~~Turkusowy Omieg napisał(a):~~Ciemnobursztynowy Miskant napisał(a):~~Kasztanowata Lilia napisał(a): To jest smutne, że zwolennicy PO nie potrafią odpowiedzieć na proste pytanie - dlaczego będziesz głosować na PO?
oczywiście, że odpowiem.
po 1 - nie podoba mi się dyskryminacja ludzi wprowadzona przez pis. - zapis w Konstytucji RZECZPOSPOLITA JEST DOBREM WSPÓLNYM WSZYSTKICH POLAKÓW.
po 2 - nie podoba mi się idea podległości ludzi względem aparatu władzy - nie samego państwa.
po 3 - nie podoba mi się sposób wydawania moich podatków na jakiegoś księdza w Toruniu.
po 4 - co to znaczy, że dobra rodzina to katolicka rodzina ?
po 5 - ten rząd wyniósł słowo "kolesiostwo" na zupełnie inny poziom.
po 6 - skutek będzie odwrotny do zamierzonego - będzie wenezuelski model dobrobytu :).
po 7 - nie chcę być traktowany jak dojna krowa przez tych co im się należy - jako przedsiębiorca nie mam żadnych praw w tym kraju oprócz oddawania tym co im się należy.
dalej nie wymieniam bo muszę pracować na pińsetplusów
po 4 -
Nie wiesz dlaczego będziesz głosował na PO. Tobie wmówiono, że PIS to jakaś straszliwa zaraza a Ty w to uwierzyłeś. Taki duży a taki strachliwy. Wstydź się oj wstydź.
Zastosowana autokorekta
~~Ciemnobursztynowy Miskant napisał(a):~~Turkusowy Omieg napisał(a):~~Ciemnobursztynowy Miskant napisał(a):~~Kasztanowata Lilia napisał(a): To jest smutne, że zwolennicy PO nie potrafią odpowiedzieć na proste pytanie - dlaczego będziesz głosować na PO?
oczywiście, że odpowiem.
po 1 - nie podoba mi się dyskryminacja ludzi wprowadzona przez pis. - zapis w Konstytucji RZECZPOSPOLITA JEST DOBREM WSPÓLNYM WSZYSTKICH POLAKÓW.
po 2 - nie podoba mi się idea podległości ludzi względem aparatu władzy - nie samego państwa.
po 3 - nie podoba mi się sposób wydawania moich podatków na jakiegoś księdza w Toruniu.
po 6 - skutek będzie odwrotny do zamierzonego - będzie wenezuelski model dobrobytu :).
po 7 - nie chcę być traktowany jak dojna krowa przez tych co im się należy - jako przedsiębiorca nie mam żadnych praw w tym kraju oprócz oddawania tym co im się należy.
po 4 -
Nie wiesz dlaczego będziesz głosował na PO. Tobie wmówiono, że PIS to jakaś straszliwa zaraza a Ty w to uwierzyłeś. Taki duży a taki strachliwy. Wstydź się oj wstydź.
Nie głosuję na pis - jestem przeciwnikiem łączenia mojej wiary z polityką.
Idę do kościoła, żeby w ciszy i spokoju się pomodlić a nie oglądać festiwal plakatów jednej słusznej partii i słuchac z ambony peanów na ich temat.
Kościół ma być w służbie wiernym a nie wierni w służbie politycznym sympatiom kościoła.
Dlatego też, zawiesiłem moją wiarę i nie chodzę do kościoła – wiem :) wyznawca pisu ma mnie gdzieś...ale ja nie dla niego tam chodziłem :).
pis pozbawił mnie radości z nadchodzących świąt, zabrał mi możliwość neutralności terytorialnej jaką powinien być kościół. Teraz jak nie jesteś za pisem to nie masz prawa być katolikiem.
Dla mnie każdy jest równy. Co mnie obchodzi jakie ktoś ma preferencje seksualne ? Niech sobie ma. Dopóki pracuje, płaci podatki, żyje zgodnie z prawem to mi nic do tego. Lepszy taki niż "prawdziwy" katolik co w sobotę chleje, w niedzielę go żona do kościoła wiezie bo nietomny a potem może i w ryja jej przywali...
Więcej jest patologii wśród tych chrześcijańskich rodzin niż w innych "wyznaniach".
Pis sprowadza patriotyzm do katolicyzmu...sam nie bardzo pewnie wie czym jest to pierwsze o drugim nie wspominam bo tego tym bardziej nie wie.
rozumiesz ? tobie kto co wmówił ?
Zastosowana autokorekta
~~Bordowy Heliotrop napisał(a):~~Ciemnobursztynowy Miskant napisał(a):~~Turkusowy Omieg napisał(a):~~Ciemnobursztynowy Miskant napisał(a):~~Kasztanowata Lilia napisał(a): To jest smutne, że zwolennicy PO nie potrafią odpowiedzieć na proste pytanie - dlaczego będziesz głosować na PO?
oczywiście, że odpowiem.
po 4 -
Nie głosuję na pis - jestem przeciwnikiem łączenia mojej wiary z polityką.
Idę do kościoła, żeby w ciszy i spokoju się pomodlić a nie oglądać festiwal plakatów jednej słusznej partii i słuchac z ambony peanów na ich temat.
Kościół ma być w służbie wiernym a nie wierni w służbie politycznym sympatiom kościoła.
Dlatego też, zawiesiłem moją wiarę i nie chodzę do kościoła – wiem :) wyznawca pisu ma mnie gdzieś...ale ja nie dla niego tam chodziłem :).
pis pozbawił mnie radości z nadchodzących świąt, zabrał mi możliwość neutralności terytorialnej jaką powinien być kościół. Teraz jak nie jesteś za pisem to nie masz prawa być katolikiem.
Dla mnie każdy jest równy. Co mnie obchodzi jakie ktoś ma preferencje seksualne ? Niech sobie ma. Dopóki pracuje, płaci podatki, żyje zgodnie z prawem to mi nic do tego. Lepszy taki niż "prawdziwy" katolik co w sobotę chleje, w niedzielę go żona do kościoła wiezie bo nietomny a potem może i w ryja jej przywali...
Więcej jest patologii wśród tych chrześcijańskich rodzin niż w innych "wyznaniach".
Pis sprowadza patriotyzm do katolicyzmu...sam nie bardzo pewnie wie czym jest to pierwsze o drugim nie wspominam bo tego tym bardziej nie wie.
rozumiesz ? tobie kto co wmówił ?
w głebokiej komunie popaprańcu jakoś ci nie przeszkadzało że kościół był blisko ludzi i ich wspomagała w walce z komuną, i pewnie ci nie przeszkadza że kapuś kolegów z przacy BOLEK Lech Wałęsa , nosi na klapie do dzisiaj ŚW Matkę Boską
cofnij się 8 lat wstecz i zobacz czyje plakaty wisiały na ulicach jak rządzili POpaprańcy
sam siejesz nienawiść do jednej partii
jak trwoga to do Boga
a teraz jestes takim pierdzielonym dewotem
Prawda jest taka że ludziom żyje się dobrze i lepiej i jest garstka ludzi takich jak ty którym
ktoś nalał do łba kupe kału
i kazał ci go tu wylewać
Sami wyzywacie ludzi od katoli i ...ów , tacy właśnie jesteście lewackie patałachy
w gardle wam stoi ludzka godność
Zastosowana autokorekta
~~Czerwonobrązowy Łubinnik napisał(a): [img=1565869202_nirq8cw.jpg][img=1565869349_haidbw7.jpg][img=1565869362_w7d40wn.jpg][img=1565869376_ggggjnp.jpg][img=1565869393_x8ecrwi.jpg][img=1565869405_bd0g618.jpg][img=1565869421_f71962c.jpg][img=1565869446_79rr9iv.jpg][img=1565869463_g7kbkmo.jpg][img=1565869477_1hck41j.jpg][img=1565869494_x92fuq9.jpg][img=1565869509_1kd8liy.jpg]