Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Co z poparciem dla PiS?

22258
#Horus nieaktywny
6 lutego 2021r. o 17:34
~Łososiowa Smagliczka napisał(a): Bardzo nie lubisz Rachonia ale nie oznacza to że nie jest on zawodnikiem 3 ligowego klubu koszykówki.
Dowala wam równo i to na pewno boli.

brednie i łgarstwa rachonia mogą mnie jedynie rozśmieszać bo jeśli mnie ma coś boleć to brzuch ze śmiechu kiedy czytam ''mowy obrończe'' tego zakłamanego dziennikarzyny...

tak ...masz rację ...nie trawię rachonia tak jak nie cierpię gmyza i tego cejrowskiego ...

a pamiętaszjak cejrowski wyzywał na wizji samego mkkwacza mówiąc że kaczor ma rękach krew niewinnych dzieci?

jak to się dzisiaj ma do tego co pislamiści chcą robić z Polkami?

czy cejruś dzisiaj powtórzy te słowa?
dzisiaj trzyma ''mordę '' krótko...;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ciemnokasztanowy Pigwowiec niezalogowany
6 lutego 2021r. o 17:51
Ho- rusku , widziałem osobiście tę grafikę w TVP , było to 3-4 lata temu , podpucha wyszła .
22258
#Horus nieaktywny
6 lutego 2021r. o 17:53
nie świruj ...
to zdjęcie ma dwa lata ...
znam je...;)

chcesz link?
w każdej chwili ...hahaha
~~Ciemnokasztanowy Pigwowiec niezalogowany
6 lutego 2021r. o 17:58

Dawaj link , nie chce mi się szukać .
22258
#Horus nieaktywny
6 lutego 2021r. o 18:00
wystarczy?...;)

''Spod garnituru Rachonia wystawał rąbek kostiumu z penisem. TVP w końcu to zobaczyła
Jeszcze jako szeregowy działacz PiS paradował przebrany za gigantycznego penisa z napisem "Putin". Teraz, jako dziennikarz TVP Info pozwalał, aby w jego programie pojawiła się grafika z twarzą Putina na tle z puszek z cyklonem B. TVP wysłała Rachoniowi sygnał ostrzegawczy.''

napisz że kłamię ...;)
~~Staroróżowa Języczka niezalogowany
6 lutego 2021r. o 18:08
Co to co piszesz ma wspólnego ma wspólnego z grafiką ?
Pisz na temat , sam sprawdziłem , był to program w TVP info w listopadzie 2018 r.
~~Staroróżowa Języczka niezalogowany
6 lutego 2021r. o 18:20

Znalazłem jeszcze to .

KATARZYNA BOGDAŃSKA19-12-2018 (07:43)
Burza o grafikę w TVP Info. Jest pismo ambasady rosyjskiej
"Achtung RuSSia! Achtung RuSSia" i wizerunek Putina, wkomponowany w napis z puszki cyklonu B - tak wyglądała grafika w trakcie programu w TVP Info pod koniec listopada. Ambasada rosyjska uważa to za zniewagę i oczekuje wyjaśnień. MSZ informuje o piśmie.

Grafika w programie wywołała oburzenie
Grafika w programie wywołała oburzenie
Źródło: Twitter

64.99 zł
79.99 zł
Sweter z dekoltem w ser...
-18%
59.99 zł
Piżama z krótkim rękawe...
37.99 zł
Shirt
59.99 zł
Sweter z dekoltem w serek
37.99 zł
Shirt, rękawy 3/4
49.99 zł
Długi shirt
W czasie programu "Minęła 20" 28 listopada, który prowadzi Michał Rachoń, rozmawiano o konflikcie ukraińsko-rosyjskim. W trakcie rozmowy gości wyświetlono kontrowersyjną grafikę - żółte tło z czarną głową Putina na tle skrzyżowanych piszczeli oraz napisem "Achtung Russia". Ten symbol, z niemieckiego Totenkopf, jest kojarzony z nazistowskimi Niemcami, zwłaszcza z SS i Waffen-SS. Z kolei w słowie "Russia" litery "ss" zostały zapisane w sposób przypominający nazistowskie SS.

Reakcja była natychmiastowa. Włodzimierz Marciniak, ambasador RP w Rosji, został wezwany do rosyjskiego MSZ.

Teraz MSZ informuje o piśmie, które wpłynęło w tej sprawie ze strony rosyjskiej. Napisał o tym Bartosz Cichocki na swoim profilu na Twitterze.

"Uprzejmie informuję, że do Ministerstwa Spraw Zagranicznych wpłynęła nota Ambasady Federacji Rosyjskiej w Warszawie. (...) Ambasada uważa powyższe zdarzenie za znieważanie Federacji Rosyjskiej i jej kierownictwa, i zwraca się o udzielenie wyjaśnień w powyższej sprawie, która stanowi czyn karalny zgodnie z art. 136 kodeksu karnego RP, tzn. publiczne znieważenie głowy obcego państwa" - napisał Cichocki.

W imieniu MSZ prosi o wyjaśnienie ze strony TVP w tej sprawie.

Cichocki napisał także: "Szanowny Panie Redaktorze Rachoń, przekazuję moje pismo do TVP Info z prośbą o przekazanie Małżonce (nie znalazłem konta TT pani red. Gójskiej) i TV Republika. Prosili o nie".

O co mu chodzi?

Otóż Bartosz Cichocki był gościem Katarzyny Górskiej w programie "W punkt". Poruszony tam został temat kontrowersyjnego napisu "Actung Russia". Gójska zapytała wiceministra Cichockiego o słuszność wystosowanego pisma, jakie Telewizja Polska otrzymała od polskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych.

- To było moje pismo, pamiętam ten podpis. Biorę odpowiedzialność na siebie. Nie przekazaliśmy żadnych gróźb. Przekazaliśmy tylko informację, że strona rosyjska zaprotestowała - tłumaczył wiceminister. Dziennikarską jednak zwróciła uwagę, że na piśmie nie ma podpisu.

– Zwracam się do widzów Telewizji Republika, aby Ministerstwo Spraw Zagranicznych opublikowało pismo, które wystosowało do Telewizji Polskiej - dodała.

Do sytuacji w TVP Info odniósł się nawet autor grafiki Wojciech Korkuć.

- Plakat ma już co najmniej cztery lata i był wielokrotnie pokazywany w telewizji, nie tylko polskiej. W 2016 roku pojawił się w głównych wiadomościach rosyjskiej stacji publicznej Rossija 1. I wtedy nie było tak ostrej reakcji, żeby wzywać kogoś na dywanik w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Wydaje mi się, że to jest test na wolność słowa w Polsce - ocenił w rozmowie z "Do Rzeczy".

Horus odgrzewasz stare kotlety .
22258
#Horus nieaktywny
6 lutego 2021r. o 18:23
~~Staroróżowa Języczka napisał(a): Co to co piszesz ma wspólnego ma wspólnego z grafiką ?
Pisz na temat , sam sprawdziłem , był to program w TVP info w listopadzie 2018 r.

wyjaśniłem pomyłkę w innym temacie ...
pomyliłem tylko temat w jakim zamieściłem wpis...

ot robię coś jeszcze poza czytaniem twoich bredni...:]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Villaro zaprasza