~~Cyklamenowy Dziurawiec napisał(a): Taki wpis znalazłem w internecie:
Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem.
Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą.
Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem.
Nie byłem przecież socjaldemokratą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było.
Zastosowana autokorekta
~Ceglastobrązowy Wrzosiec napisał(a): Ty Oliwkowy... Idz do lekarza opowiedz mu co ci sie stało...
~~Żółtawa Acidantera napisał(a): Oliwkowy Rozchodnik specjalnie dla ciebie przytoczę pewien cytat:
"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz."
Mohandas Karamchand Gandhi
Wiesz dlaczego poparcie dla PIS jest tak duże i ciągle rośnie? Po pierwsze przeciętnego zjadacza chleba nie interesują wymienione przez Ciebie punkty, nikogo nie interesuje jakaś komisja wenecka i opinia Nieniec , Izraela, Rosji a tym bardziej Ukrainy.
Po drugie wcześniejsze rządy były tak złe, że nikt nie chce do tego wracać. Po trzecie ludzie zyskali REALNĄ pomoc min. w programie takim jak 500+ , a nie jakieś głupie gadanie, że gospodarka się rozwija wszystko fajnie ale pieniędzy po prostu nie ma i nie będzie.
Podsumowując dla przeciętnego zjadacza chleba liczą się zyski jakie ma dzięki rządowi, który aktualnie sprawuje władze, to przekłada się na jego standard życia, a nie jakieś tam opinie zagranicznych Państw, którym zależy na własnym interesie a nie naszym. Słowa Gandhi opisują tą sytuację.[/c
Historia powinna uczyć.
Druga połowa lat trzydziestych w Niemczech to też okres rozkwitu gospodarczego. Ludzie dostali pracę w przemyśle zbrojeniowym , ówczesna legalnie wybrana władza głosiła peany na temat dziejowej roli Niemiec, przywódca był wyrazisty. Tak jak wówczas mieliśmy wokół samych wrogów za granicami a sojusze były wirtualne. ...... "dla przeciętnego zjadacza chleba liczą się zyski jakie ma dzięki rządowi, który aktualnie sprawuje władze, to przekłada się na jego standard życia, a nie jakieś tam opinie zagranicznych Państw, którym zależy na własnym interesie a nie naszym"....... Można dokładnie znaleźć takie same opinie jak wyżej.