Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Co z poparciem dla PiS?

~~Lucjan niezalogowany
10 października 2024r. o 12:56
~~ napisał(a): Tylko kompletny dur/eń mógł kiedykolwiek uwierzyć w te macjarowe brednie .Teraz po latach nawet najbardziej zagorzały pisIOR już nic nie pisze o tym szaleńcu .

Tylko nie dureń, tylko nie dureń . A o czym na molo w Sopocie gadali beż światków Tusk i Putin , jak nie o zamachu ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Rysiek niezalogowany
10 października 2024r. o 13:34
A o czym ty gadałeś na Policji? Czy nie czasem o udostępnianiu danych osobowych nie mając na to ani zezwolenia ani uprawnień?
~~Pomidorowa Bergenia niezalogowany
10 października 2024r. o 16:19
Zagrożone są nasze majątki, obcy już nas kosztowali 300 miliardów złotych, a każdy następny miesiąc to 12 miliardów złotych, potrzebują domów, mieszkań, ziemi za nasze pieniądze bo u nich mało kto pracuje i płaci podatki. Chcą nas zagarnąć, musimy się obudzić, póki nie będzie za późno.
~~Szmaragdowozielona Mydlnica niezalogowany
10 października 2024r. o 18:41
''Prezydent Andrzej Duda podkreślił podczas czwartkowej konferencji naukowej w Sądzie Najwyższym, że w demokratycznym państwie prawa nie można akceptować podważania statusu sędziów nominowanych przez Krajową Radę Sądownictwa po 2018 r. – 10 miesięcy mi zostało, ale sędziów, których nominowałem, będę bronił do upadłego – oświadczył.

Mówiąc o trójpodziale władzy zawartym w art. 10 Konstytucji RP, Andrzej Duda zaznaczył, że niezależność sądów i niezawisłość sędziów są fundamentem demokratycznego państwa.

- Jako wartości konstytucyjne zobowiązują one wszelkie podmioty władzy w państwie do zagwarantowania warunków ich wprowadzania w życie oraz do poszanowania wynikających z nich atrybutów władzy sędziowskiej. Niezależność sądów i niezawisłość sędziów to nie tylko przywilej. To także, a może właśnie przede wszystkim, zwiększona odpowiedzialność za podejmowanie decyzji - mówił prezydent.

Wyjaśnił, że niezawisłość sędziowska oznacza podporządkowanie sędziów jedynie konstytucji i ustawom. - Dlatego ani władza wykonawcza, ani ustawodawcza, ale i sędziowie w ramach wykonywania władzy sądowniczej nie powinni podważać ważności i skuteczności powołania innego sędziego czy apriorycznie kwestionować niezawisłości innego sędziego, opierając się jedynie na wątłych argumentach z zupełnie innego porządku, jakim są bieżące spory polityczne - powiedział Duda.''

przestań pierdzielić Ążej...
formalnie to jesteś prezydentem ale podobnie ja o sobie mogę powiedzieć że jestem kosmonautą...
jaki kurna z ciebie ''prezydent'' mający niby stać na straży Konstytucji a sam ją wielokrotnie łamałeś?
byłeś i jesteś tylko piSSowskim aparatczykiem i pozostaniesz zapisany w historii jako najgorszy urzędnik na tym stanowisku...
~~Oto real niezalogowany
10 października 2024r. o 22:19
~~Pomidorowa Bergenia napisał(a): Zagrożone są nasze majątki, obcy już nas kosztowali 300 miliardów złotych, a każdy następny miesiąc to 12 miliardów złotych, potrzebują domów, mieszkań, ziemi za nasze pieniądze bo u nich mało kto pracuje i płaci podatki. Chcą nas zagarnąć, musimy się obudzić, póki nie będzie za późno.

Za późno, realnie to nasza ręka obecnie znajduję się w nocniku
~~Jasnozielony Goździk niezalogowany
10 października 2024r. o 23:07
~~Szmaragdowozielona Mydlnica napisał(a): ''Prezydent Andrzej Duda podkreślił podczas czwartkowej konferencji naukowej w Sądzie Najwyższym, że w demokratycznym państwie prawa nie można akceptować podważania statusu sędziów nominowanych przez Krajową Radę Sądownictwa po 2018 r. – 10 miesięcy mi zostało, ale sędziów, których nominowałem, będę bronił do upadłego – oświadczył.

Mówiąc o trójpodziale władzy zawartym w art. 10 Konstytucji RP, Andrzej Duda zaznaczył, że niezależność sądów i niezawisłość sędziów są fundamentem demokratycznego państwa.

- Jako wartości konstytucyjne zobowiązują one wszelkie podmioty władzy w państwie do zagwarantowania warunków ich wprowadzania w życie oraz do poszanowania wynikających z nich atrybutów władzy sędziowskiej. Niezależność sądów i niezawisłość sędziów to nie tylko przywilej. To także, a może właśnie przede wszystkim, zwiększona odpowiedzialność za podejmowanie decyzji - mówił prezydent.

Wyjaśnił, że niezawisłość sędziowska oznacza podporządkowanie sędziów jedynie konstytucji i ustawom. - Dlatego ani władza wykonawcza, ani ustawodawcza, ale i sędziowie w ramach wykonywania władzy sądowniczej nie powinni podważać ważności i skuteczności powołania innego sędziego czy apriorycznie kwestionować niezawisłości innego sędziego, opierając się jedynie na wątłych argumentach z zupełnie innego porządku, jakim są bieżące spory polityczne - powiedział Duda.''

przestań pierdzielić Ążej...
formalnie to jesteś prezydentem ale podobnie ja o sobie mogę powiedzieć że jestem kosmonautą...
jaki kurna z ciebie ''prezydent'' mający niby stać na straży Konstytucji a sam ją wielokrotnie łamałeś?
byłeś i jesteś tylko piSSowskim aparatczykiem i pozostaniesz zapisany w historii jako najgorszy urzędnik na tym stanowisku...

A ty byłeś i pozostaniesz najgorszym plociuchem
w Bolesławcu , rozpuszczonym dzieciakiem jak dziadowski bicz , podpuszczającym innych na najdoskonalszy PiS
~~Do więzienia czas niezalogowany
11 października 2024r. o 6:31
Zawiadomienia nie dotyczą tylko samego Antoniego Macierewicza (...). Na pewno będzie więcej niż kilka zawiadomień do prokuratury - przekazał wiceszef MON. Tomczyk ocenił, że podkomisja działała "w kompletnym chaosie", a łączne koszty związane z jej działalnością są szacowane na około 100 mln złotych. - Trudno sobie wyobrazić, że można stworzyć taki twór, który przez tyle lat regularnie oszukuje opinię publiczną, bierze za to pieniądze, a jeszcze publicznie chwali się go, jako twór, który "ma dojść do prawdy" - mówił Tomczyk, nawiązując do słów Jarosława Kaczyńskiego. - W sprawie podkomisji smoleńskiej doszliśmy do prawdy
~~Wrzosowy Wrzosiec niezalogowany
11 października 2024r. o 6:55
Prawda jest jedna , nie pasowali Putlerowi i Tuskowszczence , czy jesteście na tyle ślepi , reakcja spotkania na miejscu zamachu tych dwóch panów
wraz z szyderczym uśmiechem waszego obecnego premiera, gdyby mógł wykrzyknął by yes , yes, yes!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA CER-FAR zaprasza