Zastosowana autokorekta
~~ napisał(a):~~falco napisał(a): napiszcie mi proszę kto jest obecnie największym odbiorcą polskich produktów
niemiaszki
~~O napisał(a): "I wpadniemy pod wpływy kraju słowiańskiego czy Rosji. Dobra perspektywa?"
Ciekawe masz urojenia. Ludzie handlują z Chinami ,praktycznie większość sklepów się tam zaopatruje i można powiedzieć że gospodarka Polski należy w pewnej części do komunistycznej partii Chin i czerpiąc surowce z Rosji w pewnym sensie Rosja ma wpływ na naszą gospodarkę i należymy pod partię Jedna Rosja.
Angela Merkel ustanawia nam prawo i każe zamykać zakłady według niej nierentowne i mąci w światopoglądzie Europejczyków.
USA dowodzi nami z Waszyngtonu, ustala nam ratingi w Nowym Jorku, generałowie wykonują posłusznie ich polecenia.
Dobrze powiedziane:-)
A ten się martwi jak ten robak pod którym butem lepiej być rozdeptanych zamiast uciekać spod tych butów :)
Mentalność wiernopoddańcza ,lepiej ze smrodu niż z zimna, dwie lewe ręce bez głównodowodzącego brygadzisty, samotny kot bez kaprala :)
A wystarczy tylko ruszyć swoją łepetyną ale po co jak ma "pana po studiach".
~~Jacek napisał(a): Za przeproszeniem rzy...c mi sie chce, jak czytam nie które posty.
"Polaczki"- no k...a nasi pradziadkowie i dziadkowie walczyli abyś ty jeden z drugim mogli sie urodzić, na wymioty mnie bierze jak sobie pomyśle ze mijam was na ulicy.
Bez UE byśmy zginęli, co wy gadacie, autostrady drogi itd, dzięki uni, ludzie przecież wykonawcami tych drog sa niemieckie koncerny, kasa wraca do nich jak bumerang, otwarcie granic, a po co? Po to żeby Polacy mogli u nich robić za najniższa krajowa, żeby napędzać ich przemysł, bo niemiec czy francuz za takie pieniądze nie będą robić, wiec o czym w tu w ogóle piszecie. Rolnicy?? no ja cie proszę, tylko gospodarstwa pow 100ha sie liczą, mniejsi gospodarze dalej jeżdżą sprzętem który sie nadaje do muzeum, robią od rana do nocy w pocie czoła, chcą zarobić ale nie moga, bo UE im nie pozwala sie wybić, wyprodukować więcej bo limity itd. Węgiel kupujemy z zagranicy, chodź wydobycie naszego jest tańsze, a znowu nasz sprzedajemy niemcom taniej niz my kupiliśmy, no paranoja. Mamy w Polsce swoje złoża ropy, gazu czy nawet złota, jesteśmy bogatym krajem, tylko z jednej strony niemcy a z drugiej ruscy cisną nas na okrągło.
Nie jestem za żadna partia rządząca, PIS samouwielbienie- polityka i religia nie ida w parze, PO sprzedawczyki, Kukiz nawija makaron na uszy ze niby coś chcą, ale nie mogą. Radzili, rządzą i pewnie niestety beda rządzić nami złodzieje krętacze i ...e.....
~~Do: Pana Jacka napisał(a): Do reprezentowania należy wybierać ludzi sumienia, ludzi moralnych i takich którzy uczciwie w swoim dotychczasowym życiu coś osiągnęli. Aby praca samorządowca lub parlamentarzysty nie była ich pierwsza praca. Zawsze należy sprawdzać ich po owocach a także badać rodowód.
.
emem napisał(a): Warto zauwazyc jedna rzecz - blad ktory popelniaja politycy oraz inni.
Czesto mowi sie, ze Polska nie potrzebuje Unii, albo ze Unia straszy Polske, albo ze Unia wyzyskuje Unie.
Polska jest CZESCIA Unii, zatem jezeli mowimy ze Unia wyzyskuje Polske to znaczy Polska wyzyskuje Polske, a jezeli mowimy ze Unia straszy Polske to mowimy, ze Polska straszy Polske.
Nie ma czegos takiego ze tu Polska a tam Unia. MY jestesmy czescia UNII. I dzięki byciu czescia Unii Polska dzisiaj sie rozwija tak szybko jak nigdy. Marzenie poprzednich pokolen spelnilo sie i nie mozna go niszczyc.