Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Co z poparciem dla PiS?

~~Jaskraworudy Bukszpan niezalogowany
21 września 2019r. o 11:46
~~Ciemnobursztynowy Miskant napisał(a):
~~Turkusowy Omieg napisał(a):
~~Kasztanowata Lilia napisał(a): To jest smutne, że zwolennicy PO nie potrafią odpowiedzieć na proste pytanie - dlaczego będziesz głosować na PO?

oczywiście, że odpowiem.

po 1 - nie podoba mi się dyskryminacja ludzi wprowadzona przez pis. - zapis w Konstytucji RZECZPOSPOLITA JEST DOBREM WSPÓLNYM WSZYSTKICH POLAKÓW.

po 2 - nie podoba mi się idea podległości ludzi względem aparatu władzy - nie samego państwa.

po 3 - nie podoba mi się sposób wydawania moich podatków na jakiegoś księdza w Toruniu.

po 4 - co to znaczy, że dobra rodzina to katolicka rodzina ?

po 5 - ten rząd wyniósł słowo "kolesiostwo" na zupełnie inny poziom.

po 6 - skutek będzie odwrotny do zamierzonego - będzie wenezuelski model dobrobytu :).

po 7 - nie chcę być traktowany jak dojna krowa przez tych co im się należy - jako przedsiębiorca nie mam żadnych praw w tym kraju oprócz oddawania tym co im się należy.

dalej nie wymieniam bo muszę pracować na pińsetplusów

po 4 -

Nie wiesz dlaczego będziesz głosował na PO. Tobie wmówiono, że PIS to jakaś straszliwa zaraza a Ty w to uwierzyłeś. Taki duży a taki strachliwy. Wstydź się oj wstydź.

Nie głosuję na pis - jestem przeciwnikiem łączenia mojej wiary z polityką.

Idę do kościoła, żeby w ciszy i spokoju się pomodlić a nie oglądać festiwal plakatów jednej słusznej partii i słuchac z ambony peanów na ich temat.

Kościół ma być w służbie wiernym a nie wierni w służbie politycznym sympatiom kościoła.

Dlatego też, zawiesiłem moją wiarę i nie chodzę do kościoła – wiem :) wyznawca pisu ma mnie gdzieś...ale ja nie dla niego tam chodziłem :).

pis pozbawił mnie radości z nadchodzących świąt, zabrał mi możliwość neutralności terytorialnej jaką powinien być kościół. Teraz jak nie jesteś za pisem to nie masz prawa być katolikiem.

Dla mnie każdy jest równy. Co mnie obchodzi jakie ktoś ma preferencje seksualne ? Niech sobie ma. Dopóki pracuje, płaci podatki, żyje zgodnie z prawem to mi nic do tego. Lepszy taki niż "prawdziwy" katolik co w sobotę chleje, w niedzielę go żona do kościoła wiezie bo nietomny a potem może i w ryja jej przywali...

Więcej jest patologii wśród tych chrześcijańskich rodzin niż w innych "wyznaniach".

Pis sprowadza patriotyzm do katolicyzmu...sam nie bardzo pewnie wie czym jest to pierwsze o drugim nie wspominam bo tego tym bardziej nie wie.

rozumiesz ? tobie kto co wmówił ?

Twoja wiara, lub jej brak to Twoja osobista sprawa. Zupełnie niepotrzebnie mieszasz ją z polityką.
Na szczęście w Polsce ( jeszcze) mamy wolność wyznania.
Więc nie mieszaj...:(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
21 września 2019r. o 12:21
~~Kasztanowata Lilia napisał(a): To jest smutne, że zwolennicy PO nie potrafią odpowiedzieć na proste pytanie - dlaczego będziesz głosować na PO?

oczywiście, że odpowiem.

po 1 - nie podoba mi się dyskryminacja ludzi wprowadzona przez pis. - zapis w Konstytucji RZECZPOSPOLITA JEST DOBREM WSPÓLNYM WSZYSTKICH POLAKÓW.

po 2 - nie podoba mi się idea podległości ludzi względem aparatu władzy - nie samego państwa.

po 3 - nie podoba mi się sposób wydawania moich podatków na jakiegoś księdza w Toruniu.

po 6 - skutek będzie odwrotny do zamierzonego - będzie wenezuelski model dobrobytu :).

po 7 - nie chcę być traktowany jak dojna krowa przez tych co im się należy - jako przedsiębiorca nie mam żadnych praw w tym kraju oprócz oddawania tym co im się należy.

po 4 -

Nie wiesz dlaczego będziesz głosował na PO. Tobie wmówiono, że PIS to jakaś straszliwa zaraza a Ty w to uwierzyłeś. Taki duży a taki strachliwy. Wstydź się oj wstydź.

Nie głosuję na pis - jestem przeciwnikiem łączenia mojej wiary z polityką.

Idę do kościoła, żeby w ciszy i spokoju się pomodlić a nie oglądać festiwal plakatów jednej słusznej partii i słuchac z ambony peanów na ich temat.

Kościół ma być w służbie wiernym a nie wierni w służbie politycznym sympatiom kościoła.

Dlatego też, zawiesiłem moją wiarę i nie chodzę do kościoła – wiem :) wyznawca pisu ma mnie gdzieś...ale ja nie dla niego tam chodziłem :).

pis pozbawił mnie radości z nadchodzących świąt, zabrał mi możliwość neutralności terytorialnej jaką powinien być kościół. Teraz jak nie jesteś za pisem to nie masz prawa być katolikiem.

Dla mnie każdy jest równy. Co mnie obchodzi jakie ktoś ma preferencje seksualne ? Niech sobie ma. Dopóki pracuje, płaci podatki, żyje zgodnie z prawem to mi nic do tego. Lepszy taki niż "prawdziwy" katolik co w sobotę chleje, w niedzielę go żona do kościoła wiezie bo nietomny a potem może i w ryja jej przywali...

Więcej jest patologii wśród tych chrześcijańskich rodzin niż w innych "wyznaniach".

Pis sprowadza patriotyzm do katolicyzmu...sam nie bardzo pewnie wie czym jest to pierwsze o drugim nie wspominam bo tego tym bardziej nie wie.

A może nie chodzisz do kościoła bo:
• Boisz się, że w czasie mszy wtargnie jakiś „nawiedzony” z siekierą i zacznie rąbać ołtarz,
• boisz się, że w czasie mszy grupa „nawiedzonych” zacznie odtwarzać głośną muzykę
A może nie chodzisz do kościoła bo:
• Nie chcesz oglądać plugawych napisów na murach kościelnych
• nie chcesz oglądać kolorowych plakatów profanujących symbole religijne
• wystarcza Ci msza odprawiana przez jegomościa z durszlakiem na głowie
• wolisz – choćby tu na forum – delektować się bluźnierczymi wpisami
A może nie chodzisz z pielgrzymką do Częstochowy bo nie chcesz słyszeć plugawych wyzwisk jakie sypią się z bram przylegających do Alei wiodącej na Jasną Górę.
~~Ciemnobursztynowy Miskant niezalogowany
21 września 2019r. o 12:47
~~Jaskraworudy Bukszpan - bla bla bla.

Ile razy byłeś na pielgrzymce :)? jeśli więcej jak 5 to lepiej niż ja .

nie chodzę do kościoła bo nie podoba mi się agitacja wyborcza i jakoś mnie tam nie ciągnie.

czy jestem przez to gorszym człowiekiem ? nie sądzę. mam po co i dla kogo żyć a jak miarą mojego chrześcijaństwa jest wypłacanie się pisowi :) to świadomie z tego rezygnuję.

jest tyle innych rzeczy, które można robić w niedziele :) iść posprzątać las, zastanowić się dlaczego rząd "pałający" nienawiścią do rosji sprowadza gigantyczne ilości węgla od nich i wypłaca się im za to :).

taki chichot losu :).

wiem wiem...tvn to tvn tamto...co wy zrobicie bez tego tvn-u ? zabraknie oręża i znikniecie :)
21 września 2019r. o 13:26
A może po prostu nie rozumiesz podstawowego kanonu religii chrześcijańskiej:
"oddaj co boskie Bogu a co cesarskie Cesarzowi"
Nie mieszaj...
~~Jaskraworudy Cedr niezalogowany
21 września 2019r. o 13:41
~~Jaskraworudy Bukszpan napisał(a):
~~Kasztanowata Lilia napisał(a):

po 4 -

Teraz jak nie jesteś za pisem to nie masz prawa być katolikiem.

Twoja wiara, lub jej brak to Twoja osobista sprawa. Zupełnie niepotrzebnie mieszasz ją z polityką.
Na szczęście w Polsce ( jeszcze) mamy wolność wyznania.
Więc nie mieszaj...:(

troszkę przyciąłem ale reszta idealnie do mnie pasuje ...
dobrze prawisz ...
21 września 2019r. o 15:30
"Ważne jest to, aby Polacy, polska klasa średnia i wszyscy Polacy, również ci, którzy są na pensji minimalnej, zarabiali godnie. Dlatego będzie kontynuować rewolucję godności" – powiedział szef na konwencji PiS premier Mateusz Morawiecki.
21 września 2019r. o 15:34
„Silne rodziny i silna gospodarka są i muszą być twarzą sukcesu gospodarczego.
Nie ma sprzeczności pomiędzy solidarnością a przedsiębiorczością.
Mamy do zaoferowania mnóstwo nowych rozwiązań. Pokazaliśmy Polakom,
że potrafimy rządzić w trudnych czasach" - powiedział Mateusz Morawiecki.
~~Jasnoróżowy Krokus niezalogowany
21 września 2019r. o 16:55
~~Jaskraworudy Bukszpan napisał(a): „Silne rodziny i silna gospodarka są i muszą być twarzą sukcesu gospodarczego.
Nie ma sprzeczności pomiędzy solidarnością a przedsiębiorczością.
Mamy do zaoferowania mnóstwo nowych rozwiązań. Pokazaliśmy Polakom,
że potrafimy rządzić w trudnych czasach" - powiedział Mateusz Morawiecki.

A jakie to były trudne czasy ,chyba że myśli o trudnych latach jak był pachołkiem u Tuska .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza