodzić na jakieś idiotyczne manifestacje?
Kilku sędziów do zmiany, a larum na całą Polskę, jak nam zakłady sprzedawali i zamykali to nikt nie strajkował . Sędziowie siedzieli spokojnie i na to patrzyli bez emocji............
Będzie się chciało tym, którym zależy aby w Polsce sądy były NIEZAWISŁE !!!
PiS-owskie oszołomy i leniwe pierdzistołki niech siedzą w domu bo z nich i tak nie ma żadnego pożytku :P :P :P
~~bolo napisał(a):napisał(a): A jak sądy wyglądają dziś? Specjalna kasta ludzi nie dopuszcza nikogo spoza rodziny. Jesteś dzieckiem czy wnukiem kogoś z kasty to masz szansę na awans. Jedna wielka PA TO LO GIA
Nepotyzm nie jest tu występującym zjawiskiem a wręcz regułą. System prawny w Polsce jest chory i wymaga zmian. Widać to gołym okiem i na każdym kroku. Kto tego nie widzi to albo jest ślepy i głuchy albo Bozia mu rozum odebrała. Jest jeszcze trzecia możliwość - czerpie korzyści z tego chorego stanu rzeczy. A Ty dlaczego bronisz kasty?
Nie bronie kasty, bo sądownictwo nadaję się do reformy, tylko bronię Polski przed starym oszołomem z Żoliborza.
Zastosowana autokorekta