~~Skorn napisał(a): List do Jarosława Kaczyńskiego
Drogi Jarku!
Dzisiaj miałem spotkanie z trzema tysiącami internautów i podczas tego spotkania zrozumieliśmy co tak naprawdę się stało 2 kwietnia 2025 roku na mównicy sejmowej.
Bo to nie jest ważne, że stałeś jak śmiesznie podskakujący dzieciak i to bez znaczenia, że między nami jest różnica wzrostu.
To nie jest ważne, że kazałem ci mówić do siebie wuju, a ciebie zatkało.
To nawet nie jest ważne, żeście mnie znieważali krzycząc „morderca” i pokazaliście tym samym zachowanie żuli.
Ważne jest coś innego. Ważne jest to, że ukazała się twoja całkowita bezsilność.
Miałem zaszczyt i honor w imieniu tych, którzy na mnie głosowali, w imieniu tych którzy głosowali na KO i na całą Koalicję 15 października pokazać ci, że nie możesz wchodzić na mównicę bez trybu, że musisz się słuchać prowadzącego obrady, że w obecnej Polsce nie jesteś żadnym dyktatorem tylko że jesteś zwykłym obywatelem.
Twoja bezradność, bezsilność, niemoc i brak sprawczości okazała się przed oczyma milionów Polaków i to jej ukazanie spowodowało, że straciłeś dzisiaj 5 punktów sondażowych dla swego kandydata, co oznacza dla was katastrofę.
Myśmy 8 lat czekali w bezsilności patrząc jak niszczysz nasz kraj. Patrzyliśmy bezsilnie jak kradniecie, jak rozwalacie kompromis aborcyjny haniebnym wyrokiem Trybunału Julii Przyłębskiej, jak doprowadzacie do tysięcy zgonów w epidemii, jak ośmieszacie nas na świecie, jak matołów robicie dyrektorami i prezesami ważnych instytucji, jak niszczycie ład konstytucyjny, jak przejmujecie prokuraturę i sądy, jak prześladujecie przeciwników politycznych, jak kłamiecie o Smoleńsku, jak zamieniacie TVP w maszynę hejtu i nienawiści. I jeszcze na wiele innych rzeczy bezsilnie patrzyliśmy.
A teraz ty bezsilnie waliłeś rączką w pulpit, bo nie mogłeś bez trybu wejść na mównicę i nie możesz powstrzymać śledztwa, które cię przeraża.
To był wielki honor w imieniu milionów Polaków obnażyć twoją bezsilność Jarku. Właśnie po to Polacy wybrali mnie do Sejmu RP.
I wiedz że nigdy nie pozwolimy abyś odzyskał siłę. Nigdy.
Roman Giertych
Twój „Wuj”.
~~Bomba nuklearno ekonomiczna napisał(a): Putin postawił Trumpowi zadanie wycofać wojska amerykańskie z Europy Wschodniej.
~~Jurgen z Hamburga napisał(a): Zły dzień dla PiS:
- 50 pisowców jak nie przeprosi mecenasa Giertycha, to po skazaniu nie wystartuje w przyszłych wyborach, a jak przeprosi, to Kaczyński nie wpisze ich na listy.
- Nowogrodzki jak nie przyjedzie do Końskich, to przegra, a jak przyjedzie, to... przegra