~~Malachitowa Lnica napisał(a):
Daj spokój, do przemyślenia potrzebny jest przecież rozum.
A kto powiedział , że ja mam rozum ? . Gdyby tak faktycznie było , już dawno temu siedział bym w Szwajcarii i spokojnie czekał na uchwalenie BDP :D
Ale , ale sądzi Kolega Lnica , że tamtejsi też rozumu nie mają ? . No jeśli tak Kolega sądzi , to pogratulować skromności :D
A wracając do meritum ... Fiołek , Karoń opowiada o marksizmie kulturowym , jako podstawowym narzędziu wpływu na ludzki umysł w ramach programu kontroli umysłu . Z ekonomią ma to o tyle wspólnego , że kontrola wcześniej wspomniana , to między innymi tworzenie konsumenta od małego dziecka. W życiu dorosłym , to samo parcie na konsumpcję. Łapiesz Fiołek ? :)
Ludzie już dzisiaj uzależnieni są od władzy , tak więc Twoje przewidywania są ... delikatnie rzecz ujmując :) Jaką różnicę sprawi człowiekowi deprawacja po trzech latach BDP , a trzech latach ganiania po Sklepie bez Towaru , jak mawia Przemo ?
A no różnica jest taka , że dzięki BDP przynajmniej z głodu nie zdechnie , a Sklep bez Towaru tego nie gwarantuje :)
Owszem będą tacy , co będą pić ile się da , ale z punktu widzenia młodego małżeństwa , to już inaczej. To rokuje szansę na godne życie.
Ale wracając do teorii władzy , jeśli Drogi Fiołku wydaje Ci się , że władzę pełnią jakiekolwiek rządy , to jesteś w błędzie . Realna władza , to władza nad środkiem płatniczym , a takową posiadają jedynie banki centralne , żaden rząd , jakikolwiek , gdziekolwiek ...
I rację ma Przemo zamieszczając Mema z dzieciaczkami , bo podpis dołem mówi jak było za socrealizmu . To prawda . W kapitalizmie kompradorskim " człowiek człowiekowi wilkiem "
Miłego wieczoru Wam życzę :)