~~ napisał(a): Kolejna władza będzie mieć już trochę łatwiej bo PiS uzdrowi kilka zdrowych zjawisk. Ale jeśli będzie popierał patologie tak jak PO to naród mu władze odbierze.
~~To ja napisał(a): Też uważam, że sądy i sędziów należy kontrolować-ale diabeł tkwi w szczegółach i należy nad tym spokojnie popracować osiągając konsensus. To, co dzisiaj czyni PIS, to zwykły zamach stanu w obszarze wymiaru sprawiedliwości. Chcą go po prostu przejąć i obsadzić swoimi ludźmi, którzy klepną każdy pomysł Jarosława czy innego Ziobry. Nie dopuszczą do wolnych wyborów, raz zdobytej władzy nie oddadzą-jak w wcześniej komuniści. Z komunistami nam się udało, tym bardziej uda się nam obronić wolności i demokrację. Jestem przekonany, że wojsko i policja nie stanie po stronie szalonego Jarka, Antoniego i Mariusza. Nie pomogą WOT, gdy prawdziwe wojsko tupnie nogą, dzieciaki wrócą do swoich mam, do domu.
~~alf napisał(a):~~bolo napisał(a):napisał(a): A jak sądy wyglądają dziś? Specjalna kasta ludzi nie dopuszcza nikogo spoza rodziny. Jesteś dzieckiem czy wnukiem kogoś z kasty to masz szansę na awans. Jedna wielka PA TO LO GIA
Nepotyzm nie jest tu występującym zjawiskiem a wręcz regułą. System prawny w Polsce jest chory i wymaga zmian. Widać to gołym okiem i na każdym kroku. Kto tego nie widzi to albo jest ślepy i głuchy albo Bozia mu rozum odebrała. Jest jeszcze trzecia możliwość - czerpie korzyści z tego chorego stanu rzeczy. A Ty dlaczego bronisz kasty?
Nie bronie kasty, bo sądownictwo nadaję się do reformy, tylko bronię Polski przed starym oszołomem z Żoliborza.
PO wbijała Ci ten kit o Kaczyńskim przez 8 a nawet już teraz przez ostatnie 12 lat i Ty biedny uwierzyłeś. Twoja wiedza o prezesie pochodzi od PO i tylko od PO. Przecież go nie znasz. Tak długo prali ci mózg aż wyprali. Widocznie bardzo boją się Jarosława skoro tak się na nim skupili . Musi z niego jakaś inteligentna a przez to niebezpieczna osóbka. Na idiocie by się tak nie pastwili.
~~bolo napisał(a):~~alf napisał(a):~~bolo napisał(a):napisał(a): A jak sądy wyglądają dziś? Specjalna kasta ludzi nie dopuszcza nikogo spoza rodziny. Jesteś dzieckiem czy wnukiem kogoś z kasty to masz szansę na awans. Jedna wielka PA TO LO GIA
Nepotyzm nie jest tu występującym zjawiskiem a wręcz regułą. System prawny w Polsce jest chory i wymaga zmian. Widać to gołym okiem i na każdym kroku. Kto tego nie widzi to albo jest ślepy i głuchy albo Bozia mu rozum odebrała. Jest jeszcze trzecia możliwość - czerpie korzyści z tego chorego stanu rzeczy. A Ty dlaczego bronisz kasty?
Nie bronie kasty, bo sądownictwo nadaję się do reformy, tylko bronię Polski przed starym oszołomem z Żoliborza.
PO wbijała Ci ten kit o Kaczyńskim przez 8 a nawet już teraz przez ostatnie 12 lat biedny uwierzyłeś. Twoja wiedza o prezesie pochodzi od PO i tylko od PO. Przecież go nie znasz. Tak długo prali ci mózg aż wyprali. Widocznie bardzo boją się Jarosława skoro tak się na nim skupili . Musi z niego jakaś inteligentna a przez to niebezpieczna osóbka. Na idiocie by się tak nie pastwili.
PO mi nie musiała mi wciskać żadnego kitu, bo widać gołym, że ten człowiek jest psychopatą, nawet Orban jego kumpel tak o nim mówił...
Dla mnie stary kawaler, który cały czas chodzi obstawiony ochroną i który całe życie siedzi przy państwowym żłobie, pluję na komunę, chociaż ta dała jemu i jego braciszkowi działkę z willą na Żoliborzu, jest osobą kompletnie niewiarygodną.
~~alf napisał(a):~~bolo napisał(a):~~alf napisał(a):~~bolo napisał(a):napisał(a): A jak sądy wyglądają dziś? Specjalna kasta ludzi nie dopuszcza nikogo spoza rodziny. Jesteś dzieckiem czy wnukiem kogoś z kasty to masz szansę na awans. Jedna wielka PA TO LO GIA
PO wbijała Ci ten kit o Kaczyńskim przez 8 a nawet już teraz przez ostatnie 12 lat biedny uwierzyłeś. Twoja wiedza o prezesie pochodzi od PO i tylko od PO. Przecież go nie znasz. Tak długo prali ci mózg aż wyprali. Widocznie bardzo boją się Jarosława skoro tak się na nim skupili . Musi z niego jakaś inteligentna a przez to niebezpieczna osóbka. Na idiocie by się tak nie pastwili.
PO mi nie musiała mi wciskać żadnego kitu, bo widać gołym, że ten człowiek jest psychopatą, nawet Orban jego kumpel tak o nim mówił...
Dla mnie stary kawaler, który cały czas chodzi obstawiony ochroną i który całe życie siedzi przy państwowym żłobie, pluję na komunę, chociaż ta dała jemu i jego braciszkowi działkę z willą na Żoliborzu, jest osobą kompletnie niewiarygodną.
Tak czy inaczej ani ja ani ty do pięt mu nie dorastamy. Nie masz jakiejś wrednej sąsiadki na którą mógłbyś wylewać te pomyje?
~~PIS sluszna i jedyna partia napisał(a): Tak myślałem, że te idiotyczne zbiórki frajerów za kasę nic nie spowodują. Czekać tylko kolejnego sondażu.