~~Sinawa Lepnica niezalogowany 10 maja 2018r. o 21:29
Na konkurencyjnym portalu oburzona pani z zalanego auta na hucznie ( foty i artykuły w archiwach) NOWO ODDANEJ PO REMONCIE UL POLNEJ obiecuje pozew sądowy dla prezesa PWiK za zniszczone mienie sugerując ze w przypadku zatkanych studzienek PWiK powinno wysłać wóz asenizacyjny , który to widzimy na zdjęciach powyżej - pytanie czy PWiK ma tylko jeden taki pojazd? Ktoś komentuje że to nie wina PWiK a zarządcy drogi ... też prawda. Pytanie 2 zatem co na to zarządca odremontowanej drogi ?
No i kolejne pytanie , jak w 21 wieku w aglomeracji jaką jest Bolesławiec może dochodzić do takich jaj z przyczyn pogodowych - aż takiego oberwania chmury nie było . Straż pożarna spisywała się wzorowo jak na swoje możliwości , co innego kierowcy którzy tej Straży nie potrafili przepuścić, ustąpić etc . Czego byłem dziś świadkiem.
Ostatnie : DLACZEGO TYM RAZEM SZTAB OSTRZEGAWCZY PREZYDENTA NIE WYSYŁAŁ DO OBYWATELI MIASTA SYSTEMOWEGO OSTRZEŻENIA SMS O ZAGROŻENIU POGODOWYM ???
Ja nie dostałem ....
~~Rumiany Powój niezalogowany 10 maja 2018r. o 21:30
Leśny Potok jest zbiornikiem retencyjnym ale dla lasu :D
Dziwne żeby był gdy różnica poziomów między Bobrem a Leśnym Potokiem to jakieś kilkadziesiąt metrów a woda pod górkę nie płynie.
Problemem jest ujście do Bobru które zabetonowali i powpuszczali tam chyba rury z kanalizacji.
Ostatnio było czyszczenie kanału ale jak widać nic to nie dało bo technicznie nie odbierze on wody z całego miasta.
~Trawiasta Aronia niezalogowany 10 maja 2018r. o 21:37
Deszcz w Bolesławcu zaczął padać już o godzinie 13,a pierwszy duży grad padał po 13.26 dokładnie pamiętam,bo czekałam na autobus na przystanku koło szpitala na ul.Jeleniogórskiej.Nie ważne od której padało,ale ważne jest,że studzienki są nie udrażnianie.Parę dni temu oddano drogę na ul.Staszica i co z tego skoro nadal są kałuże jak i przy wiadukcie tak i przy gazowni,że nie można bezpiecznie przechodzić chodnikiem,żeby nie zostać skąpanym brudną wodą.
~Jasnolawendowy Gajowiec niezalogowany 10 maja 2018r. o 22:01
I znowu biadolenie i narzekanke na wszystko i wszystkich. Jaki ten Roman zly. Ile pieniedzy wyrzucil w bloto. Ludzie ogarnijcie sie troche, jakbu zrobili wszystko jak trzeba to biadolilibyscie po co tyle pieniedzy jak w bolcu deszcze nie padaja i woda go nie siega. Macie jakies takie paskudne przyzwyczajenie ciagle na wszystko narzekac. A prawda jest taka, ze zadne miasto nie jest przygotowane na takie gwaltowne zjawiska. Trzeba sie z tym pogodzic, z natura nikt jeszcze nie wygral chocby nie wiem co chcial zrobic. Wyluzujcie i zajmijcie sie sprzataniem piwnic.
~~Płoworuda Tygrysówka niezalogowany 10 maja 2018r. o 22:05
O basenach na Jeleniogórskiej: "- W czasie ulewnego deszczu ma on chronić przez podtopieniami. Szczególne znaczenie ma przy tym zatrzymywanie wód opadowych. Gdy pogoda dopisze będzie atrakcyjnym miejscem dla żądnych odpoczynku i rekreacji – informuje prezydent Bolesławca Piotr Roman. "
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.