Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W niedzielę kolejna manifestacja przed sądem
~~ niezalogowany
23 lipca 2017r. o 14:56
~~ napisał(a): Kolejna władza będzie mieć już trochę łatwiej bo PiS uzdrowi kilka zdrowych zjawisk. Ale jeśli będzie popierał patologie tak jak PO to naród mu władze odbierze.

Może dojść do sytuacji , że mając dyspozycyjny Trybunał Konstytucyjny, Sąd Najwyższy , sądy powszechne a niedługo Państwową Komisję Wyborczą , obecna władza zmieni ordynację wyborczą w sposób sprzeczny z konstytucją a wynik wyborów zostanie zaakceptowany przez Sąd Najwyższy. :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Do: To ja "szalony" niezalogowany
23 lipca 2017r. o 14:56
Z tym co Pan napisał zgodzić się nie sposób.
Nie jest Pan dobrze zorientowany albo celowo zadaniowany na kłamstwo i manipulacje.
Ponadto proszę nie stygmatyzowac trzech osób, które Pan wymienia w swym komentarzu.
Pan za ten obraźliwy wpis winien karnie odpowiedzieć.
Znowu Pan emem "zaspal" lub celowo dopuścił, mimo obiecanek ze będzie reagował.

~~ niezalogowany
23 lipca 2017r. o 14:58
~~To ja napisał(a): Też uważam, że sądy i sędziów należy kontrolować-ale diabeł tkwi w szczegółach i należy nad tym spokojnie popracować osiągając konsensus. To, co dzisiaj czyni PIS, to zwykły zamach stanu w obszarze wymiaru sprawiedliwości. Chcą go po prostu przejąć i obsadzić swoimi ludźmi, którzy klepną każdy pomysł Jarosława czy innego Ziobry. Nie dopuszczą do wolnych wyborów, raz zdobytej władzy nie oddadzą-jak w wcześniej komuniści. Z komunistami nam się udało, tym bardziej uda się nam obronić wolności i demokrację. Jestem przekonany, że wojsko i policja nie stanie po stronie szalonego Jarka, Antoniego i Mariusza. Nie pomogą WOT, gdy prawdziwe wojsko tupnie nogą, dzieciaki wrócą do swoich mam, do domu.

Taki jesteś pewien że z komunizmem nam się udało? Ostatnia ostoja komunizmu właśnie walczy o przetrwanie. Specjalna kasta ludzi ma swoje korzenie w PRL. Tam PRL wciąż trwa. Większość z nas się zgadza że czas to zmienić. Tylko jak ktoś próbuje to zmienić to zaraz opór. Dajmy szansę PiS-owi, niech się wykaże. A spieprzy sprawę to go rozliczymy w wyborach. Nie da się w wyborach to są inne powody. Polacy to naród dumny i z niejednej opresji wyszedł obronną ręką.
~~bolo niezalogowany
23 lipca 2017r. o 14:59
~~alf napisał(a):
~~bolo napisał(a):
napisał(a): A jak sądy wyglądają dziś? Specjalna kasta ludzi nie dopuszcza nikogo spoza rodziny. Jesteś dzieckiem czy wnukiem kogoś z kasty to masz szansę na awans. Jedna wielka PA TO LO GIA
Nepotyzm nie jest tu występującym zjawiskiem a wręcz regułą. System prawny w Polsce jest chory i wymaga zmian. Widać to gołym okiem i na każdym kroku. Kto tego nie widzi to albo jest ślepy i głuchy albo Bozia mu rozum odebrała. Jest jeszcze trzecia możliwość - czerpie korzyści z tego chorego stanu rzeczy. A Ty dlaczego bronisz kasty?

Nie bronie kasty, bo sądownictwo nadaję się do reformy, tylko bronię Polski przed starym oszołomem z Żoliborza.

PO wbijała Ci ten kit o Kaczyńskim przez 8 a nawet już teraz przez ostatnie 12 lat i Ty biedny uwierzyłeś. Twoja wiedza o prezesie pochodzi od PO i tylko od PO. Przecież go nie znasz. Tak długo prali ci mózg aż wyprali. Widocznie bardzo boją się Jarosława skoro tak się na nim skupili . Musi z niego jakaś inteligentna a przez to niebezpieczna osóbka. Na idiocie by się tak nie pastwili.

PO mi nie musiała mi wciskać żadnego kitu, bo widać gołym, że ten człowiek jest psychopatą, nawet Orban jego kumpel tak o nim mówił...

Dla mnie stary kawaler, który cały czas chodzi obstawiony ochroną i który całe życie siedzi przy państwowym żłobie, pluję na komunę, chociaż ta dała jemu i jego braciszkowi działkę z willą na Żoliborzu, jest osobą kompletnie niewiarygodną.
~~alf niezalogowany
23 lipca 2017r. o 15:08
~~bolo napisał(a):
~~alf napisał(a):
~~bolo napisał(a):
napisał(a): A jak sądy wyglądają dziś? Specjalna kasta ludzi nie dopuszcza nikogo spoza rodziny. Jesteś dzieckiem czy wnukiem kogoś z kasty to masz szansę na awans. Jedna wielka PA TO LO GIA
Nepotyzm nie jest tu występującym zjawiskiem a wręcz regułą. System prawny w Polsce jest chory i wymaga zmian. Widać to gołym okiem i na każdym kroku. Kto tego nie widzi to albo jest ślepy i głuchy albo Bozia mu rozum odebrała. Jest jeszcze trzecia możliwość - czerpie korzyści z tego chorego stanu rzeczy. A Ty dlaczego bronisz kasty?

Nie bronie kasty, bo sądownictwo nadaję się do reformy, tylko bronię Polski przed starym oszołomem z Żoliborza.

PO wbijała Ci ten kit o Kaczyńskim przez 8 a nawet już teraz przez ostatnie 12 lat biedny uwierzyłeś. Twoja wiedza o prezesie pochodzi od PO i tylko od PO. Przecież go nie znasz. Tak długo prali ci mózg aż wyprali. Widocznie bardzo boją się Jarosława skoro tak się na nim skupili . Musi z niego jakaś inteligentna a przez to niebezpieczna osóbka. Na idiocie by się tak nie pastwili.

PO mi nie musiała mi wciskać żadnego kitu, bo widać gołym, że ten człowiek jest psychopatą, nawet Orban jego kumpel tak o nim mówił...

Dla mnie stary kawaler, który cały czas chodzi obstawiony ochroną i który całe życie siedzi przy państwowym żłobie, pluję na komunę, chociaż ta dała jemu i jego braciszkowi działkę z willą na Żoliborzu, jest osobą kompletnie niewiarygodną.

Tak czy inaczej ani ja ani ty do pięt mu nie dorastamy. Nie masz jakiejś wrednej sąsiadki na którą mógłbyś wylewać te pomyje?
~~ niezalogowany
23 lipca 2017r. o 15:09
Chyba każdy normalny człowiek zdaje sobie z tego sprawę, że polski system sądownictwa mający korzenie w PRL jest skrajnie nieudolny i niewydolny i że wymaga gruntownej reformy oraz że sędziowie stanowią zamkniętą, butną i bezkarną kastę, która nie podlega żadnej społecznej kontroli. Tu chyba wszyscy się zgodzą, zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy rządu. W czym więc problem? Problem w tym, że rząd PiS źle się do tej reformy zabrał, co wykorzystały wrogie siły, zarówno zewnętrzne (Soros, Bruksela, Berlin) jak i wewnętrzne (oderwana od koryta PO i jej przystawka w postaci Nowoczesnej, postkomuna, KOD, wszelkie lewactwo, LGBT, potomstwo starych komuchów, antypolskie media takie jak TVN, GW etc.). Do tego zwykli ludzie, którzy dali się zmanipulować i chodzą ze zniczami na te demonstracje, nie wiedząc tak naprawdę o co chodzi (większość z nich łączy po prostu patologiczna nienawiść do Kaczora i PiS, którą wbiła im do głowy wieloletnia medialna propaganda sączona m.in. przez TVN24, Polsat, GW, Newsweek etc.

Co zrobiłbym na miejscu PiS-u? Przede wszystkim zacząłbym od edukowania społeczeństwa i debaty publicznej na temat obecnego stanu sądownictwa. Następnie przygotowałbym projekt reformy sądownictwa. Ustaw nie przepychałbym kolanem i po nocach przez Sejm i Senat, bo to budzi podejrzenia i emocje podgrzewane przez totalną opozycję i antyrządowe media. Oczywiście KODziarstwo i tak by protestowało, ale nie zdołaliby wciągnąć w to zwykłych ludzi, którzy byliby poinformowani i nie daliby się łatwo zmanipulować.

PiS popełnił kilka błędów i teraz ma problem. Jak to się skończy? Nie mam pojęcia. Aby rozbroić minę na którą PiS się wpakował (Ciamajda2, Pucz2, ryki i groźby EUrolewactwa, demonstracje ludzi zmanipulowanych przez politycznych macherów ) PAD powinien zawetować te trzy ustawy i po wakacjach na spokojnie wrócić do tematu koniecznej reformy sądownictwa.

Tyle moich przemyśleń.
~~bolo niezalogowany
23 lipca 2017r. o 15:13
~~alf napisał(a):
~~bolo napisał(a):
~~alf napisał(a):
~~bolo napisał(a):

PO wbijała Ci ten kit o Kaczyńskim przez 8 a nawet już teraz przez ostatnie 12 lat biedny uwierzyłeś. Twoja wiedza o prezesie pochodzi od PO i tylko od PO. Przecież go nie znasz. Tak długo prali ci mózg aż wyprali. Widocznie bardzo boją się Jarosława skoro tak się na nim skupili . Musi z niego jakaś inteligentna a przez to niebezpieczna osóbka. Na idiocie by się tak nie pastwili.

Tak czy inaczej ani ja ani ty do pięt mu nie dorastamy. Nie masz jakiejś wrednej sąsiadki na którą mógłbyś wylewać te pomyje?

Jak nie dorastasz JK do pięt, to musisz prezentować bardzo niski poziom, więc kończę dyskusję z Tobą...
~~ niezalogowany
23 lipca 2017r. o 15:17
~~PIS sluszna i jedyna partia napisał(a): Tak myślałem, że te idiotyczne zbiórki frajerów za kasę nic nie spowodują. Czekać tylko kolejnego sondażu.

Takich głupków kupili z 500(+).
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.