~~Płomiennorudy Dąb napisał(a):
„Słaba władza sięga po siłowe rozwiązania. Wewnętrzna wojna w PiS niszczy Polskę. Trzeba to zatrzymać zanim będzie za późno i nienawiść zatruje nasze życie”. -
Akcja – reakcja :)
Palec Lichockiej to niefortunna, ale tylko reakcja
''niefortunne'' powiadasz?
nadzwyczaj łagodnie to określasz...;)
internet już taki nie jest
i wracając do twojego cytatu...
''akcja -reakcja''
wychodzi na to że ...y robiąc to wszystko co robią -kradnąc,oszukując -robią ''tylko ''to co robiła poprzednia władza w imię ''zasady ''Teraz K ....a My''
to ma być kolejne twoje ''usprawiedliwienie''?
co będzie jak władza się zmieni - nieważne na jaką - i ta kolejna będzie robić to samo co poprzednicy? co będzie jak pójdą jeszcze dalej ? chociaż nie wiem czy to jest jeszcze możliwe...;)
odpowiedz mi na jedno - gdzie w tym wszystkim będzie Polska?
gdzie w tym wszystkim będą Polacy?
wybiegając do przodu ja jestem w stanie napisać ci dwa scenariusze nadchodzącej przyszłości...
pierwszy- ...y nadal u władzy ....pogłębiająca się polaryzacja społeczna ,całkowity zakaz krytykowania władzy łącznie z konsekwencjami karnymi
drugi - kolejna władza robi to samo co poprzednicy (TKM się kłania ) i przez rok dwa czy pięć Polacy słyszą to - nie da rady szybko naprawić tego co spie...li nasi poprzednicy
co ci to przypomina?
czy to nie to? --- ''przez ostatnie osiem lat Polska i Polacy...''
facet- żyłem w ''komunie'' żyję w ''dupokracji'' ,zmieniło się chyba kilkanaście ''rządów'' i obserwując dzień dzisiejszy porównując go jednocześnie do lat minionych , powiem ci jedno - nic się nie zmieniło i nadal nie zmieni ...
zmienią się jedynie ''obiecanki- cacanki''
a co pozostanie tobie ,mnie i milionom Polaków?
''głupiemu radość'' :]
dlatego chociaż szanuję Millera nadal bawi mnie jego wypowiedź sprzed lat - ''jak będziemy chcieli to nawet na wierzbie gruszki wyrosną '' :)
pamiętam prośby Balcerowicza o ''sto dni spokoju i będzie lepiej''
pamiętam ''sto milionów'' Wałęsy
pamiętam miliony innych niespełnionych obietnic i lata temu skutecznie się z nich wyleczyłem ...
przed tobą miliony kolejnych ...;)
abyś nie ''zapomniał'' powtórzę ...
gdzie w tym wszystkim będzie Polska?
gdzie w tym wszystkim będą Polacy?
Zastosowana autokorekta