~~beata napisał(a): Instrukcja obsługi nauczyciela , lekarza, urzędnika, sprzedawcy, Tomasza, Bartosza Katarzyny itd... Ten sam temat co roku, sztuczne wywoływanie dyskusji, nie macie o czym gadać .... Nie chcesz nie wpuszczaj księdza, nie chcesz koperty nie dawaj, każdy ma wolną wolę. Wiem, że przychodzi pobłogosławić, pomodlić się , w imię wiary w Chrystusa...Czy wydać dać na bzdury, czy się podzielić? Wiem jedno panu Bogu ofiaruję , odda mi po stokroć..Nie będę miała pieniędzy kapłan też przyjdzie... Każdy ma wolną wolę, i nie róbcie się monotematyczni , to naprawdę jest nudne, jest wiele innych problemów , ciekawych spraw niż koperta....
~~beata napisał(a): Wiem jedno panu Bogu ofiaruję , odda mi po stokroć..
Zastosowana autokorekta
~~Jimbeam napisał(a): Nie rozumiem tu głupoli wypowiadających się... Nie chcesz? Nie dawaj! Nikt Wam nie karze i nie namawia! Gdy przychodzi trwoga to nagle Ci co najwięcej gadają na kosciół znajdują drogę do niego i zmieniają narracje. Większość takich ludzi którzy wiedzą ze Boga nie ma lub wiedzą co jest mu potrzebne, nie mają pojęcia z której strony mają wlew paliwa w aucie. Tak prostej sprawy nie ogarniają ale wiedzą takie rzeczy czy Bogu jest potrzebne to czy tamto. No ...izm galopujący.....!
~~Jimbeam napisał(a): Nie rozumiem tu głupoli wypowiadających się... Nie chcesz? Nie dawaj! Nikt Wam nie karze i nie namawia! Gdy przychodzi trwoga to nagle Ci co najwięcej gadają na kosciół znajdują drogę do niego i zmieniają narracje. Większość takich ludzi którzy wiedzą ze Boga nie ma lub wiedzą co jest mu potrzebne, nie mają pojęcia z której strony mają wlew paliwa w aucie. Tak prostej sprawy nie ogarniają ale wiedzą takie rzeczy czy Bogu jest potrzebne to czy tamto. No ...izm galopujący.....!