~~Bryg napisał(a): A co ma prezydent do remontu elewacji. Może wyremontuje elewacje z naszych podatków Wspólnocie Mieszkaniowej?
Na to niema mojej i innych zgody
~~Bolecnauta napisał(a):~~Bryg napisał(a): A co ma prezydent do remontu elewacji. Może wyremontuje elewacje z naszych podatków Wspólnocie Mieszkaniowej?
Prezydent jest właścicielem TBS spółki z o.o.
~~Bryg napisał(a):~~Bolecnauta napisał(a):~~Bryg napisał(a): A co ma prezydent do remontu elewacji. Może wyremontuje elewacje z naszych podatków Wspólnocie Mieszkaniowej?
Prezydent jest właścicielem TBS spółki z o.o.
No i co z tego. Dalej nie rozumiecie, że Wspólnoty same zarządzają swoimi pieniędzmi i nie ma tu znaczenia komu to zarządzanie jest przez nich zlecone. Czy to będzie TBS czy inny zarządca z g...na bicza nie okręci
~~mamona napisał(a): Pytanie brzmi: kto ma zapłacić za remont?
Zarządca z własnej kasy nie da, tym bardziej że to nie jego kasa tylko ludzi, a ludzie płacą jak płaca, najczęściej mało lub wcale. Poza tym każdy zarządca daje jak najmniejszą stawkę za zarząd żeby chociaż przejąć budynek a wtedy trzeba latami czekać aż ze składek się uzbiera na cokolwiek. Kredytu też nie weźmie na ten cel bo sam będzie musiał spłacać.
Im dłużej po taniości ludzie będą chcieli wszystko brać tym dalej tak będzie.