Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
"Zdemontujemy zamknięty układ władzy"
~Bladofioletowy Kroplik niezalogowany
3 kwietnia 2018r. o 18:28
Dlatego dwukadencyjnosc to jest dobry pomysł. Szkoda, że nie ma JOW. A zmiany są konieczne w naszym mieście
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kirowy Jarząb niezalogowany
3 kwietnia 2018r. o 18:55
To mamy do czynienia z ruchem w powiecie bolesławieckim. W gminie Nowogrodziec robi to samo Stowarzyszenie Ve-to". Widać wszyscy maja już dosyć rządów tych "zbawców" narodu. Powodzenia.
2900
#falco nieaktywny
3 kwietnia 2018r. o 18:56
~~Rudożółta Szałwia napisał(a): Już jedna" dobra zmiana" pokazała co potrafi , jeszcze gorsza od poprzedników , weźcie się do jakiejś porządnej roboty a nie rozgrywacie między sobą kto ważniejszy . Jednych ludzi zastąpicie takimi samymi tylko z innej parafii i na tym się skończy i też będzie ciężko układ rozmontować .

myślę że masz rację :)
jeden układ zastąpi się drugim dlatego żadna tam ''kadencyjność '' nie naprawi tego systemu ...
popełniasz błąd -wylatujesz a nie trwasz spokojnie bo kończysz kadencję za rok czy dwa ...
tu jest potrzebne coś na wzór ''kontroli społecznej '' gdzie niezależni mieszkańcy będą oceniającymi ...

pytanie o to czy zachowane zostanie ''stanowisko '' jak mu tam ?....''etatowego członka '' :] nie padło ...
dlaczego ?...zabrakło ''jaj ''?

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Brunatnoczarna Ślazówka niezalogowany
3 kwietnia 2018r. o 19:02
Falco, m.in. dlatego Małkowski nie wszedł w koalicję w powiecie po śmierci Kwaśniewskuego, bo nie chcieli zlikwidować funkcji etatowego. Małkowski od dawna mówi że to zbędna funkcja.
~~Bury Łubinnik niezalogowany
3 kwietnia 2018r. o 19:10
Nareszcie jakaś alternatywa! Nikt nie jest idealny, ale potrzeba nam świeżej krwi 3xM - to mi się podoba!
~~Płowobrunatny Szafirek niezalogowany
3 kwietnia 2018r. o 19:20
~~Bury Łubinnik napisał(a): Nareszcie jakaś alternatywa! Nikt nie jest idealny, ale potrzeba nam świeżej krwi 3xM - to mi się podoba!

Zapomniałeś o panuM
~~Czarnofioletowa Kosodrzewina niezalogowany
3 kwietnia 2018r. o 19:24
falco napisał(a):
~~Rudożółta Szałwia napisał(a): Już jedna" dobra zmiana" pokazała co potrafi , jeszcze gorsza od poprzedników , weźcie się do jakiejś porządnej roboty a nie rozgrywacie między sobą kto ważniejszy . Jednych ludzi zastąpicie takimi samymi tylko z innej parafii i na tym się skończy i też będzie ciężko układ rozmontować .

myślę że masz rację :)
jeden układ zastąpi się drugim dlatego żadna tam ''kadencyjność '' nie naprawi tego systemu ...
popełniasz błąd -wylatujesz a nie trwasz spokojnie bo kończysz kadencję za rok czy dwa ...
tu jest potrzebne coś na wzór ''kontroli społecznej '' gdzie niezależni mieszkańcy będą oceniającymi ...

pytanie o to czy zachowane zostanie ''stanowisko '' jak mu tam ?....''etatowego członka '' :] nie padło ...
dlaczego ?...zabrakło ''jaj ''?

cyt. z wywiadu: Według mnie chcą jakoś dociągnąć do końca tej kadencji wraz z etatowym członkiem Zarządu Powiatu, którą to funkcję prezydent tak bardzo krytykował. Dziś mu to nie przeszkadza, a coraz więcej osób przekonuje się do tego, że chodziło tu jak zwykle o stołki do podziału.
~Kobaltowy Rozwar niezalogowany
3 kwietnia 2018r. o 19:34
No toś brachu zasądził kija w gniazdo szerszeni. Dziś w UM wszyscy schodzili z drogi jaśniepanu :D Komicznie to wyglądało.
Wytrzymaj ciśnie, trzymaj ich za pysk i nie popełnij głupoty. Szacun za odwagę, bo tak otwarcie postawić się lokalnej władzy niewielu potrafi i chcę. Powodzenia.
K.R. ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.