~~Miodowy Berberys napisał(a): Widzę że niemiecka piąta kolumna ma się w naszym mieście całkiem dobrze. No bo jakże to?! Polaczki śmią podnosić głowy?! Świętować uzyskanie niepodległości?!
Niepojęte!!!
Polacy powinni dalej uprawiać politykę na kolanach, włazić w d... zachodnim sąsiadom i cieszyć się jak im coś z pańskiego stołu spadnie.
Otóż nie szanowna piąta kolumno! Polacy powoli podnoszą się z kolan. Może nowa władza popełnia błędy. Ale przynajmniej w końcu ktoś bierze pod uwagę interes szarego obywatela a nie tylko sprzedajnych "elit".
A wy piąta kolumno róbcie swoje. Ale do czasu. Bo przyjdzie czas, gdy będziecie musieli wrócić do swoich ziem rodzinnych bo nie będziecie już mogli wytrzymać "braku demokracji" . Do Niemiec, gdzie śniadoskórzy tambylcy będą demokratycznie gwałcić Wasze żony i córki. Do Izraela, gdzie będziecie "przyjaźnie" współistnieć z sąsiadami. Czy do innego Bangladeszu. Szerokiej drogi i powodzenia w krzewieniu "demokracji".
Boże, widzisz i nie grzmisz... Polska wstaje z kolan? Mi się wydaję, że już dobre 29 lat temu wstała:D Chyba, że Ty przez te 29 lat dalej żyłeś na kolanach ;) Myślę, że w takim układzie tylko porządna rehabilitacja uzdrowi Twoje kolana. Polecam Provite ;)
Co do pomnika i nazwy to całkiem fajny pomysł, ale osobiście mam jedno "ale", kamień milowy może sobie stać dalej, a pomnik "100-lecia niepodległości" niekoniecznie musi stać w jego miejscu. Można mu znaleźć w ramach tego skweru inne miejsce.