~~Mieszkaniec napisał(a): Po pierwsze to przecież nikt Nowakowi nie zabrania robienia Gliniady prawda? Po drugie to sporo kasy uzbieraliby ze składek zainteresowanych przedsięwzięciem skoro jest ich tak dużo. Niech to będzie 300 osób, po 100 PLN = 30000 PLN.
Jeśli zaś chodzi o moje podatki to naprawdę lepiej przeznaczyć te pieniądze na walkę z bezdomnością, na pomoc ubogim rodzinom, na stypendia dla uzdolnionych dzieciaków czy na wyposażenie pracowni MDK.
Ta cała Gliniada może być spokojnie finansowana przez tych , którym się podoba. Załóżcie stowarzyszenie, zróbcie legalną zbiórkę i tedy przekonacie się ilu tak naprawdę jest w stanie wesprzeć taką inicjatywę. Najłatwiej jednak obrzucać błotem władze i wyciągać rękę po publiczne pieniądze, czyli również moje i mojej żony.
Jeśli więc prosicie o wyrażenie opinii to:
NIE WSPIERAMY GLINIADY
Dziękuję.
emem napisał(a): Mieszkancu, pamietaj, ze tzw miejska parada takze jest finansowana z pieniedzy podatnika za posrednictwem m.in. spolek miejskich. Czy przeciwko tej paradzie tez protestujesz? Te pieniadze moglyby pojsc na bezdomnosc itd...
W ogole miasto/powiat mogliby zamknac bok-mcc, mdk, orke itd - po co wydawac skoro lepiej byloby dac na bezdomnosc???