~~Brunatnoruda Rogownica napisał(a):~~Ruda Turzyca napisał(a): Boże, widzisz i nie grzmisz... Polska wstaje z kolan? Mi się wydaję, że już dobre 29 lat temu wstała:D Chyba, że Ty przez te 29 lat dalej żyłeś na kolanach ;).
Za bardzo wierzysz w to co co powiedzą w TVN. Polska dopiero powoli podnosi się z kolan. Nasi politycy już nie padają na kolana i smarują się wazeliną jak tylko ktoś w Brukseli zmarszczy brwi. A niestety taką uległościową politykę sprawowały poprzednie rządy. Jak Europa kazała tak robili bo Unia pogrozi paluszkiem. I tak polikwidowano stocznie, dochodowe zakłady oddawano zachodnim zarządcom za przysłowiową czapkę gruszek.
Dopłaty dla naszych rolników przyjęto w kwocie o wiele niższej niż na zachodzie.
Ale dziś się to skończyło. Po raz pierwszy Polski rząd przy układach z Europą bierze pod uwagę interes przeciętnego kowalskiego.
~~Burawy Pierwiosnek napisał(a): Widzę ,że uważasz się za super patriotę ale wiem jedno teraz pięknie prawisz jaki to z ciebie przykładny POLAK ale gdyby zaatakowali nas Ruskie to spier.....ł byś pierwszy.
~~Brunatnoruda Rogownica napisał(a):~~Burawy Pierwiosnek napisał(a): Widzę ,że uważasz się za super patriotę ale wiem jedno teraz pięknie prawisz jaki to z ciebie przykładny POLAK ale gdyby zaatakowali nas Ruskie to spier.....ł byś pierwszy.
Nie o mnie tu chodzi a o pomniki. Nie będzie pomników jak wkroczą Ruskie, Niemce czy inne Chińczyki to społeczeństwo pozbawione korzeni i tradycji narodowych będzie witać najeźdźców kwiatami.
~~Burawy Pierwiosnek napisał(a):~~Brunatnoruda Rogownica napisał(a):~~Burawy Pierwiosnek napisał(a): Widzę ,że uważasz się za super patriotę ale wiem jedno teraz pięknie prawisz jaki to z ciebie przykładny POLAK ale gdyby zaatakowali nas Ruskie to spier.....ł byś pierwszy.
Nie o mnie tu chodzi a o pomniki. Nie będzie pomników jak wkroczą Ruskie, Niemce czy inne Chińczyki to społeczeństwo pozbawione korzeni i tradycji narodowych będzie witać najeźdźców kwiatami.
Tak zrobili Czesi i dobrze na tym wyszli.
~~Brunatnoruda Rogownica napisał(a):~~Burawy Pierwiosnek napisał(a):~~Brunatnoruda Rogownica napisał(a):~~Burawy Pierwiosnek napisał(a): Widzę ,że uważasz się za super patriotę ale wiem jedno teraz pięknie prawisz jaki to z ciebie przykładny POLAK ale gdyby zaatakowali nas Ruskie to spier.....ł byś pierwszy.
Tak zrobili Czesi i dobrze na tym wyszli.
Czy dobrze... czas pokaże. Zrobią tak jeszcze kilka razy i nie będzie Czechów. Nawet na historii nikt nie będzie uczył ze był kiedyś taki naród.
~~Kanarkowy Zimowit napisał(a): Jakiś ty głupi Czesi byli i będą a Pisowcy wymrą i wreszcie będzie normalnie .
~~Brunatnoruda Rogownica napisał(a): Jesteś chłopczyku przedstawicielem pokolenia wyzutego z wszelkich wartości, plującego na Ojczyznę, opluwającego kościół. Najważniejsza dla was jest mamona.
No bo przecież taki pomnik to panie kosztuje! I za publiczne pieniądze takie cóś stawiać?