~~PUCZ napisał(a): Zima jest trudna dla antyrządowych manifestacji. Pucz na wiosnę
PanM napisał(a):~~klucznick napisał(a):pan to jesteś jak ten skecz męczący.piszę że nie odpływam ,a pan swoje,rozumiem zdenerwowanie,ale skoro ogranicza się pan do 3,5 tony to nie mamy o czym dyskutować,od 5 lat jeżdzę na oponach całorocznych średniej klasy i sprawdzają się jak na nasze warunki i moje umiejętności bardzo dobre,więc banały i .mity o zimówkach to pańskim zdaniem odpływanie od rzeczywistości,więc zapraszam na europejskie autostrady to zobaczymy kto tu odpłynie od rzeczywistości.PanM napisał(a):
od 25 lat prowadzę C+E po europie z dobrym skutkiem więc nie czuję że odpływam od rzeczywistości,a z osobowym też sobie jakoś radzę,i nie odczuwam parcia na zimowe,pan sławny kierowca rajdowy obawia się szronu na asfalcie?to co by pan powiedział na 40 ton w alpach?pozdrawiam.
W alpach albo obowiązek zimowych albo łańcuchy albo transport kolejowy. Do tego tam sł€żby drogowe działają profilaktycznie nie czekając aż zrobi się lodowisko/
Ponownie Pan odpływa mając świadomość że nie da się podjechać ani zjechać z takim tonażem po lodowisku nawet na zimówkach.
Umiejętność prowadzenia na śliskich nawierzchniach mimo upływu lat była i jest moim największym atutem .
OPONY ZIMOWE POMAGAJĄ BEZPIECZNIEJ I SPRAWNIEJ JEŹDZIĆ ALE NIE ZASTĘPUJĄ ROZSĄDKU.
~~klucze do klucznika napisał(a): Europejskie autostrady to nie Polskie drogi na peryferiach.Czaisz różnice driwerze ?poważnie?a myślisz że w europie nie ma lokalnych dróg ?są i to nawet bardziej zaśnieżone jak u nas ,baranie.tylko tam jest kultura jazdy,a u nas niestety barany na drogach .uwierz mi na słowo mam porównanie.a wiesz skąd to wiem?bo tam gdzie ja mam podłoge ty już masz sufit.
~~Zx napisał(a): Całorocznych opon to używają taki dziadki co to tankują za 20 zł jak pada to nie wyjeżdżają z garażu i ciągną się po mieście 30km/h